Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Απριλίου 2019

Βαριά ήττα από τον Ηρακλή (1930)

Σαν σήμερα στις 6/4/1930, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης ...

Ο Δικέφαλος –με απουσίες στη σύνθεσή του- αν και προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 2' με τον Ραϊμόν Ετιέν μετά από σέντρα του Παπαγιαννόπουλου, δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κατάφεραν και έφτασαν στη νίκη και μάλιστα με 4-1.

Ο κορυφαίος παίκτης του Ηρακλή (Βικόπουλος) πέτυχε την ισοφάρισε στο 22' και οι ομάδες πήγαν ισόπαλες 1-1 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Μπαρίτα.

Μοιρασμένο το παιχνίδι στο πρώτο μισό της επανάληψης, όμως στο 73' ο Κουταλιάγκας έδωσε το προβάδισμα με 2-1 στον Ηρακλή.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ακολούθησαν άλλα δύο τέρματα για τον Ηρακλή, με τους Κούφα (κεφαλιά στο 80' μετά από λάθος έξοδο του Παπαδόπουλου) και τον Αθανασίου στο 85', που εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της άμυνάς μας να απομακρύνει την μπάλα!

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ έχασε ένα παιχνίδι με βαρύ σκορ, κάτι που τον αδικεί κατάφωρα, καθώς μέχρι το 73' έδειχνε πως μπορούσε να φύγει από το γήπεδο ακόμη και με το διπλό!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Παπαϊορδανίδης, Ετιέν, Γεωργιάδης, Μιχαηλίδης και από τον Ηρακλή οι Βικόπουλος, Ναμίας, Ορφανίδης.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Ζωγραφάκης, Πρωτοψάλτης, Βόγας, Λιόντας, Βαλσαμάκης, Ορφανίδης, Ναμίας, Κουταλιάγκας, Αθανασίου, Βικόπουλος, Κούφας

ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Μαλαξόπουλος, Χρηστίδης, Γρηγοριάδης, Μιχαηλίδης, Γεωργιάδης, Παπαγιαννόπουλος, Σεΐσογλου, Ετιέν, Παπαϊορδανίδης, Καβουρματζής

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1929-1930, στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης τερμάτισε στην 3η θέση με 11 βαθμούς, έχοντας 5 νίκες, 1 ισοπαλία, 4 ήττες και τέρματα 27-19.
* Το ρόστερ της ομάδας στα παιχνίδια του πρωταθλήματος το αποτελούσαν οι (σε παρένθεση οι συμμετοχές): Παπαδόπουλος (9), Φαρινόλας (1), Μαλαξόπουλος (9), Σαρρής (10), Γρηγοριάδης (9), Γεωργιάδης (10), Παζάρογλου (8), Μιχαηλίδης (1), Μάντικας (3), Μακαρονόπουλος (9), Λαζάρου (4), Ετιέν (10), Βλάχου (9), Πάγκαλος (3), Καβουρματζής (10), Πυλορώφ (1), Παπαϊορδανίδης (1), Σεΐσογλου (1), Παπαγιαννόπουλος (2)

* Στην αρχική εικόνα η Β’ ομάδα του ΠΑΟΚ, πρωταθλήτρια της περιόδου 1929-1930. Διακρίνονται από τα αριστερά οι, Ν. Φαρινόλας, Φ. Λιανόπουλος, Γ. Μπιμπλής, Δραγάτσης ΙΙ, άγνωστος, Θρ. Πανίδης, άγνωστος, Κ. Κουλούρης, Λ. Πυλόρωφ, άγνωστος και Στ. Ηλιάδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4