Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Φεβρουαρίου 2019

Λευκή ισοπαλία στη Δράμα το 1959 ...

Σαν σήμερα στις 15/2/1959, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Δόξα Δράμας, σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος της περιόδου 1958-1959.

Ο Δικέφαλος με τον Διονύση Μινάρδο στον πάγκο του έμεινε στη λευκή ισοπαλία με τη δραμινή ομάδα, χωρίς να ικανοποιήσει ιδιαίτερα με την απόδοσή του.

Απών από πλευράς ΠΑΟΚ ο Λάμπης Κουιρουκίδης, ενώ από τους γηπεδούχους δεν αγωνίστηκε ο Τάκης Λουκανίδης!

Οι γηπεδούχοι είχαν ελαφρά υπεροχή στο παιχνίδι, όμως έλειψαν οι μεγάλες φάσεις μπροστά στις μεγάλες φάσεις. Ο ΠΑΟΚ απείλησε σε τρεις περιπτώσεις την εστία του Σαμλίδη, όμως το σουτ του Ραπτόπουλου στο «Γ» το απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Δόξας, ενώ την ίδια τύχη είχαν οι προσπάθειες των Γιαννέλου – Κιουρτζή.

Η Δόξα απείλησε στην επανάληψη σε μία και μοναδική φάση με τον Ιωάννου να μπαίνει στην περιοχή μας, αλλά ο Κεμανίδης τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή και απομάκρυνε με προβολή σε κόρνερ!

Οι συνθέσεις:

Δόξα Δράμας: Σαμλίδης, Κοτρίδης, Ιγνατίου, Γρηγοριάδης Παύλος, Παναγιωτίδης, Λουκανίδης Θαν., Ναλμπάντης, Τζαφέρης, Ιωάννου, Γεωργιάδης, Γρηγοριάδης Πάρις.

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Καλογιάννης, Γιαννέλος, Λέανδρος, Γεντζής, Ραπτόπουλος, Κιουρτζής, Νικολαΐδης.

* Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1958–59 ήταν το τελευταίο που διεξήχθη με το σύστημα των ανά τοπική ένωση προκριματικών γύρων, καθώς από την επόμενη χρονιά άλλαξε η δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου με την καθιέρωση της Α' εθνικής, καθώς και των υπόλοιπων κατηγοριών που ακολούθησαν στη συνέχεια.

* Οι ομάδες που μετείχαν στην τελική φάση του πρωταθλήματος μειώθηκαν κατά 2 (10 από 12) και προέκυψαν ως εξής:

Πρωτάθλημα ΕΠΣ Αθήνας: Οι 3 πρώτες ομάδες της κατάταξης
Πρωτάθλημα ΕΠΣ Πειραιά: Οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης
Πρωτάθλημα ΕΠΣ Μακεδονίας: Οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης
Περιφερειακό πρωτάθλημα: Οι 2 νικήτριες (Βορείου και Νοτίου ομίλου)
Μία επιπλέον θέση εξασφάλιζε μετά από μπαράζ μία από τις τρίτες ομάδες ΕΠΣ Πειραιά και ΕΠΣ Μακεδονίας.
* Οι αγώνες της προκριματικής φάσης διεξήχθησαν από τις 7 Σεπτεμβρίου 1958 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 1959, ενώ της τελικής φάσης από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι τις 21 Ιουνίου 1959. Το σύστημα βαθμολογίας ήταν: Νίκη: 3 βαθμοί - Ισοπαλία: 2 βαθμοί - Ήττα: 1 βαθμός.

* Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 7η θέση ισόβαθμος του Εθνικού με 32 βαθμούς, με τέρματα 14-34, έχοντας 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 9 ήττες. Στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης είχε τερματίσει δεύτερος, εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή του στην τελική φάση της διοργάνωσης.
* Τα 14 γκολ του ΠΑΟΚ τα σημείωσαν οι: Λέανδρος 3, Κιουρτζής 3, Ραπτόπουλος 2, Κουιρουκίδης 2 και από 1 οι Νικολαΐδης, Κατηκαρίδης, Καλογιάννης, Καραγιαννίδης.

* Στην αρχική εικόνα, διακρίνεται ο Πρόγιος να αποκρούει με γροθιές προ του Γρηγοριάδη, ενώ ο Κεμανίδης έχει καλύψει την εστία μας!


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4