Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Μαρτίου 2019

Πεντάσφαιρος με πλουραλισμό στο σκοράρισμα! (1988)

Σαν σήμερα στις 20/3/1988, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανσερραϊκό, σε παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1987-1988 ...

Ο Δικέφαλος με τον Μιχάλη Μπέλλη στον πάγκο του, μπροστά σε 9.000 θεατές (7.400 τα εισιτήρια), πήρε μια άνετη νίκη με 5-0, έχοντας μάλιστα πέντε διαφορετικούς σκόρερ!

Το σκορ μάλιστα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν οι παίκτες μας ήταν πιο προσεκτικοί στα τελειώματα των εξαιρετικών ευκαιριών που δημιούργησαν!
Το σκορ άνοιξε στο 10' όταν ο Λεοντιάδης βρήκε τον Μήτογλου, αυτός στόπαρε με το στήθος, έφερε την μπάλα στο δεξί και με βολέ την έστειλε να αναπαυτεί στα δίχτυα του Μολακίδη.
 
Στο 14' και στο 30' ο Καρασαββίδης δεν μπόρεσε από καλές θέσεις να σκοράρει, τον μιμήθηκε στο 38' ο Μαυρομάτης, ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Τσουρέλας σέντραρε και ο Μπορμπόκης από κοντά δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Βασίλη Νικάκη.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον Πανσερραϊκό στο 1/3 του γηπέδου, όμως από καθαρή επιπολαιότητα η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη...

Ένα γεγονός που έκανε έξαλλο τον Μπέλλη και μετά το τέλος του παιχνιδιού ανέφερε πως θα τιμωρήσει με πρόστιμο τους Καρασαββίδη – Σερέτη για την επιπολαιότητα που έδειξαν στο ματς!
Στο 54' ο Αλεξανδρίδης με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 3-0, στο 58' ο Λεοντιάδης από δύσκολη θέση σημείωσε το 4-0, για να κλείσει ο χορός των γκολ στο 79' με τον Ιορδανίδη.

Αλεξανδρίδης, Τσουρέλας, Λεοντιάδης, Ιορδανίδης οι καλύτεροι από πλευράς ΠΑΟΚ, ενώ από τον Πανσερραϊκό διασώθηκαν οι Σαββίδης, Τσιφούτης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τσουρέλας, Μαυρέας, Μήτογλου, Σκαρτάδος (60' Σερέτης), Τσιπλάκης, Μπορμπόκης, Μαυρομάτης, Καρασαββίδης, Λεοντιάδης, Αλεξανδρίδης (70' Ιορδανίδης).

Πανσερραϊκός: Μολακίδης, Σφακιανάκης, Λίλας, Χατζηιωαννίδης, Φλέγκας (46' Γκέκας – 67' Βασιλειάδης), Φιλιππίδης, Τσιφούτης, Βελίτσκοφ, Πηνιός, Σαββίδης, Καράμπελας.

Δηλώσεις ...

Μιχάλης Μπέλλης: «Αν οι παίκτες μου ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική τους ενέργεια θα μπορούσε το σκορ να ήταν ακόμη πιο μεγάλο! Η επιπολαιότητα και η βιασύνη τους δεν τους επέτρεψαν να ανέβει το σκορ σε πιο ψηλά επίπεδα. Όσο για τον Σερέτη και τον Καρασαββίδη, θα ακουστεί η καμπάνα του προστίμου.
Κατά διαστήματα παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο, απέναντι σε έναν Πανσερραϊκό που δίνει αγώνα σωτηρίας. Για μας ήταν η ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικούς παίκτες, όπως ο Ιορδανίδης, ο Καρασαββίδης, ο Σερέτης. Κατά διαστήματα παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο».
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1987 -1988, τερμάτισε στην 3η θέση έχοντας 39 βαθμούς. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς (10 παιχνίδια) για να συνεχιστεί με τον Μπέλλη (20 παιχνίδια), καθώς τον Δεκέμβρη ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, τους Μπανιώτη - Λίμπρεχτς, εισπράττοντας συνολικά 100.000.000 εκατομμύρια δρχ...

* Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: 17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, με τέρματα 60-27. Η νίκη έδινε 2 βαθμούς, η ισοπαλία 1 και η ήττα φυσικά κανέναν!
* Στην παραπάνω photo μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1987-1988.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4