Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Φεβρουαρίου 2019

Το γκολ του Μπράτιτς δεν ήταν αρκετό (2000)

Σαν σήμερα στις 13/2/2000, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Καλαμάτα, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1999-2000 ...

Ο Δικέφαλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 4.000 θεατές (2.764 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο σκορ με τον Βίτακ Μπράτιτς στο 16'.

Νωρίτερα ο Άρης Γαλανόπουλος απομάκρυνε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Μπράτιτς, ενώ στην αντεπίθεση ο Κουτσουρές ήταν αυτός που βρέθηκε τετ α τετ με τον Σαμοτούλσκι, πλάσαρε άουτ!

Στο 16' ο Μπράτις σούταρε με δύναμη από μακρινή απόσταση, η μπάλα βρήκε και στο σώμα του Γαλανόπουλο, πήρε μια ψηλοκρεμαστή τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Κελπέκη, ο οποίος ήταν εκτός θέσης.
16ο λεπτό: Οι παίκτες μας πανηγυρίζουν το γκολ του Μπράτιτς

Ακολούθησε μια πολύ ευκαιρία για τον Δικέφαλο με τον Λουκά Καραδήμο από εξαιρετική θέση να σουτάρει απελπιστικά άουτ, ενώ στην επανάληψη και το 50', ο Χίλτον έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κουτσουρές πήρε την κεφαλιά και ο Σοάρες με κοντινή προβολή ισοφάρισε.

Στα λεπτά που ακολούθησαν οι παίκτες μας αναζήτησαν το δεύτερο γκολ χωρίς να τα καταφέρουν, καθώς ο Κελπέκης όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών.
 
Οι συνθέσεις:

Καλαμάτα (Αμορίμ): Κελπέκης, Δρούγας, Γαλανόπουλος, Γεωργέας, Κεφαλάς, Μικές, Μπελεβώνης (81' Ιωάννου), Κουτσουρές, Χίλτον, Σοάρες (66' Μπόατενγκ).

ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς): Σαμοτούλσκι, Αμπονσά (50' Κατσαμπής), Μπορμπόκης, Μπράτιτς (61' Μαραγκός), Χασιώτης, Τετράτζε, Καραδήμος, Γεωργιάδης, Φρούσος (66' Φραντζέσκος), Ναλιτζής, Βρύζας

Δηλώσεις ...
Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από βαθμούς αν θέλει να φτάσει τον στόχο που έχουμε βάλει, την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ! Προσπαθήσαμε από την αρχή να κερδίσουμε τους βαθμούς και από το πρώτο ημίχρονο μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος, από το δεύτερο δεν είμαι καθόλου».

Ζήσης Βρύζας: «Η ουσία είναι ότι χάσαμε δύο βαθμούς και στενεύουν ακόμη περισσότερα τα περιθώρια. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε τόσο καλύτερο θα είναι για μας».

* Τη σεζόν 1999-2000, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση αφού ο πάγκος του αποδείχτηκε για μια φορά ακόμη ηλεκτρικός! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άρι Χάαν (9 ματς), ακολούθησε το δίδυμο Σαράφη - Μιχαηλίδη για 4 ματς και στη συνέχεια ήρθε πριν τα μέσα της σεζόν ο Μπάγεβτις (21 παιχνίδια, από τον Γενάρη του 2000).

* Ο Δικέφαλος μέτρησε στο τέλος της χρονιάς 15 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες, σε πρωτάθλημα 18 ομάδων και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Είχε 51 βαθμούς, με τέρματα 64-44 (μια από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις ever!)...

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1999-2000.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4