Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Μαρτίου 2019

Δι–κέφαλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (1995)

Σαν σήμερα στις 19/3/1995, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1994-1995 ...

Ο Δικέφαλος με τον Ολλανδό τεχνικό Άρι Χάαν στον πάγκο του, μπροστά σε 23.000 θεατές (21.144 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-0, χάρη σε γκολ που σημείωσαν στο πρώτο ημίχρονο με κεφαλιές ο Λαγωνίδης και ο Αλεξίου.
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 7' με κεφαλιά ψαράκι ο Λαγωνίδης, ο Παναθηναϊκός που είχε και τη συμπαράσταση λίγων οπαδών του προσπάθησε να αντιδράσει, όμως ο Μιχόπουλος σταμάτησε τους παίκτες της αθηναϊκής ομάδας (Γεωργιάδη - Δώνη), όταν χρειάστηκε.
Ο Βάντσικ πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου αποσόβησε το 2-0 σε προσπάθεια του Ζουμπούλη, όμως στο 44' ο Αλεξίου με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ στο ματς.
 
Με την έναρξη της επανάληψης ο Κολιτσιδάκης απέκρουσε πάνω στη γραμμή το σουτ του Χάβου με τον Βάντσικ εξουδετερωμένο.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χάαν): Μιχόπουλος, Αλεξίου, Καπετανόπουλος, Ζαφειρίου, Χάβος, Λαγωνίδης, Ζαγοράκης, Τουρσουνίδης, Αναστασιάδης (84' Δερμιτζάκης), Γιουκούδης, Ζουμπούλης (86' Αντώνας).

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης (66' Χριστοδούλου), Ουζουνίδης, Μπορέλι, Νιόμπλιας, Μάρκος (66' Καπουράνης), Δώνης, Γεωργιάδης, Βαζέχα.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1994-1995 είχε σε όλη διάρκειά της τον Ολλανδό τεχνικό Άρι Χάαν στον πάγκο του!

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση, έχοντας 20 νίκες, 5 ισοπαλίες, 9 ήττες. Συγκέντρωσε 65 βαθμούς με τέρματα 55-29. Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ ξεχρέωσε την ποινή που του είχε επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ για τα όσα είχαν γίνει στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμαίν (1/10/1992).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4