Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Φεβρουαρίου 2019

Άδικη ήττα από τον Άρη στην Τούμπα (1984)

Σαν σήμερα στις 12/2/1984, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Άρη, σε παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1983-1984 ...

Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό Παλ Τσερνάι στον πάγκο του, μπροστά σε 14.000 θεατές (12.453 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 0-1, με γκολ που σημείωσε για τον συμπολίτη ο Σεμερτζίδης στο 56'.

Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή στο παιχνίδι, αλλά λίγες ήταν οι περιπτώσεις που ο Παντζιαράς απειλήθηκε από τους κυνηγούς μας, καθώς ο τρόπος παιχνιδιού με μακρινές μπαλιές, αποδείχτηκε για μια φορά ακόμη, αναποτελεσματικός!
Οι παίκτες μας διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον μη καταλογισμό πέναλτι στο 44', όταν ο Τζοφόπουλος ανέτρεψε τον Κωστίκο μέσα στη μεγάλη περιοχή, ενώ υπήρξαν ενστάσεις στην εγκυρότητα του γκολ που σημείωσε ο συμπολίτης (πιθανότατα ήταν κανονικό)!

Στο 19ο λεπτό ο Αλεξανδρίδης έβγαλε τον Κούδα σε θέση για γκολ, όμως ο αρχηγός του ΠΑΟΚ βρήκε αέρα, σπαταλώντας μια καλή ευκαιρία, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Παντζιαράς σταμάτησε την κεφαλιά του Αλεξανδρίδη.

Ο τερματοφύλακας του Άρη απέκρουσε στο 23' το φάουλ του Γεωργόπουλου, με τους δύο παίκτες να πρωταγωνιστούν και στη φάση του 54', όταν ο Παντζιαράς έπεσε στα πόδια του μέσου μας αποσοβώντας μια επικίνδυνη κατάσταση!
Στο 56' ο Σεμερτζίδης μετά από συνδυασμό Κούη – Ζελιλίδη, πλάσαρε τον Φούρτουλα και σημείωσε το γκολ που τελικά έκρινε την αναμέτρηση.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, όμως ο εξαιρετικός Παντζιαράς, απέκρουσε στο 61' και 62' την κεφαλιά του Κωστίκου και το σουτ του Κούδα αντίστοιχα!
 
Αλεξανδρίδης, Γεωργόπουλος, Δαμανάκης οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ και από τον Άρη διακρίθηκαν οι Παντζιαράς, Σεμερτζίδης, Όλε.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Τσερνάι): Φούρτουλα, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Μπανιώτης, Ψαρράς, Αλεξανδρίδης, Γεωργόπουλος, Δαμανάκης, Κούδας, Κωστίκος.

Άρης (Γεωργιάδης): Παντζιαράς, Σαββίδης, Τζιφόπουλος Μιχαλίτσος, Βένος, Σεμερτζίδης, Όλε, Κούης, Έρικσον (Χατζηαντωνίου), Ζελιλίδης, Σκούτας.
* Τη σεζόν 1983-1984, ο ΠΑΟΚ με τεχνικό τον Παλ Τσερνάι, τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 11 νίκες, 13 ισοπαλίες, 6 ήττες, συγκέντρωσε 35 βαθμούς, με τέρματα 33-29...

* Εκείνη η σεζόν ήταν η τελευταία για τους Γιώργο Κούδα - Μλάντεν Φούρτουλα - Νέτο Γκουερίνο!

* Στην αρχική photo διακρίνονται όλοι οι παίκτες που αποτελούσαν το ρόστερ του ΠΑΟΚ, τη σεζόν 1983-1984.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4