Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Ιανουαρίου 2019

Δεν άξιζε τέτοια ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια (1998)

Σαν σήμερα στις 18/1/1998, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1997-1998 ...
Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε 24.000 θεατές (22.129 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 3-0, τελειώνοντας το παιχνίδι με 9 παίκτες, λόγω αποβολής των Καπετανόπουλου – Ζαγοράκη, προς το τέλος της αναμέτρησης.

Η αθηναϊκή ομάδα προηγήθηκε στο σκορ στο 17ο λεπτό με τον μετέπειτα παίκτη μας, Χρήστο Μαλαδένη, ο οποίος λίγο έξω από τη μεγάλη μας περιοχή πλάσαρε τον Μιχόπουλο που δέχτηκε το γκολ ... όρθιος!
Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή στο υπόλοιπο διάστημα του ημιχρόνου, όμως το σκορ δεν άλλαξε μέχρι να ακουστεί μέχρι να ακουστεί το σφύριγμα του διαιτητή Παπουτσέλη, για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 46ο λεπτό, ο Φραντζέσκος εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Ολιβάρες έπιασε την κεφαλιά ψαράκι, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ατματσίδη.
Ακολούθησαν άλλες δύο καλές επιθετικές στιγμές μας με τους Καπετανόπουλο – Φραντζέσκο, χωρίς ο ΠΑΟΚ να μπορέσει να φτάσει στην ισοφάριση, για να γίνει στο 57' το 2-0 με κεφαλιά του Μπατίστα (πάλι όρθιος ο Μιχόπουλος).
Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ξαναμπεί στο ματς, όταν ο Κόβατς απέφυγε τον Ατματσίδη, πλάσαρε, για να απομακρύνει ο Κωστένογλου πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας της αθηναϊκής ομάδας.

Στο 80' ο Καπετανόπουλος είδε σωστά την 2η κίτρινη κάρτα για χέρι και αποβλήθηκε, ενώ ίδια τύχη είχε στο 88' ο Ζαγοράκης, ο οποίος όμως είδε παντελώς άδικα την απευθείας κόκκινη του Παπουτσέλη, σε μια φάση στην οποία δεν υπήρχε ούτε καν φάουλ (7:00 στο video)
To τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 90' από τον Μαλαδένη ... 

Βρύζας, Ζαγοράκης, Ολιβάρες οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ στο ματς...
Οι συνθέσεις: 

ΑΕΚ (Ντουμίτρου): Ατματσίδης, Καλιτζάκης (85' Μανωλάς), Καραγιάννης, Κασάπης, Κωστένογλου, Γκρέταρσον, Κατσαβός, Κοπιτσής (80' Δώνης), Μαλαδένης, Σέμπουε (72' Ντόμπος), Μπατίστα.

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Κολομπούρδας, Ολιβάρες, Ζαφειρίου, Τασιόπουλος (76' Ζουμπούλης), Μαραγκός (65' Κόβατς), Νάγκμπε, Φραντζέσκος, Ζαγοράκης, Τουρσουνίδης (46' Καπετανόπουλος), Βρύζας.

Δηλώσεις: 

Κώστας Φραντζέσκος: «Ήταν άσχημη μέρα για εμάς, ήμασταν χειρότεροι από την ΑΕΚ, που πήρε δίκαια τη νίκη, αλλά αν ο διαιτητής μας έδινε και εμάς κανένα φάουλ θα ήταν καλύτερο το παιχνίδι! Χάθηκε μια μάχη και τίποτε άλλο».
* Τη σεζόν 1997-1998 o ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του (όπως και στο μισό της προηγούμενης σεζόν), τερμάτισε στην 4η θέση με 70 βαθμούς, έχοντας σε 34 ματς, 21 νίκες - 7 ήττες - 6 ισοπαλίες και τέρματα 74-41. 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4