Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Φεβρουαρίου 2019

Νίκησε τον Ηρακλή με Κοντρέρας στο 79' (2009)


Σαν σήμερα στις 21/2/2009, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2008-2009 ...

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 17.000 θεατές (15.1999 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Πάμπλο Κοντρέρας στο 79'.
Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά για τον ΠΑΟΚ ο οποίος μπήκε δυνατά, πήρε τα ηνία του αγώνα και είχε μάλιστα την πρώτη ευκαιρία στο 3' όταν ο Μουσλίμοβιτς από πλεονεκτική θέση πλάσαρε άστοχα.

Στο 8' ήταν η σειρά του Κονσεϊσάο να απειλήσει πιάνοντας ένα πολύ καλό σουτ αφού συνέκλινε από τα δεξιά και απέφυγε τους παίχτες του Ηρακλή το οποίο πέρασε μόλις άουτ.
Ενώ όλα έδειχναν πως ο Ηρακλής δεν θα μπορούσε να αντέξει την πίεση του ΠΑΟΚ και η ομάδα μας θα περνούσε ένα εύκολο απόγευμα, μετά το 10' οι παίχτες μας έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους, έκαναν πολλά λάθη, έδωσαν χώρο στον αντίπαλο και όποτε έφθαναν έξω από την περιοχή φλυαρούσαν και δεν συνεργάζονταν σωστά.

Όσο περνούσε η ώρα ο Ηρακλής γίνονταν απειλητικός και αφού είχε πάρει πλέον την κατοχή της μπάλας προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες στην εστία του Χαλκιά.
Στο 36' οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν μία καλή ευκαιρία με τον Αγρίτη να πιάνει μία φαινομενικά εύκολη κεφαλιά τελείως αμαρκάριστος και να την στέλνει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 43' θα μπει ο Χούτος στη θέση του Γκαρσία ο οποίος τραυματίστηκε και το ημίχρονο θα κλείσει με τον ΠΑΟΚ να ψάχνεται ουσιαστικά στο γήπεδο και να μην δείχνει ικανός να πετύχει κάποιο γκολ.
Στην επανάληψη η ομάδα μπήκε καλύτερα, δημιούργησε κάποιες φάσεις και στο 56' ο Κονσεϊσάο σέντραρε από τα δεξιά χωρίς να έχει δει ότι δεν υπάρχει παίχτης στην περιοχή, ενώ στο επόμενο λεπτό έστρωσε στον Ίβιτς ο οποίος έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 72' ο Χούτος θα πιάσει μία πολύ καλή κεφαλιά μετά από σέντρα του Αραμπατζή η οποία θα φύγει μόλις άουτ, ενώ στο 78' ο Κονσεϊσάο θα χάσει τετ α τετ μετά από πάσα του Μουσλίμοβιτς.

Στο επόμενο λεπτό όμως μετά από σέντρα του Κονσεϊσάο από τα αριστερά (άλλαζαν θέσεις με τον Σορλέν) ο Κοντρέρας θα τσιμπήσει τη μπάλα, θα βάλει φωτιά στην Τούμπα και θα διώξει τα όποια σύννεφα μουρμούρας έκαναν την εμφάνισή τους όσο πλησίαζε η λήξη.

Στο 85' ο Χούτος θα πιάσει μία τρομερή γυριστή κεφαλιά όμως ο Κοβαλέφσκι θα διώξει σε κόρνερ, ενώ στην επόμενη φάση πολύ όμορφη συνεργασία μεταξύ Χούτου και Μουσλίμοβιτς με τον τελευταίο να βρίσκεται ένα βήμα πίσω από τη μπάλα και να μην καταφέρνει να τη στείλει στα δίχτυα.

Δυστυχώς θλιβερά επεισόδια συνέβησαν μετά τη λήξη του αγώνα, χωρίς καμία αφορμή και μάλιστα μεταξύ μας!
Μία ομάδα που βρισκόταν στη θύρα 4 μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και εντελώς ξαφνικά επιτέθηκε στους σεκιουριτάδες και έπειτα για 15' το γήπεδο μετατράπηκε σε μίνι αρένα ...

Οπαδοί του ΠΑΟΚ αρχικά από τη θύρα 5 και στη συνέχεια και από την 4 αλλά και από τα επίσημα, αντέδρασαν σ' αυτά που έβλεπαν να γίνονται και άρχισαν να πετούν αντικείμενα σ' αυτούς που βρίσκονταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δεν τους επέτρεπαν να ξαναμπούν στις κερκίδες.
 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Αραμπατζής, Βερόν, Γκαρσία (43' Χούτος), Ίβιτς, Σορλέν, Κονσεϊσάο, Μουσλίμοβιτς (87' Μπαλάφας).

Ηρακλής: Κοβαλέφσκι, Μάρτος, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Ιωαννίδης, Παπαστεριανός (62' Γιαννούλης), Ντιέ, Κονέ, Επστάιν, Αγρίτης (80' Βούκοβιτς), Κομβολίδης (56' Ρατόν).

Δηλώσεις Φερνάντο Σάντος:

"Αν και είχε πολύ κρύο στον αγωνιστικό χώρο είχε πολύ ζέστη. Με πολλές διεκδικήσεις. Ο Ηρακλής ήταν πολύ καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο δείχνοντας ότι ήξερε το πώς ήθελε να πάρει αυτό που ήθελε. Εμείς στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί. Κάναμε πολλές ατομικές ενέργειες, τακουνάκια και περίεργες πάσες, με τον Ηρακλή να έχασε αυτός την μεγάλη ευκαιρία αν και ήμασταν εμείς εκείνοι που είχαμε παραπάνω χρόνο την μπάλα.
 
Αυτό είπα και στους παίκτες μου στο ημίχρονο και νομίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε αρκετά και δημιουργήσαμε 2-3 ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Αντίθετα ο Ηρακλής δεν μπορούσε πλέον να βρει τους διαδρόμους για τις αντεπιθέσεις του. Με την καλή εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο και την κατοχή μπάλας το αποτέλεσμα είναι δίκαιο απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε καλή οργάνωση και ήταν πολύ καλός".

Για την αλλαγή εικόνας της ομάδας του μετά από την αλλαγή του Γκαρσία με τον Χούτο υπογράμμισε πως: "Δεν έχει να κάνει τόσο με αυτό όσο με την νοοτροπία που αντιμετωπίσαμε το πρώτο ημίχρονο".

Για την εικόνα της ομάδας του σε σχέση με το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής στην Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό τόνισε: "Νομίζω ότι βρισκόμαστε στο επίπεδο να κάνουμε συνεχόμενα καλά παιχνίδια. Απλά θα πρέπει να είμαστε πιο απλοί στο παιχνίδι μας. Υπάρχει η αίσθηση ότι θέλουμε να δείξουμε πράγματα που δεν ανήκουν στο ρεπερτόριό μας. Ανήκει στο τσίρκο και είναι κρίμα που κάποιοι από τους παίκτες μας έχουν αυτοί την ανάγκη. Είμαστε σίγουρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με ποιοι ήμασταν αλλά ακόμα μπορούμε να βελτιωθούμε αρκετά. Η διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι τεράστια. Υπάρχουν πολύ λιγότερες μεταπτώσεις αλλά δυστυχώς ακόμα υπάρχουν".

Σε ερώτηση για την εμφάνιση του Λάμπρου Χούτου σχολίασε: "Μου άρεσε ο τρόπος που αγωνίστηκε. Του είχα πει από την πρώτη μέρα ότι έχει χαρακτηριστικά που θα μας βοηθήσουν και μέσα από τις προπονήσεις θα βελτιωθεί ακόμα παραπάνω. Νομίζω ότι έχει δείξει μία πολύ καλή διάθεση και θέληση. Σίγουρα έμεινα ευχαριστημένος αλλά περιμένω παραπάνω από αυτόν".

Για τον τραυματισμό του Πάμπλο Γκαρσία είπε: "Νομίζω ότι κάτι έγινε στην περιοχή του γονάτου του. Θα πρέπει να περιμένουμε 1-2 μέρες για να έχουμε μετά νεότερα να σας πούμε".

Κι όσο για το γεγονός ότι Σορλέν και Λίνο απέδειξαν ότι μπορούνε να αγωνίζονται και από τις δύο πλευρές δήλωσε: "Είναι θετικό και καλό για τον προπονητή. Με το 4-4-2 που θέλαμε να παίξουμε ξέραμε ότι μπορούσαν να το κάνουν χωρίς προβλήματα στην απόδοσή τους".

Τέλος για το ότι δεν πέρασε ως αλλαγή τον Βιεϊρίνια αλλά τελικά προτίμησε τον Μπαλάφα είπε πως: "Είχε να κάνει με την εξέλιξη του παιχνιδιού".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4