Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Μαρτίου 2019

Ήττα στην Τούμπα παίζοντας με "10" (2000)

Σαν σήμερα στις 19/3/2000, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1999-2000 ...

Ο Δικέφαλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 28.000 θεατές (25.550 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 0-2, με δύο γκολ που σημείωσε ο Χούτος στην επανάληψη.
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο ... διαιτητής Κώστας Βαλλιάνος, ο οποίος σε μια περίοδο στην οποία η «κόκκινη παράγκα» μεσουρανούσε, φρόντισε να αποβάλει στο 39' με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Γιώργο Γεωργιάδη, θεωρώντας πως χτύπησε εκτός φάσης τον Νινιάδη!

Ο Βαλλιάνος δεν είχε προσωπική αντίληψη της φάσης, στηρίχτηκε όμως στα λεγόμενα του βοηθού του, ο οποίος δέχτηκε τις εντονότατες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ!
Ο Μπάγεβιτς περιμένοντας να δει την απόφαση του Βαλλιάνου στη φάση του 39'...

Ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι, με πολλή ένταση και πάθος από το πρώτο λεπτό, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στην καυτή εξέδρα της Τούμπας.

Το 0-1 σημειώθηκε στο 49' με κοντινό σουτ του Χούτου, με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του επιθετικού του Ολυμπιακού από κόντρα, ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε το 0-2 στο 57' με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά από σέντρα του Τζόρτζεβιτς.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς): Σαμοτούλσκι, Μπορμπόκης, Χασιώτης, Κατσαμπής (63' Καφές), Τετράτζε, Βενετίδης (68' Καραδήμος), Νάγκμπε (55' Αμπονσά), Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Ναλιτζής, Βρύζας.

Ολυμπιακός (Μπιγκόν): Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Αμανατίδης (77' Τζιωρτζόπουλος), Ανατολάκης, Κωστούλας, Πασσαλής, Πουρσανίδης, Ζάχοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Νινιάδης (77' Γιαννακόπουλος), Χούτος (88' Αλεξανδρής).

Δηλώσεις:
Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο σταθήκαμε έτσι όπως είχαμε συζητήσει πριν το παιχνίδι. Σήμερα δεν είναι καταστροφή που χάσαμε το παιχνίδι, αυτό που με πειράζει περισσότερο από όλα, είναι δεν αποφύγαμε κάποια πράγματα τα οποία ξέραμε πως μπορούν να επηρεάσουν την απόδοσή μας.

Ο αγώνας άρχισε με νεύρα, ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, προσπάθησα αυτά τα νεύρα να μην τα είχαμε εμείς, γιατί εμάς μπορούσε να μας επηρεάσει περισσότερο από τον αντίπαλο. Δεν είχαμε το μυαλό που είχαμε στα τελευταία μας παιχνίδια, ενώ και 3-4 παίκτες μας δεν ήταν αυτοί που θα μπορούσαν να είναι».

* Τη σεζόν 1999-2000, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση αφού ο πάγκος του αποδείχτηκε για μια φορά ακόμη ηλεκτρικός! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άρι Χάαν (9 ματς), ακολούθησε το δίδυμο Σαράφη - Μιχαηλίδη για 4 ματς και στη συνέχεια ήρθε πριν τα μέσα της σεζόν ο Μπάγεβτις (21 παιχνίδια, από τον Γενάρη του 2000).

* Ο Δικέφαλος μέτρησε στο τέλος της χρονιάς 15 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες, σε πρωτάθλημα 18 ομάδων και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Είχε 51 βαθμούς, με τέρματα 64-44 (μια από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις ever!)...

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1999-2000.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4