Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Ιανουαρίου 2019

Ισοφαρίστηκε από τα 11 μέτρα στο Ηράκλειο (1979)

Σαν σήμερα στις 21/1/1979, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1978-1979 ... 

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, μπροστά σε 6.000 θεατές (5.151 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1, δεχόμενος την ισοφάριση στο 83' με πέναλτι που εκτέλεσε ο Βασιλείου.
Ήταν ένα ανύπαρκτο πέναλτι το οποίο υπέδειξε ο διαιτητής Πρίντεζης («είδε» χέρι του Γκουερίνο σε σέντρα του Παπαδόπουλου). Ο Πρίντεζης επηρεάστηκε ξεκάθαρα από τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων που το κέρδισαν κυριολεκτικά με το «έτσι θέλω»!
Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο σκορ στο 65ο λεπτό με αυτογκόλ του Τζιράκη, σε μια φάση στην οποία οι παίκτες της ομάδας της Κρήτης διαμαρτυρήθηκαν θεωρώντας πως νωρίτερα η μπάλα είχε βρει στο χέρι του Κωστίκου! 
Δύο λεπτά πριν ο ΟΦΗ φτάσει στην ισοφάριση, ο Ρέλλης είδε την 2η κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Δαμανάκη και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.
Αποστολίδης Κούλης, Πέλλιος, Δαμανάκης, Σαράφης οι καλύτεροι από πλευράς ΠΑΟΚ, ενώ από τον ΟΦΗ ξεχώρισαν οι Τσαγκαράκης, Κορωνάκης 

Οι συνθέσεις: 

ΟΦΗ: Πουπάκης, Ρέλλης, Βλάχος, Τζιράκης, Βασιλείουμ Τζαγκαράκης, Παμπουλής, Κορωνάκης, Παπαδημητρίου, Ξωμεριτάκης (Γιαλαμάς), Καραΐσκος (72' Παπαδόπουλος). 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης Θόδωρος, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αποστολίδης Κούλης, Κερμανίδης (78' Ορφανός), Σαράφης, Κωστίκος, Γκουερίνο, Δαμανάκης. 
* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του. 

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ! 

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Φούρτουλα να αποκρούει την μπάλα, προ των Κορωνάκη – Παμπουλή, ενώ οι Πέλλιος – Γούναρης παρακολουθούν από απόσταση
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4