Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Μαρτίου 2019

Φιλική ήττα από τον Πανιώνιο (1948)

Σαν σήμερα στις 28/3/1948, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στο Συντριβάνι τον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος της περιόδου 1947-1948 ...

Ο ΠΑΟΚ με τον Νίκο Αγγελάκη στον πάγκο του, είχε ήδη ανακηρυχτεί πρωταθλητής Θεσσαλονίκης παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο και δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν πως είχε έρθει η ώρα η ομάδα να πάρει τον πρώτο Πανελλήνιο τίτλο της!
Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο που τελείωσε με νίκη των φιλοξενούμενων με 1-2, όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο 2ο ημίχρονο και μάλιστα με κεφαλιές.

Η αθηναϊκή ομάδα προηγήθηκε στο σκορ στο 58' με κεφαλιά του Κ. Σωτηριάδη μετά από σέντρα του Κερδεμελίδη, για να κάνει το 0-2 στο 65' ο Βενετσάνος με τον ίδιο τρόπο μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ που έκανε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μείωσε στο 85' με κεφαλιά του Βασιλειάδη.

Οι αρχικές συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Σαμαράς, Μουρατίδης, Ψωμάς, Παπαδόπουλος, Μαρτίνης, Αρβανίτης, Ιωαννίδης, Βασιλειάδης, Χατζηαντωνίου, Καμπακάκης, Κρητικός.

Πανιώνιος: Πετζαρόπουλος, Βενετσάνος, Ζαρκάδης, Κερδεμελίδης, Γιαννακόπουλος, Τσουχνικάς, Σκορδίλης, Κακουλίδης, Σωτηριάδης, Μπιστούρας, Στάικος.

* Τη σεζόν 1947-1948, η ομάδα μας με τον Νίκο Αγγελάκη στον πάγκο της, έκανε μια απρόβλεπτα εξαιρετική χρονιά και κατέκτησε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας σε 10 παιχνίδια 28 βαθμούς (9 νίκες – 1 ήττα), με τέρματα 25-10.
* Στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος συμμετείχαν μόνο οι τρεις πρωταθλήτριες ομάδες Θεσσαλονίκης – Πειραιώς – Αθηνών, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει απέναντί του, τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Ολυμπιακό.

Στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε, μέτρησε τρεις ήττες και μία ισοπαλία με τον Απόλλωνα εντός, με την αναμέτρηση να τελειώνει στο 73' (!), όταν ο διαιτητής Πασαλάρης αγνόησε πέναλτι υπέρ μας, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο κακός χαμός στο γήπεδο και να ολοκληρωθεί με αυτόν τον τρόπο το ματς...

* Στην τελική φάση του Πρωταθλήματος εκείνης της περιόδου αγωνίστηκαν οι: Σαμαράς, Αρβανίτης, Χατζηιωάννου, Ψωμάς, Μουρατίδης, Παπαδάκης, Ιωαννίδης, Πυλωρίδης, Παπαδόπουλος, Κρητικός, Καμπακάκης, Βασιλειάδης, Μιγγούσης, Κρεμέζης, Δουκάκης, Χατζηαντωνίου.

Οι έξι πρώτοι από τους παραπάνω, συμμετείχαν και στα τέσσερα παιχνίδια της τελικής φάσης...
* Στην παραπάνω εικόνα, διακρίνεται η πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης, ομάδα του ΠΑΟΚ, της περιόδου 1947-1948. Από αριστερά: Ιωαννίδης, Παπαδάκης, Χατζηιωάννου, Παπαδόπουλος, Βασιλειάδης, Μουρατίδης, Σαμαράς, Ψωμάς, Κρητικός, Αρβανίτης, Καμπακάκης.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4