Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Ιανουαρίου 2019

Έσωσε τον βαθμό ο Βαλέντσια στο 85' (2000)

Σαν σήμερα στις 23/1/2000, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Καβάλα, σε παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής, του πρωταθλήματος της περιόδου 1999-2000 ... 
Ο Δικέφαλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 4.000 θεατές (3.248 τα εισιτήρια), αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1, ισοφαρίζοντας τους γηπεδούχους στο 85'... 

Μετά από ένα ισόπαλο (0-0) πρώτο 45λεπτο, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο ξεκίνημα της επανάληψης (46'), με τον νεοεισελθόντα Κουμπή να παίρνει την μπαλιά στην πλάτη της άμυνάς μας και να πλασάρει εύστοχα τον Μιχόπουλο. 

Λίγο αργότερα το σουτ του Κουμπή σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι μας με τον Μιχόπουλο εξουδετερωμένο, με τον ΠΑΟΚ να μην πατάει καλά σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, που αποτελούσε εμπόδιο στις προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων. 

Πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, ο Μαραγκός σέντραρε από τα αριστερά, η μπάλα αφού βρήκε σε αμυντικό έφτασε στον Βαλέντσια και αυτός με κοντινή προβολή σημείωσε το 1-1. 

Μάλιστα ο Κολομβιανός επιθετικός μας έχασε σημαντική ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να κάνει το 1-2, καθώς το σουτ που επιχείρησε από καλή θέση το απέκρουσε ο Λογαράς! 

Οι συνθέσεις: 

Καβάλα (Παράσχος): Λογαράς, Χαραλάμπους, Κόλτσης, Σάραμπα, Ουντέζε, Βακιρτζής, Πεγλής, Πις, Ζαβαντίας (54' Σάντρι), Αθανασιάδης (46' Κουμπής), Ραντόισιτς (83' Αμπελάς).

ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς): Μιχόπουλος, Μπορμπόκη, Μπράτιτς (54' Φραντζέσκος), Χασιώτης, Κατσαμπής, Βενετίδης, Καραδήμος (46' Βαλέντσια), Κωνσταντινίδης (72' Καφές), Μαραγκός, Γεωργιάδης, Φρούσος.


Δηλώσεις: 
Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι για την ισοπαλία, επειδή ισοφαρίσαμε τελευταία στιγμή. Στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού δε θέλω να πω ότι ήμασταν καλύτεροι, αλλά είχαμε τον έλεγχο του ματς».
Σπύρος Μαραγκός: «Νομίζω πως είχαμε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, στο 2ο ημίχρονο από μια αντεπίθεση της Καβάλας δεχτήκαμε ένα γκολ και από εκεί και πέρα αλλάξανε πάρα πολλά. Έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας πιστεύω πως το "Χ" ήταν δίκαιο, χάσαμε ευκαιρίες αλλά και η Καβάλα από την πλευράς της είχε μια καλή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα και να τελειώσει το ματς».

* Τη σεζόν 1999-2000, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση αφού ο πάγκος του αποδείχτηκε για μια φορά ακόμη ηλεκτρικός! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άρι Χάαν (9 ματς), ακολούθησε το δίδυμο Σαράφη - Μιχαηλίδη για 4 ματς και στη συνέχεια ήρθε πριν τα μέσα της σεζόν ο Μπάγεβτις (21 παιχνίδια, από τον Γενάρη του 2000). 

* Ο Δικέφαλος μέτρησε στο τέλος της χρονιάς 15 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες, σε πρωτάθλημα 18 ομάδων και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Είχε 51 βαθμούς, με τέρματα 64-44 (μια από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις ever!)... 

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1999-2000. 


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4