Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Ιανουαρίου 2019

Ήττα στη Νέα Σμύρνη για τον αναιμικό ΠΑΟΚ! (1983)

Σαν σήμερα στις 30/1/1983, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1982-1983...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 9.000 θεατές (7.465 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 1-0, δεχόμενος το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, στο 65' από τον Παπαμιχαήλ (αρχική εικόνα).
Οι γηπεδούχοι με τεχνικό τον Πάνο Μάρκοβιτς, κατάφεραν και εξουδετέρωσαν τους Κούδα – Δημόπουλο – Δαμανάκη, περιορίζοντας την επιθετική δραστηριότητα του ΠΑΟΚ. Μοναδική στιγμή στην οποία ο Δικέφαλος απείλησε τον Μπαρμπαλιά ήταν στο 35' με τον Κούδα που αστόχησε από καλή θέση!

Το πρώτο 45λεπτο δεν πρόσφερε συγκινήσεις, στην επανάληψη όμως η εικόνα βελτιώθηκε, με τους γηπεδούχους όχι μόνο να σκοράρουν με τον Παπαμιχαήλ στο 65', αλλά να έχουν ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα τέρματα στα υπόλοιπα λεπτά...

Στο 72' ο Αλαβάντας αποσόβησε το 2-0 σταματώντας την κεφαλιά του Λαζάρου με τον Φούρτουλα εξουδετερωμένο! Είχε προηγηθεί μπέρδεμα Τσουκλείδη - Φούρτουλα και κατά λάθος στρώσιμο της μπάλας στον Λαζάρου από τον Σίγγα!

Ο τελευταίος είχε ένα καλό σουτ στο 80' άουτ, ενώ από προσπάθεια του Σίγγα και πάλι, ο Μπαρμπαλιάς έπεσε στη γωνία και κράτησε την εστία του ανέπαφη.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Ιωσηφίδης, Αλαβάντας, Σκαρτάδος και από τον Πανιώνιο οι ΛατουσέΠαπαδάκος, Χαλκίδης, Τσουκλείδης, Μπαρμπαλιάς.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Μπαρμπαλιάς, Λατουσέ, Γραβάνης, Χαλκίδης, Χατζόπουλος, Παπαμιχαήλ, Αποσπόρης, Λαζάρου, Τζήκας (46' Τσουκλείδης), Καναράς, Παπαδάκος.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Σκαρτάδος, Σίγγας, Δαμανάκης, Γεωργόπουλος, Γκουερίνο, Δημόπουλος, Κούδας, Τριανταφυλλίδης (56' Βασιλάκος).

* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χάινς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα.
* Στην παραπάνω photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1982-1983. Όρθιοι από αριστερά: Τρίμχολντ, Σίγγας, Κωστίκος, Πέλλιος, Παντέλης, Κούδας. Καθιστοί από αριστερά: Βασιλάκος, Ψαρράς, Τσουρέλας, Σκαρτάδος, Αλαβάντας.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4