Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Μαρτίου 2019

Επιβλήθηκε της Δόξας με δύο γκολ του "φονιά"! (1983)

Σαν σήμερα στις 13/3/1983, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Δόξα Δράμας, σε παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1982-1983 ...

Ο Δικέφαλος με τον Γερμανό τεχνικό Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε 9.000 θεατές (7.829 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-0, χάρη σε τέρματα που σημείωσε ο Χρήστος Δημόπουλος στην επανάληψη.

Με τον ΠΑΟΚ επανεμφανίστηκε μετά από απουσία αρκετών ημερών ο Γιώργος Κούδας, με τον χαρισματικό μέσο να δίνει άλλη οντότητα στην ομάδα με την παρουσία του στην ενδεκάδα μας!

Λίγες οι καλές φάσεις στο πρώτο 45λεπτο, στην καλύτερη από αυτές, στο 15' ο Μιχαηλίδης στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Κούδας, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, όμως ο βοηθός υπέδειξε οφ σάιντ τον Κωστίκο και το γκολ ακυρώθηκε μέσα σε πολλές διαμαρτυρίες.
Στο 48' ο Κωστίκος γύρισε την μπάλα στον Κούδα, αυτός την έστρωσε στον Δημόπουλο και από το πόδι του «φονιά» με πολλή δύναμη ξετίναξε τα δίχτυα του Γκατζηλάκη, αφού πρώτα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι!

Στο 54' ο διαιτητής Αδαμόπουλος, καταλόγισε πέναλτι σε του Κασδοβασίλη, με την μπάλα νωρίτερα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι της Δράμας μετά από σουτ του Τρίμχολντ.
Το πέναλτι εκτέλεσε ο Δημόπουλος κάνοντας το 2-0, με τον ΠΑΟΚ να έχει στο 85' δοκάρι με τον Δαμανάκη (κεφαλιά).

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούδας, Δαμανάκης, Αλαβάντας, Σκαρτάδος και από τη Δόξα οι Μπαρζόφ, Κασδοβασίλης, Γκατζηλάκης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Σκαρτάδος, Ψαρράς, Αλαβάντας, Σίγγας, Δαμανάκης, Τρίμχολντ, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος (74' Βασιλάκος), Κούδας, Κωστίκος.

Δόξα Δράμας: Γκατζηλάκης, Τσεβρετζής, Σταύρου, Κασδοβασίλης, Μιχαηλίδης, Κατσαρίδης, Υφαντίδης (82' Φλέγκας), Τσελεπής, Βασιλάκης, Μπαρζόφ, Αθανασιάδης (59' Στράντζαλης).
Δηλώσεις προπονητών:

Χάινς Χέερ: "Η Δόξα έπαιξε δυναμικά με πολλούς παίκτες στην άμυνα. Έτσι μας δυσκόλεψαν. Αλλά η άμυνα μέχρι ενός σημείου ωφελεί. Κάποτε θα έρθει το γκολ και τότε ... Ο Ψαρράς κάλυψε ικανοποιητικά το κενό του Ιωσηφίδη. Να δούμε τώρα τα επόμενα ματς".

Αλέφαντος: "Κοιτάξαμε να εξουδετερώσουμε τα ατού του ΠΑΟΚ και στο α' ημίχρονο κατορθώσαμε να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας. Τα γκολ ήρθαν σε εξάρσεις του ΠΑΟΚ".

* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χάινς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα.
* Στην παραπάνω photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1982-1983. Όρθιοι από αριστερά: Τρίμχολντ, Σίγγας, Κωστίκος, Πέλλιος, Παντέλης, Κούδας. Καθιστοί από αριστερά: Βασιλάκος, Ψαρράς, Τσουρέλας, Σκαρτάδος, Αλαβάντας.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4