Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Φεβρουαρίου 2019

Ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος του 1932

Σαν σήμερα στις 21/2/1932, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο παλιό γήπεδο του Παναθηναϊκού την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος της περιόδου 1931-1932 ...

Ο βροχερός καιρός που επικρατούσε εκείνη τη μέρα στην πρωτεύουσα, δεν επέτρεψε την παρουσία πολλών θεατών στις κερκίδες, με τον Δικέφαλο του Βορρά, παρά την ήττα με 2-0, να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση.

Το σκορ άνοιξε στο 25ο λεπτό ο Ηλιάσκος, για να γίνει το τελικό 2-0 στο 85' από τον Μούγκρα, με την αθηναϊκή ομάδα να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα όταν ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης της αναμέτρησης από τον διαιτητή Οικονομόπουλο.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Πυλορόφ, Μαύρος, Παζάρογλου, Πανίδης, Βλάχου, Δοξατινός, Καβουρματζής, Λαζάρου, Βίλλυ, Κωνσταντινίδης Α.

* Μετά τον τελευταίο αγώνα με τον Παναθηναϊκό (ήττα με 2-1), ο σύλλογος μπήκε σε περιπέτειες, καθώς αν και τερμάτισε πάνω από τον Ηρακλή, η ... ΕΠΟ διέταξε την επανάληψη του αγώνα στον οποίον ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει με 3-2, λόγω ... κακής χάραξης του νέου γηπέδου μας (Συντριβάνι)!

Ο αγώνας μάλιστα ορίστηκε να γίνει στην Αθήνα, ο ΠΑΟΚ φυσικά δεν κατέβηκε, μηδενίστηκε και βρέθηκε στη βαθμολογία πίσω από τον συμπολίτη Ηρακλή.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται η ομάδα του ΠΑΟΚ, όπως παρατάχτηκε στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής (10/7/1932) με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας (ήττα με 2-1). Όρθιοι (από αριστερά): Χαλκιάς, Καβουρματζής, Παπαϊορδανίδης, Αθανασιάδης, Κωνσταντινίδης, Καμπούρογλου, Λαζάρου, Ιωαννίδης, Αρμάσης (προπονητής), Βεντουρέλης (βοηθός) και Πυλορόφ. Καθιστοί (από αριστερά): Πανίδης, Παπαδόπουλος, Σωτηριάδης, Βασιλειάδης, Πάγκαλος

* Ανάμεσα στα παραπάνω ονόματα, ξεχωρίζουν κάποια που ανήκουν σε πολύ μεγάλες μορφές της ΠΑΟΚτσήδικης ιστορίας, ονόματα τα οποία στους παλιότερους προκαλούν πραγματικό δέος!

* Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1931-32 διεξήχθη ως εθνική κατηγορία (14 αγωνιστικές), στην οποία μετείχαν οκτώ ομάδες από τις τρεις ιδρυτικές Ενώσεις της ΕΠΟ: Αθήνας (3), Πειραιά (2) και Μακεδονίας (3). Για πρώτη φορά οι ομάδες αυτές δεν μετείχαν στα τοπικά πρωταθλήματα και η παραμονή τους στην εθνική κατηγορία κρινόταν από αγώνες διαβάθμισης.

* Σαν τελευταίος των τριών της Μακεδονίας έπρεπε να δώσει αγώνες διαβάθμισης με τον Μέγα Αλέξανδρο (ορίστηκαν για τις 18 και 25 Σεπτεμβρίου) για να καταφέρει να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία, αλλά ο Δικέφαλος δεν κατέβηκε ούτε σε αυτό ματς σε ένδειξη διαμαρτυρίας και έτσι την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4