Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Απριλίου 2019

Το πρώτο παιχνίδι (φιλικό) με την ΑΕΚ (1930)

Σαν σήμερα στις 23/4/1930, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι την ΑΕΚ, στο γήπεδο του Άρη, μπροστά σε 3.000 θεατές...

Ήταν το πρώτο παιχνίδι που έδωσαν οι δύο ομάδες στην ιστορία τους (!) και πριν την έναρξή του ο τότε έφορος του ΠΑΟΚ (Στράτος Θεοδωρίδης), έδωσε στον ομόλογό του της αθηναϊκής ομάδας, χρυσοκέντητη σημαία με τα χρώματα του συλλόγου!

Το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο 2-2, ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό με την ΑΕΚ να παίζει εξαιρετικά στο πρώτο 45λεπτο και να προηγείται με 0-2 όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Λεονταρίδη, που σήμανε τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Το σκορ άνοιξε στο 15' ο Παντερμαλής με δυνατό σουτ, για να σημειώσει το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στο 27' ο Μούγκρας με κεφαλιά μετά από σέντρα του Νεγρεπόντη.

Ο ΠΑΟΚ αντεπιτέθηκε στην επανάληψη, πήρε τον έλεγχο τη αναμέτρησης και στο 65' μείωσε σε 1-2 με τον Ετιέν μετά από ωραία μπαλιά του Παπαγιαννόπουλου.

Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε στο 85' με γυριστό σουτ του Σταματάκη παρά την προσπάθεια του Γιάμαλη.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φαρινόλας, Μαλαξόπουλος, Πυλορόφ (Ανδρεάδης), Γρηγοριάδης, Παζάρογλου, Γεωργιάδης, Παπαγιαννόπουλος, Ηλιάδης, Καμπούρογλου (Σταματάκης), Μπιμπλής (Ετιέν), Καβουρματζής.

ΑΕΚ: Γιάμαλης, Κεχαγιάς, Μάλλιος, Αγαθοκλής (Αργυριάδης), Κωνσταντινίδης, Παρασκευάς, Νεγρεπόντης, Παντερμαλής, Μούγκρας (Τσιριγώνης), Ηλιάσκος, Δεληκάρης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4