Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Ιανουαρίου 2019

Συνέχισε το σερί με νίκη επί της Ξάνθης (2011)

Σαν σήμερα στις 22/1/2011, χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα 2-1 την Ξάνθη έχοντας σκόρερ τον Αθανασιάδη και τον Σαλπιγγίδη, για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2010-2011 ... 

Η ομάδα, παρά την κόπωση από το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο στο Καραϊσκάκη (1-1), αλλά και την απουσία του παίκτη που ήταν ο κινητήριος μοχλός της στα τελευταία παιχνίδια (Πάμπλο Γκαρσία) έφτασε στη νίκη, δείχνοντας πνεύμα νικητή μετά την προσωρινή ισοφάριση της Ξάνθης.
Με 4-4-2 ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι έχοντας τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, αμυντική τετράδα οι Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Κοντρέρας και Λίνο, στο χώρο του κέντρου Βιεϊρίνια, Τσουκαλάς, Ίβιτς και Φωτάκης, ενώ στην επίθεση ξεκίνησαν ο Σαλπιγγίδης με τον Αθανασιάδη. 

Η Ξάνθη μπήκε διαβασμένη στο γήπεδο και στα πρώτα 15 λεπτά οι παίκτες της δεν άφηναν διαδρόμους, αποτρέποντας έτσι τους κινδύνους για την εστία του Γκσπούρνινγκ. Μετά το 15λεπτο όμως ο ΠΑΟΚ άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του στην περιοχή των φιλοξενουμένων και να απειλεί με τον Λίνο, τον Ίβιτς και τον Σαλπιγγίδη.
Πλήγμα για τον ΠΑΟΚ το ότι έχασε στο 23' τον Φωτάκη (εξάρθρωση ωμοπλάτης), αναγκάζοντας τον Μάκη Χάβο στην πρώτη αναγκαστική αλλαγή. Στο παιχνίδι πέρασε ο Κουτσιανικούλης που για μια ακόμα φορά δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο πέρα από τη γνωστή διάθεση που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του...
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να απειλεί και στο 37΄μετά από πολύ καταπληκτική πάσα του Ίβιτς στον Βιεϊρίνια, ο τελευταίος έβγαλε παράλληλη σέντρα ακριβείας και ο Αθανασιάδης σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκσμπούρνινγκ ανοίγοντας το σκορ. Το υπόλοιπο διάστημα μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο με τον ΠΑΟΚ πάντως να παίζει ιδιαίτερα από τις πτέρυγες παρά από το κέντρο. 

Στην επανάληψη φάνηκε μια χαλαρότητα και μια επανάπαυση στο 1-0 του ημιχρόνου κάτι που οι φιλοξενούμενοι δεν το άφησαν ατιμώρητο. Στο 66΄ο Πόι αφού στάθηκε τυχερός κερδίζοντας την κόντρα από τον Χαλκιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γεμίζοντας με ανησυχία τον κόσμο που έβλεπε την ομάδα κουρασμένη και με πολλές δυσκολίες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.
Ο ΠΑΟΚ όμως αντέδρασε άμεσα και αφού είχε καλές στιγμές με τους Βιεϊρίνια - Σαλπιγγίδη πέτυχε με τον τελευταίο να σκοράρει στο 81΄ -με αριστερό κοντινό πλασέ- έπειτα από πάσα του Μπαλάφα και να λυτρώσει έτσι τον κόσμο του "Δικεφάλου". 

Από την αρχή ξέραμε ότι το παιχνίδι θα ήταν δύσκολο κάτι που αποτυπώθηκε επί 90 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Λίγο η κούραση από τους συνεχόμενους αγώνες, λίγο η απουσία των αμυντικών χαφ και ιδιαίτερα αυτή του Γκαρσία, λίγο η τύχη που έδειξε το καλό της πρόσωπο στους παίκτες της Ξάνθης στο γκολ της ισοφάρισης, ήταν εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν για να κατακτήσει η ομάδα τη νίκη. Το ότι τα κατάφερε είναι πολύ σημαντικό γιατί έδειξε αν μη τι άλλο πως διαθέτει ψυχή και χαρακτήρα.
Ο Χάβος δικαιώθηκε για τις δύο αλλαγές που έκανε στο 77΄ περνώντας στο ματς τους Μπαλάφα και Μουσλίμοβιτς στη θέση των Ίβιτς και Κουτσιανικούλη, μιας και με την είσοδό τους, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την πίεση και τελικά κατάφερε να σκοράρει σε μια φάση στην οποία συμμετείχαν μάλιστα και οι δύο νεοεισελθόντες...
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Τσουκαλάς, Ίβιτς (77' Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Φωτάκης (25' Κουτσιανικούλης, 77' Μουσλίμοβιτς), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Ξάνθη: Γκσμπούρνινγκ, Μπέρτος, Κατόγκο (85' Ομπούγκα), Σουάνης, Κιντάνα (62' Πόι), Μαρσελίνιο, Αντεφέμι, Τζάγκι, Φλίσκας (36' Βασιλακακης), Βάλλας, Κωστούλας.

........................................ 

O προπονητής του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ικανοποιημένος στην συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Ξάνθη στην Τούμπα και απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του για τη νίκη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μάκης Χάβος: 

"To πρώτο και βασικό χαρακτηριστικό είναι πως μετά την ανέλπιστη ισοφάριση της Ξάνθης δείξαμε χαρακτήρα και το δεύτερο ότι μετά την κούραση από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, η ομάδα ανταπεξήλθε και γι' αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες. Πρέπει να πω για την αλλαγή του Κουτσιανικούλη, ότι έγινε για λόγους τακτικής και όχι για λόγους απόδοσης του ποδοσφαιριστή". 

Σε ερώτηση για το αν είναι ικανοποιημένος από την απόδοση του Κουτσιανικούλη, είπε: "Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή του, δεν του βγήκαν μόνο κάποιες τελικές προσπάθειες". 

Για τη χρησιμοποίηση του Μπαλάφα, τόνισε: "Για τον Μπαλάφα έχω να πω ότι έχει αποδείξει ότι αγαπά την ομάδα και προσπαθεί. Οι παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα και προσπαθούν, υπολογίζονται από μένα μέχρι την τελευταία στιγμή". 

Για τη δύσκολη συνέχεια που έχει η ομάδα και πως θα διαχειριστεί την κούραση, ανέφερε: "Το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Υπάρχει πλάνο από το τεχνικό επιτελείο για τη διαχείριση των παιχνιδιών". 

Για το αν κρίνονται ακόμη και τώρα κάποιοι παίκτες, σημείωσε: "Όλοι κρινόμαστε σε κάθε αγώνα, σε κάθε προπόνηση". 

Για το τι άλλαξε μετά την ισοφάριση της Ξάνθης και ο ΠΑΟΚ έχασε μαζεμένες ευκαιρίες, δήλωσε: "Η αλήθεια είναι ότι μετά την ανέλπιστη ισοφάριση της Ξάνθης, κάναμε το σχήμα μας πιο επιθετικό και αυτό έφερε τις ευκαιρίες και το γκολ της νίκης". 

..................................... 

Ο Λίνο χαρακτήρισε δύσκολη ομάδα την Ξάνθη, ενώ αναφέρθηκε με δήλωσή του και στο παιχνίδι της επόμενης Κυριακής με τον Άρη.
Σχετικά με το παιχνίδι είπε: "Δύσκολη ομάδα η Ξάνθη. Ξέραμε από την αρχή τι θα αντιμετωπίσουμε. Ήταν σίγουρα ένα περίπλοκο παιχνίδι, αλλά καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς". 

Αναφερόμενος στο ματς του "Βικελίδης": "Έχουμε μπροστά μας τον Άρη. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει για την ομάδα και για τους οπαδούς μας αυτό το παιχνίδι και για αυτό θα δώσουμε τα πάντα για τη νίκη. Είναι καλό που μείναμε ψηλά στη βαθμολογία και θέλουμε τη νίκη στο ντέρμπι για να συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα". 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4