Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Μαρτίου 2019

Νίκη στο 89' επί της Χαλκηδόνας (2005)

Σαν σήμερα στις 20/3/2005, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Χαλκηδόνα, σε παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2004-2005...

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Καραγεωργίου στον πάγκο του, στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, πήρε τη νίκη με 2-1, με ... λυτρωτή τον Γιώργο Θεοδωρίδη στο 89'...
Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο ματς και αφού έχασε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με τους Μίετσελ στο 9' , Σαλπιγγίδη στο 10', Ζωγραφάκη στο 12', για να έρθει στο 15' ο Φουτσίνι να ανοίξει το σκορ με καρφωτή κεφαλιά ψαράκι, μετά από σέντρα του Εγκωμίτη από τα δεξιά.

Ο ΠΑΟΚ μετά το 1-0 κατέβασε ταχύτητα και στο 24' μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Γελαδάρης από τα δεξιά, ο αμαρκάριστος Ηλιόπουλος με κεφαλιά πέτυχε το 1-1, στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη της Χαλκηδόνας στην περιοχή μας!

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο απειλητικοί στην επανάληψη και είχαν τις ευκαιρίες για να προηγηθούν στο σκορ, ειδικά στη φάση του 60', όταν ο Κούτσης έβγαλε τετ α τετ τον Ηλιόπουλο, το πλασέ του οποίου απέκρουσε σε κόρνερ ο Τοχούρογλου!

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στις ευκαιρίες στο 65' με τον Γελαδάρη να αποκρούει επί της γραμμής το σουτ του Σαλπιγγίδη με τον Eμπέντε εξουδετερωμένο.

Η λύτρωση για τον Δικέφαλο ήρθε στο 89' όταν ο Μαλαδένης πάσαρε στον Θεοδωρίδη και αυτός με συρτό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα της Χαλκηδόνας κάνοντας το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Καραγεωργίου): Τοχούρογλου, Κουτσόπουλος, Καρυπίδης, Μέγκαχεντ, Ουντέζε, Εγκωμίτης, Φουτσίνι (75' Μαλαδένης), Σπάσιτς (46' Θεοδωρίδης), Ζωγραφάκης, Μίετσελ (63' Γιασουμή), Σαλπιγγίδης.

Χαλκηδόνα (Παράσχος): Εμπέντε, Χάλαρης, Ντάγκας (79' Κουτσοκώστας), Γελαδάρης, Σωτήρχος, Αλ Ζάχερ, Δήμος, Κορακάκης, Κούτσης, Ηλιόπουλος (87' Μόιο), Ζαχαρόπουλος (83' Κόρμπος).

Δηλώσεις:

Νίκος Καραγεωργίου: «Μπορώ να χαρακτηρίσω δίκαιο το αποτέλεσμα, αν αναλογιστούμε τις ευκαιρίες που έκαναν και οι δύο ομάδες. Οι παίκτες μου έκαναν προσπάθεια μέχρι τα τελευταία λεπτά και βάλαμε το γκολ μετά από πολλή προσπάθεια και ήταν και όμορφο γκολ!
Οπωσδήποτε ήμασταν επηρεασμένοι από το γεγονός των άδειων κερκίδων και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να κάνω μια παράκληση στον κόσμο μας να μη μας ξαναφήσει έτσι μόνους».
Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Θεωρώ το σημερινό αποτέλεσμα δίκαιο, συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και έχουμε στη συνέχεια 15 μέρες να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι που ακολουθεί με την ομάδα της Ξάνθης στην έδρα μας. 
 
Είναι καλή η πορεία μας και θέλ0υμε να τη συνεχίσουμε γιατί από την αρχή της χρονιάς έχουμε φάει πάρα πολλές σφαλιάρες και σίγουρα το βλέπουμε και σαν στοίχημα».
Σλάτζιαν Σπάσιτς: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Παίξαμε στο 2ο ημίχρονο πολύ καλά, με ψυχή, κερδίσαμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό καθώς πήραμε τους τρεις βαθμούς και προχωράμε!»

* Τη σεζόν 2004-2005, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, συγκεντρώνοντας σε 30 ματς, 46 βαθμούς, με 13 νίκες - 7 ισοπαλίες - 10 ήττες. Τέρματα 43-39.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο μας (2 παιχνίδια, 1 νίκη - 1 ήττα), ακολούθησε ο ... Ρολφ Φρίνγκερ (16 ματς, 6 νίκες - 4 ισοπαλίες - 6 ήττες) και ολοκληρώθηκε με τον Νίκο Καραγεωργίου (12 ματς, 6 νίκες - 3 ισοπαλίες - 3 ήττες).

* Στην αρχική εικόνα το ρόστερ της περιόδου 2004-2005.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4