Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Μαρτίου 2019

Νίκη με εκτελεστή και δημιουργό τον Κούδα! (1982)

Σαν σήμερα στις 21/3/1982, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Καβάλα, σε παιχνίδι της αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1981-1982 ...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε 7.000 θεατές (5.694 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη, επικρατώντας με 3-1.

Η απόδοση του ΠΑΟΚ κυμάνθηκε σε πολύ μέτρια επίπεδα και έφτασε στη νίκη κυρίως χάρη στην ποιότητα βασικών παικτών του και κυρίως του Κούδα και του Δαμανάκη.

Το σκορ άνοιξε στο 11', όταν ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ, το εκτέλεσε με πολλά φάλτσα ο Γιώργος Κούδας, στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Γιουργούση!
Στο 33' ο Κούδας εκτέλεσε με σέντρα το φάουλ που κέρδισε ο Κωστίκος, ο Δημόπουλος πήρε την καρφωτή κεφαλιά και περνώντας την μπάλα κάτω από το σώμα του τερματοφύλακα έκανε το 2-0.

Στο 38' ο διαιτητής Λουτρίδης ακύρωσε γκολ του Δαμανάκη, υποδεικνύοντας σε θέση οφ σάιντ τον Κωστίκο, με τον Κατερινιώτη επιθετικό να βρίσκει δίχτυα στο 60', εκμεταλλευόμενος ιδανικά την μπαλιά του Κούδα.
Η Καβάλα μείωσε στο 73' με τον Φιλιππίδη να εκμεταλλεύεται λάθος συνεννόηση Ιωσηφίδη – Φούρτουλα και να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Δαμανάκης, Κούδας, Σίγγας, Δημόπουλος και από την Καβάλα οι Καπετανίδης, Κατρακυλάκης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ψαρράς (17' Αλαβάντας), Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Γκουερίνο (71' Τριανταφυλλίδης), Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος.

Καβάλα: Γιουργούσης, Κοντογεωργίου, Ιωαννίδης, Κονσταντίνι, Καπετανίδης, Καραγιώργος, Κακαλής (71' Βαλαβανόπουλος), Παπαδόπουλος, Ολιβέιρα, Φιλιππίδης, Κατρακυλάκης.
Δηλώσεις Χάινς Χέερ: «Αυτή την εβδομάδα είχαμε δύσκολο πρόγραμμα προπονήσεων και οι παίκτες μου φάνηκαν κουρασμένοι! Δεν παίξαμε καλά. Ελπίζω να πάνε όλα καλά στα επόμενα παιχνίδι, αρχής γενομένης από το ματς με τον Ηρακλή που ακολουθεί. Αν θέλουμε να κερδίσουμε θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα από ότι παίξαμε στον αγώνα με την Καβάλα».
* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χάινς Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντίσελντορφ την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό!

Ήταν ένας εργατικός προπονητής, 100% επαγγελματίας από τον οποίον θυμόμαστε το πόσο πολύ μπορούσε να αλλάξει την ομάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου! Μιλάμε για πολλές περιπτώσεις στις οποίες άλλον ΠΑΟΚ βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο και άλλον στο δεύτερο!

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα.

Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4