Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Μαρτίου 2019

Εκτός έδρας ισοπαλία με τον ελλιπή Εθνικό (1978)

Σαν σήμερα στις 19/3/1978, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εθνικό, σε παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1977-1978 ...

Ο Δικέφαλος με τον Λάκη Πετρόπουλο στον πάγκο του, μπροστά σε 12.000 θεατές (10.794 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1, με έναν αντίπαλο που παρατάχτηκε με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα νωχελικός στο πρώτο ημίχρονο και στο ξεκίνημα της επανάληψης, αν και εμφανίστηκε βελτιωμένος, βρέθηκε στο 57' πίσω στο σκορ, με πέναλτι του Καραΐσκου (εικόνα που ακολουθεί).
 
Στο πέναλτι υπέπεσε ο Γούναρης ανατρέποντας τον Καραΐσκο, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στην ισοφάριση στο 67', όταν ο Αναστασιάδης πάσαρε στον Κούδα και αυτός με δυνατό βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μασμανίδη

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αποστολίδης, Πέλλιος, Φούρτουλα, Κούδας και από τον συμπαθή Εθνικό οι Φυλακούρης, Παπαδόπουλος, Καραΐσκος.

Οι συνθέσεις:

Εθνικός (Μπερτς): Μασμανίδης, Παπαλάμπρου, Παππάς, Λαμπρινός, Παπαδόπουλος (71' Γκλεγκλές), Χουχούλης, Μαρκουλής, Φυλακούρης, Βράιλας, Διαμαντόπουλος, Καραΐσκος.

ΠΑΟΚ (Πετρόπουλος): Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αναστασιάδης (83' Κωστίκος), Ορφανός (46' Γκουερίνο), Σαράφης, Δαμανάκης, Κούδας, Κερμανίδης.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Μασμανίδης να αποκρούει μια επίθεση του ΠΑΟΚ, ενώ τη φάση παρακολουθούν οι Καραΐσκος, Φυλακούρης, Κερμανίδης.

Δηλώσεις:

Λάκης Πετρόπουλος: "Το ισόπαλο αποτέλεσμα οφείλεται στο ότι οι παίκτες μου άργησαν να ξυπνήσουν. Μπορούσε να κερδηθεί το παιχνίδι από το πρώτο μέρος, αν κυνηγούσαμε περισσότερο την μπάλα. Τον Εθνικό δεν τον περίμενα τόσο δυνατό".

Γιώργος Κούδας: "Δεν παίξαμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Ο Εθνικός πάλεψε και έδειξε πως είναι μια καλή ομάδα. Το αποτέλεσμα νομίζω πως είναι δίκαιο".

Σταύρος Σαράφης: "Δεν παίξαμε καλά σήμερα. Μόνο μετά το γκολ πλησιάσαμε τη νίκη. Το τελικό αποτέλεσμα νομίζω πως πρέπει να είναι ευχάριστο για τον Εθνικό".

Γιάννης Γούναρης: "Δώσαμε την ευκαιρία στον Εθνικό για να μας κερδίσει. Η φάση του 1-0 δεν ήταν πέναλτι".
* Τη σεζόν 1977-78 ο Δικέφαλος, λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε διεκδικούσε με αξιώσεις το πρωτάθλημα από την μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΕΚ, ενώ ήταν "μέσα" στη μάχη της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο έχασε, πάλι από την ΑΕΚ (2-0) στον τελικό που έγινε στο Καραϊσκάκη...

Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ φρόντισε να αποκλείσει μεταξύ των άλλων, τον Ηρακλή (0-1) και με το ίδιο σκορ τον συμπολίτη στην παράταση! Και τα δύο παιχνίδια έγιναν στις έδρες των αντιπάλων.

* Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα 1977-78 με τον Μπίλι Μπίγκαμ στον πάγκο του (6 ματς, 2 νίκες-2 ισοπαλίες-2 ήττες), ακολούθησε ο Δημήτρης Καλογιάννης (9 ματς, 4 νίκες και 5 ισοπαλίες), για να ολοκληρωθεί η χρονιά με τον Λάκη Πετρόπουλο (19 ματς, 10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 2 ήττες).

* Τελικός απολογισμός: 2η θέση με 46 βαθμούς, 48-24 τα τέρματα. Μια θέση που έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο (ΟΥΕΦΑ), αλλά ο ΠΑΟΚ σαν φιναλίστ του Κυπέλλου, αγωνίστηκε την επόμενη σεζόν στο τότε Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4