Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Ιανουαρίου 2019

Διπλό και πρόκριση επί του Ιωνικού (1998)

Σαν σήμερα στις 29/1/1998, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ιωνικό, σε επαναληπτικό παιχνίδι του δ' γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1997-1998 ...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε 1.500 θεατές (1.150 τα εισιτήρια) έχοντας κερδίσει στο ματς της Τούμπας με 2-0, πήρε τη νίκη και στη Νίκαια, επικρατώντας με 1-2.
Το σκορ άνοιξε στο 34' ο Σπύρος Μαραγκός με ασύλληπτο σουτ βολέ, που έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Πουρλιοτόπουλου, για να γίνει το 0-2 στην επανάληψη (85'), όταν ο Φραντζέσκος βρήκε τον Βρύζα μέσα στην μεγάλη περιοχή τον γηπεδούχων, αυτός γύρισε εξαιρετικά το σώμα του και με βολέ από το ύψος του πέναλτι νίκησε για 2η φορά τον τερματοφύλακα του Ιωνικού.
Το τελικό 1-2 το σημείωσε ο Σταμπουλής με σουτ στην κίνηση, μετά από σέντρα του Αφεντουλίδη από τα αριστερά...

Οι συνθέσεις:

Ιωνικός (Γκμοχ): Πουρλιοτόπουλος, Παχατουρίδης, Φίλης, Κλάεβιτς, Ξανθόπουλος, Σταματής, Νταρακλίτσας (15' Μπέκος), Αφάς, Μπρούστερ, Φρούσσος (46' Σταμπουλής), Καλύκας (70' Αφεντουλίδης).

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Καπετανόπουλος, Ζαφειρίου (78' Καφές), Τασιόπουλος, Κολομπούρδας, Νάγκμπε (70' Τουρσουνίδης), Ολιβάρες, Μαραγκός, Φραντζέσκος, Βρύζας, Ζουμπούλης (40' Κόβατς).

Δηλώσεις ...
Άγγελος Αναστασιάδης: «Έγινε ένα πολύ γρήγορο παιχνίδι, ανοιχτό και από τις δύο πλευρές, με φάσεις και πιστεύω πως και η νίκη μας ήταν δίκαιη, καθώς ήμασταν καλοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, εκτός από τα πρώτα δέκα λεπτά. Πιστεύω ότι προκριθήκαμε δίκαια, αν λάβουμε υπόψιν την απόδοση και των δύο ομάδων και στα δύο μεταξύ μας παιχνίδια.
Ο Ζαγοράκης δεν ήταν στην αποστολή καθώς ήταν τραυματίας, αλλά από ότι με είπε ο πρόεδρος σήμερα το πρωί, κατά 99,9% θα φύγει για να αγωνιστεί στην Αγγλία, στη Λέστερ. Του εύχομαι καλή επιτυχία και είναι οπωσδήποτε και για τον ΠΑΟΚ μεγάλη τιμή που κάποιος παίκτης του πηγαίνει στο εξωτερικό για να παίξει εκεί, καθώς ανεβάζει το κύρος του ελληνικού ποδοσφαίρου».
Δημήτρης Καπετανόπουλος: «Σταθήκαμε πολύ καλά μες στο γήπεδο και στο πρώτο και στo δεύτερο ημίχρονο και καταφέραμε και πετύχαμε το σκορ που μας δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάσης της διοργάνωσης. Ήρθαμε με σκοπό να παίξουμε το παιχνίδι σαν να ήταν 0-0 και καταφέραμε να βάλουμε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ χάσαμε αρκετές ευκαιρίες και στο δεύτερο».
Σπύρος Μαραγκός: «Μπορέσαμε να προκριθούμε, κερδίσαμε τα ματς και αυτό είναι ένας λόγος παραπάνω να είμαστε πιο χαρούμενοι γιατί, βλέπουμε πως η ομάδα ξεπερνάει κάποια προβλήματα που είχε και βρίσκει τον δρόμο της».

* Στην 56η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1997-98 μετείχαν συνολικά 66 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 30 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 7 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Oι ομάδες της Α' εθνικής μπήκαν στη διοργάνωση από τον Γ' γύρο (φάση των 32).

* Ο ΠΑΟΚ στον δ' γύρο του Κυπέλλου απέκλεισε τον Ιωνικό με δύο νίκες (2-0 και 2-1), στον προημιτελικό την Ξάνθη (2-0 στην Τούμπα και ήττα 0-1 στην Ξάνθη), ενώ στον ημιτελικό αποκλείστηκε από τον Πανιώνιο (ήττα με 1-0 στη Νέα Σμύρνη και ισοπαλία 1-1 στην Τούμπα).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4