Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Ιανουαρίου 2019

Νίκησε χωρίς να φορτσάρει (2012)

Σαν σήμερα στις 21/1/2012, χωρίς να παίξει ιδιαίτερα καλό ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1-0 στην Τούμπα τον Πανιώνιο με γκολ του Αθανασιάδη στο 10ό λεπτό, στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ... 

Το παιχνίδι δε διεκδίκησε δάφνες ποιότητες με τον ΠΑΟΚ να παίρνει σχετικά εύκολα αυτό που ήθελε μιας και οι φιλοξενούμενοι δεν δημιούργησαν ευκαιρία. Βέβαια και ο Δικέφαλος δεν ήταν απειλητικός για την εστία του Σιδεράκη. 
Ο Μπόλονι ξεκούρασε τους Γκαρσία - Τσιρίλο - Σταφυλίδη, δίνοντας την ευκαιρία σε Ρομπέρ - Γιάννου - Πόποβιτς - Κατσικά να πάρουν χρόνο συμμετοχής, μιας και θα τους χρειαστεί στη συνέχεια της σεζόν. 
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση το σημείωσε ο Κλάους με γυριστό σκαστό σουτ μετά από σέντρα του Λίνο. Ο ίδιος παίκτης έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του γκολ αλλά και του ΠΑΟΚ λίγα λεπτά αργότερα όταν στο 15' μόνος προ του Σιδεράκη πλάσαρε άουτ. 
Από εκεί και μετά είδαμε τους παίκτες του Μπόλονι να παγώνουν το παιχνίδι κυκλοφορώντας την μπάλα και ελέγχοντας το ρυθμό, χωρίς όμως να βγουν φάσεις. 

Οι παίκτες του Πανιώνιου δεν έδειξαν να μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή μας και έτσι το τελικό 1-0 ήρθε φυσιολογικά... 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ετο, Λίνο, Μαλεζάς, Κατσικάς, Ιβιτς (64' Γιάννου), Λάζαρ (89' Μπαλάφας ), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Ρομπέρ (77' Πόποβιτς ) και Αθανασιάδης.

Πανιώνιος: Σιδεράκης, Ομο, Σιόβας, Κουλουχέρης, Ρόβας (73' Σταμάτης), Γουνδουλάκης (83' Ντούνης), Κουρντί, Πετκάκης, Σταυροθανασόπουλος, Αμπντουλάγιεφ και Ρόκας.

.................................................... 

Ο Στέφανος Αθανασιάδης, μετά τη λήξη του αγώνα, τόνισε πως πλέον το μυαλό όλων στρέφεται στον αγώνα της Τετάρτης με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο. 

Τα όσα είπε: 

"Ήταν μια δύσκολη νίκη απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η κούραση, αλλά πιστεύω πως δεν φάνηκε πολύ. Πήραμε τους τρεις βαθμούς και συνεχίζουμε στο παιχνίδι του Κυπέλλου για να πάρουμε την πρόκριση". 

...................................................... 

Ο Λάσλο Μπόλονι, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο, υποστήριξε πως του άρεσε το πρώτο ημίχρονο της ομάδας, ενώ τόνισε πως η χρησιμοποίηση του Πόποβιτς είναι ένα μήνυμα για τους παίκτες των ακαδημιών του Δικεφάλου. 

Τα όσα είπε ο Ρουμάνος: 

"Καλησπέρα. Μπορώ να κάνω εγώ απεργία σήμερα; Θα κάνετε ερωτήσεις κι εγώ δεν θα απαντάω (γέλια). Σήμερα είμαι χαρούμενος γιατί καταφέραμε να τελειώσουμε επιτυχημένα αυτό τον μαραθώνιο παιχνιδιών και θα ξεκινήσουμε ακόμα έναν μετά από μια μέρα ρεπό. Στο πρώτο μέρος, κάναμε καλό παιχνίδι στο διάστημα αυτό, είμαι χαρούμενος γιατί σκοράραμε νωρίς και είχαμε επίσης και ευκαιρίες για να πετύχουμε ένα ακόμη γκολ. 

Μου άρεσε ο Σαλπιγγίδης που έπαιξε αρκετά δημιουργικά σήμερα και έδωσε αρκετές ασίστ σε συμπαίκτες του και κυρίως προς τη δεξιά πλευρά. Θα ήθελα κι ο ίδιος να έχει ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο πρώτο μέρος οι Λίνο, Έττο έπαιξαν σαν επιθετικοί στις πτέρυγες και έτσι είχαμε ένα καλό πρώτο μέρος. 

Ο Αθανασιάδης μπορούσε να είχε σκοράρει στο 15΄ όπου είχε καλή κίνηση και εκεί θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το ματς. Στο δεύτερο μέρος ο αντίπαλος πήρε περισσότερα ρίσκα, στο τελευταίο 20λεπτο με τις αλλαγές αποκαταστήσαμε την ισορροπία και πήραμε μια σημαντική νίκη άσχετα αν το 1-0 δεν είναι και το καλύτερο αποτέλεσμα. 

Έβαλα Λίνο και Ετό για να δημιουργήσουμε πρόβλημα από πίσω και πιστεύω ότι ήταν καλές επιλογές αν και δυστυχώς έμεινε εκτός ο Σταφυλίδης. Οι παίκτες μου έδωσαν πάρα πολλά και σε κρύες συνθήκες (χαμηλή θερμοκρασία) όπου η ενέργεια είναι περισσότερη και επομένως είμαι χαρούμενος για τα συνεχή θετικά αποτελέσματα". 

Για το που αποδίδει το γεγονός ότι η ομάδα παίρνει τα αποτελέσματα, όντας αήττητη από τις 6/11, απάντησε: "Είναι αλήθεια ότι δεν ήμασταν καλοί σε όλα τα ματς αλλά ξέρω ότι είχαμε ματς που ήμασταν καλοί αλλά χάσαμε τέσσερις βαθμούς στην έδρα μας. Δείξαμε υπευθυνότητα και αυτοσυγκέντρωση και όταν τα έχεις αυτά αποδίδουν. Είναι αλήθεια ότι έχουμε θετικά αποτελέσματα και μακάρι να συνεχίσουμε αν μας ακούει και ο Θεός". 

Σε ερώτηση για το δεύτερο παιχνίδι του Κατσικά, την εμφάνιση του Γιάννου και το ντεμπούτο του Πόποβιτς, σχολίασε: "Ο Κατσικάς ξεκίνησε ουσιαστικά με τη νέα χρονιά τη σεζόν. Έπαιξε με τον Λεβαδειακό πρώτη φορά στο οποίο ήταν μέτριος, όμως είναι μια λύση για τον ΠΑΟΚ στο μέλλον και όταν θα έχω την δυνατότητα θα του δίνω την ευκαιρία να παίζει. Σήμερα ήταν καλός. 

Ο Γιάννου υστερεί στην τελική πάσα και στο γκολ για να μου στείλει το μήνυμα ότι μπορώ να τον χρησιμοποιώ περισσότερο. Πάντως με επιβεβαιώνει κάθε φορά. Του λείπει ένα βήμα για να πάει ένα επίπεδο παραπάνω. 

Θέλω να μιλήσω και για τον Γλύκο που είναι και αυτός νεαρός και ήταν καλός σήμερα, όμως οι εξετάσεις που δίνει είναι μια περίοδος αγώνων και όχι ένα ματς μόνο. Πρέπει να συνεχίσει να προσπαθεί. 

Για λόγους τακτικής δεν αγωνίστηκε ο Σταφυλίδης. Πρέπει να είναι δυνατός και σαφώς δε φεύγει από το μυαλό μας. Σήμερα έκανα ένα δώρο στον Πόποβιτς. Δεν ήταν εύκολο δώρο, αλλά το να τους χρησιμοποιώ αυτούς τους παίκτες είναι μήνυμα στις ακαδημίες. Ανοίγουμε την πόρτα, τους δείχνουμε τον δρόμο. Ο δρόμος αυτός είναι μακρύς και δύσκολος και αυτό που τους ζητώ είναι να έχουν νοοτροπία ΠΑΟΚ και Θύρας 4 γιατί έτσι μόνο μπορούν να προχωρήσουν". 

Για το ότι έχει μια μέρα παραπάνω ξεκούραση τώρα σε σχέση με τον Ατρόμητο, απάντησε: "Να ζητήσω από την ΕΠΟ να γίνει μια μέρα αργότερα; Δεν μπορώ να αλλάξω τα λόγια μου. Μια μέρα παραπάνω είναι πλεονέκτημα απέναντι στον Ατρόμητο, αλλά εμείς είχαμε ένα σερί αγώνων ενώ ο Ατρόμητος μόνο μια φορά". 

Τέλος, για το αν υπάρχει ενδεχόμενο ενίσχυσης, ανέφερε: "Δουλεύουμε κάθε μέρα για να βρούμε λύσεις για τον ΠΑΟΚ. Κάποιες φορές αισθανόμαστε ότι βρήκαμε ένα καλό όνομα με καλές συνθήκες για να έρθει. Μετά πολλές φορές βλέπουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε την άποψη μας. Μέχρι τώρα έχουμε τρεις περιπτώσεις, και αναφέρομαι σε παίκτες που είναι έτοιμοι να έρθουν και να παίξουν. Έχουμε κατά νου και ξένους νεαρούς παίκτες. Αλλά για το αν θα πάρουμε παίκτη, σας ζητώ υπομονή μερικές μέρες. Και επειδή η γυναίκα μου είναι εδώ αύριο θα πάω στο μουσείο των Φιλίππων και πρέπει να πάω να καθαρίσω το αμάξι μου". 

................................................. 

Ο Παναγιώτης Γλύκος, μετά το τέλος του αγώνα της Τούμπας, ανέφερε πως ο ΠΑΟΚ τα πήγε πολύ καλά στο αμυντικό κομμάτι, ενώ υπογράμμισε πως βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. 

Αρχικά δήλωσε: "Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι από την αρχή. Προηγηθήκαμε πολύ γρήγορα, ελέγχαμε τη ροή του παιχνιδιού και πήραμε τους τρεις βαθμούς". 

Όσο για το κλειδί της νίκης ανέφερε: "Δουλέψαμε καλά αμυντικά. Δούλεψε πολύ καλά το αμυντικό κομμάτι και για αυτό δεν είχα πολύ δουλειά εγώ. Όλοι δίνουμε τα πάντα για να πάρουμε αυτό που θέλουμε, δηλαδή τη νίκη". 

Σε ερώτηση για το πώς βλέπει τη συνέχεια, απάντησε: "Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Τα δίνουμε όλα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και πιστεύω ότι θα έχουμε ανάλογη συνέχεια. Το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Είναι ξεχωριστά τα ματς που παίζουμε για το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και την Ευρώπη. Πρέπει να δουλεύουμε τα δικά μας τα λάθη και δίνουμε βάση πολύ στα λάθη των άλλων και μας βγαίνει στο γήπεδο". 

Για το πόσο βοηθάει τον ΠΑΟΚ η νίκη επί του Πανιωνίου, ανέφερε: "Μας δίνει ψυχολογία και δύναμη να συνεχίσουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε στα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Αυτή είναι η δουλειά μας". 

Τέλος, για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο που ακολουθούσε είπε: "Πρέπει να ξεκουραστούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Θέλουμε την πρόκριση και να φτάσουμε στον τελικό. Είναι κρίσιμο παιχνίδι και ίσως τελικός για μάς". 

............................................... 

Ο Λίνο, κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο της Τούμπας, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην αποτελεσματικότητα που δείχνει η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια, ενώ για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο τόνισε πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση. 
"Είναι δύσκολο να δίνεις τρία παιχνίδια σε έξι μέρες και αυτό ισχύει για οποιαδήποτε ομάδα. Είμαστε εδώ και έχουμε τη σιγουριά ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα στο μέλλον. Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση. 

Ο προπονητής κι εμείς ξέρουμε πώς να κινηθούμε στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Σε αυτό ίσως οφείλεται το αήττητο σερί που έχουμε δημιουργήσει". 

Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ανέφερε: "Χρειάζεται συγκέντρωση για τον αγώνα με τον Ατρόμητο". 

................................................ 

Νίκη και επί του Ατρομήτου ζήτησε ο Κοστίν Λαζάρ έτσι ώστε το ΠΑΟΚ να κάνει το 4χ4 και να συνεχίσει στον θεσμό. 
"Σήμερα ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Στο πρώτο μέρος παίξαμε καλά, στο δεύτερο μας βγήκε η κούραση. Θέλουμε να κάνουμε το 4Χ4 σε ένα σημαντικό ματς, την Τετάρτη με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο, ώστε να προχωρήσουμε στο θεσμό". 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4