Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Μαρτίου 2019

Λευκή ισοπαλία με παράπονα στην Καβάλα (1978)

Σαν σήμερα στις 26/3/1978, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Καβάλα σε παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1977-1978 ...

Ο Δικέφαλος με τον Λάκη Πετρόπουλο στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 7.000 θεατές (5.825 τα εισιτήρια), αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0, σε μια αναμέτρηση στην οποία ήταν ανώτερος των γηπεδούχων, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να φτάσει στη νίκη!

Η φάση του αγώνα έγινε στο 70' όταν ο Ιωσηφίδης έκανε σέντρα από τα αριστερά, ο Δαμανάκης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Καβάλας, ο διαιτητής Τριανταφύλλου έδειξε σέντρα, όμως ο επόπτης Αργυρίου έμεινε στη θέση του υποδεικνύοντας οφ σάιντ!

Το κανονικότατο αυτό γκολ τελικά δε μέτρησε, ο ΠΑΟΚ μετά τη λήξη του παιχνιδιού υπέβαλε ένσταση, η οποία όμως δεν είχε καμία τύχη κατά την εκδίκασή της στα γραφεία της ΕΠΟ...
Ο ΠΑΟΚ έχοντας την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 16' με τον Γκουερίνο που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Κοϊβέρογλου αλλά πλάσαρε άουτ...

Στο 27' ο τερματοφύλακας της Καβάλας σταμάτησε το σουτ του Ορφανού, ενώ ένα λεπτό αργότερα την κεφαλιά του ίδιου παίκτη την απομάκρυνε επί της γραμμής ο Μιχαηλίδης.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούδας, Αναστασιάδης, Ορφανός και από την Καβάλα ξεχώρισαν οι Παπαβασιλείου, Ομηρίδης, Καλαϊτζίδης.
Οι συνθέσεις:

Καβάλα: Κοϊβέρογλου, Παπαβασιλείου, Ζουμπουλάκης, Ρήγας, Λεμονίδης, Ομηρίδης, Τριανταφυλλίδης, Μιχαηλίδης, Χρυσαφίδης (29' Ευφραιμίδης, 75' Βάλλιαν), Παπαδόπουλος, Καλαϊτζίδης.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Πέλλιος, Αναστασιάδης, Κερμανίδης, Ορφανός, Δαμανάκης, Κούδας, Γκουερίνο (60' Αλαβάντας).
* Τη σεζόν 1977-78 ο Δικέφαλος, λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε διεκδικούσε με αξιώσεις το πρωτάθλημα από την μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΕΚ, ενώ ήταν "μέσα" στη μάχη της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο έχασε, πάλι από την ΑΕΚ (2-0) στον τελικό που έγινε στο Καραϊσκάκη...

Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ φρόντισε να αποκλείσει μεταξύ των άλλων, τον Ηρακλή (0-1) και με το ίδιο σκορ τον έτερο συμπολίτη στην παράταση! Και τα δύο παιχνίδια έγιναν στις έδρες των αντιπάλων.
Το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1977-1978, όρθιος στα δεξιά ο Μπίλι Μπίγκαμ

* Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα 1977-78 με τον Μπίλι Μπίγκαμ στον πάγκο του (6 ματς, 2 νίκες-2 ισοπαλίες-2 ήττες), ακολούθησε ο Δημήτρης Καλογιάννης (9 ματς, 4 νίκες και 5 ισοπαλίες), για να ολοκληρωθεί η χρονιά με τον Λάκη Πετρόπουλο (19 ματς, 10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 2 ήττες).

* Τελικός απολογισμός: 2η θέση με 46 βαθμούς, 48-24 τα τέρματα. Μια θέση που έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο (ΟΥΕΦΑ), αλλά ο ΠΑΟΚ σαν φιναλίστ του Κυπέλλου, αγωνίστηκε την επόμενη σεζόν στο τότε Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.
* Στην παραπάνω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1977-1978.
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Αναστασιάδης, Ορφανός, Κωστίκος, Κούδας, Πέλλιος, Ιωσηφίδης. Καθιστοί: Φούρτουλα, Παθιακάκης, Αποστολίδης, Κερμανίδης, Δαμανάκης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4