Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Φεβρουαρίου 2019

Ήττα από την Προοδευτική στο "Γ. Καραϊσκάκης" (1958)

Σαν σήμερα στις 16/2/1958, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Προοδευτική, σε παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος της περιόδου 1957-1958 ...

Ο Δικέφαλος γνώρισε την ήττα με 3-1, μετά από μια μέτρια εμφάνιση, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν ήταν καλύτερός του, ήταν όμως πιο αποτελεσματικός και τυχερός.

Το σκορ άνοιξε στο 6' με αυτογκόλ του Πετρίδη, όταν μετά από φάουλ που εκτέλεσε ψηλοκρεμαστά ο Δαούτης, η μπάλα ήρθε στην περιοχή μας, ο Λύμπος δεν κατάφερε να τη βρει και ο Πετρίδης στην προσπάθειά του να την απομακρύνει την έστειλε στα δίχτυα...

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε στη συνέχεια, αλλά ούτε ο Κιουρτζής στο 24' ούτε ο Κουιρουκίδης στο 27' μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Πετρόπουλου, κάτι που δε συνέβη όμως στη φάση του 30ού λεπτού...

Ο Λέανδρος σέντραρε, ο Γεωργιτσάκης απομάκρυνε με κεφαλιά και ο επερχόμενος Καλογιάννης με τρομερό σε δύναμη σουτ, κάρφωσε κυριολεκτικά την μπάλα στα δίχτυα της Προοδευτικής.
Στο 44' ο Κατηκαρίδης πέρασε τον Γεωργιτσάκη, βγήκε τετ α τετ με τον Πετρόπουλο, σούταρε με δύναμη, όμως ο τερματοφύλακας της Προοδευτικής αποσόβησε το 1-2, κυριολεκτικά με μια ηρωική προσπάθεια ...

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές μετά το 60' και στο 64' πήραν προβάδισμα στο σκορ. Η φάση ξεκίνησε από φάουλ που εκτέλεσε ο Σουρούνης, ο Λύμπος δεν απομάκρυνε σωστά και ο Βαραμέντης που καιροφυλαχτούσε με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα.

Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 84' με μακρινό δυνατό σουτ του Χριστοφίδη.

Λέανδρος, Χαβανίδης οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ και οι Πετρόπουλος, Γερμενής ξεχώρισαν από την Προοδευτική.

Οι συνθέσεις:

Προοδευτική: Πετρόπουλος, Γεωργιτσάκης, Γερμενής, Βεργίδης Χ., Βεργίδης Λ., Σουρούνης, Φίλιος, Κανσός, Δαούτης, Χριςστοφίδης, Βαραμέντης.

ΠΑΟΚ: Λύμπος, Γεντζής, Κεμανίδης, Πετρίδης, Καλογιάννης, Τσίντογλου, Λέανδρος, Κατηκαρίδης, Κουιρουκίδης, Χαβανίδης, Κιουρτζής.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1957-1958 τερμάτισε στην 8η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας 42 βαθμούς με 5 νίκες, 10 ισοπαλίες, 7 ήττες και τέρματα 32-38.

* Τα 32 γκολ τα σημείωσαν οι: Κιουρτζής 6, Κουιρουκίδης 6, Λέανδρος 5, Χαβανίδης 4, Κατικαρίδης 3, Καλογιάννης 2, Γεντζής 2, Παπαίωάννου 2, Κουτουξίδης 1, Κεμανίδης 1.

* Το ρόστερ της ομάδας το αποτελούσαν οι: Πρόγιος, Λύμπος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Κερμενίδης, Μάρκοβιτς, Καρατζάς, Κουτουξίδης, Καμαλακίδης, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Λέανδρος, Χαβανίδης, Κουιρουκίδης, Γιαννέλος, Παπαϊωάννου, Κατικαρίδης, Κιουρτζής, Γεντζής, Παπαευστρατίου, Δημητριάδης, Τσακιρίδης, Μαμόπουλος, Ασβεστόπουλος.

* Τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα τις κατέγραψε ο Λέανδρος (21), ακολούθησαν με 19 οι Καλογιάννης – Κεμανίδης και με 18 οι Κιουρτζής – Κατικαρίδης - Χασιώτης...

* Και κάτι αξιοσημείωτο που συνέβη εκείνη τη σεζόν 1957-1958. Ο ΠΑΟΚ παρά την μετριότατη χρονιά του, πέτυχε δύο νίκες νίκες επί του Ολυμπιακού (εντός και εκτός έδρας) με 1-0, αποτελέσματα που έκαναν αίσθηση στη φίλαθλη Ελλάδα, καθώς ως το 1960, η ομάδα του Πειραιά είχε να χάσει δύο φορές μέσα στη σεζόν από τον ίδιο αντίπαλο, από το 1930, όταν και την είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός.
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1957-1958. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι: Λύμπος, Κουιρουκίδης, Κεμανίδης, Καλογιάννης, Πετρίδης, Γεντζής. Καθιστοί: Καμαλακίδης, Παπαϊωάννου, Λέανδρος, Χαβανίδης, Χασιώτης.



Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4