Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Δεκεμβρίου 2018

Νίκησε τον Πλατανιά μέσα σε αποδοκιμασίες (2015)

Σαν σήμερα στις 20/12/2015, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα τον Πλατανιά, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, της περιόδου 2015-2016...

Μπροστά σε 10.000 οπαδούς του (8.987 τα εισιτήρια), στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πολύ δύσκολα με 1-0, μέσα σε αποδοκιμασίες...

Στο 3-5-2 του Τούντορ ξεκίνησαν ο Όλσεν κάτω από τα δοκάρια, Τζαβέλλας – Μαλεζάς – Κωνσταντινίδης στην άμυνα, Λέοβατς – Τζιόλη – Πέλκα – Τσίμιροτ – Μυστακίδη και επιθετικό δίδυμο τους Μακ – Αθανασιάδη. Πολλές και σημαντικές απουσίες για τον ΠΑΟΚ, καθώς Ζάιρο, Βίτορ, Κόστα, Χαρίσης, Ροντρίγκες, Κίτσιου, Γλύκος ήταν τραυματίες.

Μετά από ένα μετριότατο πρώτο 20λεπτο που σημαδεύτηκε από τον καταλογισμό ανύπαρκτου οφ σάιντ στο 10' στον Μακ που έφευγε μόνος στην πλάτης άμυνας και ήταν στην ίδια ευθεία με τον τελευταίο αμυντικό, είδαμε στο 20' τον Κλάους να χάνει το άχαστο.

Στην φάση αυτή, ο Πέλκας (στη μοναδική καλή του ενέργεια στο παιχνίδι!) πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πάσαρε στον Κλάους που με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα σούταρε, με την μπάλα να βρίσκει σε πόδι αμυντικού και να περνάει κόρνερ!
Στο 24' είχαμε αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, με τον Σκόνδρα να περνάει στη θέση του Δημήτρη Κωνσταντινίδη, με τον Πλατανιά στο μισό του παιχνιδιού να μην κλείνεται και να παίζει το παιχνίδι στα ίσα, την ώρα που ο Δικέφαλος είχε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξή του... Ουσιαστικά εκτός από τη φάση του 20' η ομάδα δεν απείλησε!

Ο ΠΑΟΚ είχε στο ημίχρονο δύο μόλις τελικές και από αυτές καμία δεν πήγε στην εστία, παρά το γεγονός ότι είχε 60% - 40% κατοχή της μπάλας, μια κατοχή που αποδείχτηκε ανούσια και φλύαρη. 

Η μεσαία γραμμή δεν βοήθησε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, Λέοβατς, Μυστακίδης, Πέλκας ήταν μετριότατοι και όταν έχεις 3/5 χαφ σου σε τέτοια μέρα τι περισσότερο μπορεί να περιμένει κανείς! 

Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι έπεφταν πολλές φορές πρώτοι στην μπάλα, κυνηγούσαν δυνατά την κάθε φάση προκαλώντας πολλά προβλήματα στους παίκτες του Τούντορ...
Η πολύ κακή εικόνα συνεχίστηκε και στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να απειλήσει και σαν να μην έφτανε αυτό στο 61΄ ο Τούντορ υποχρεώθηκε σε 2η αναγκαστική αλλαγή, περνώντας τον Μελίσσα στη θέση του Όλσεν... 

Στο 68', ο Μήτσιος έδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Τζαβέλλα μέσα στην περιοχή, το εκτέλεσε ο Κλάους και έγραψε το 1-0. Δύο λεπτά νωρίτερα ο Μήτσιος δεν είδε το κεφαλοκλείδωμα στον Μυστακίδη από παίκτη του Πλατανιά (Ράμος)...
Στο 75', χάθηκε τεράστια ευκαιρία με τον Μακ, που μπήκε από τα δεξιά, σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ. 

Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην επίθεση πίεσαν τον ΠΑΟΚ, κλείνοντάς τον μέσα στην περιοχή (!), ο κόσμος δικαιολογημένα αποδοκίμαζε την κάκιστη εικόνα της ομάδας, αλλά τίποτε δεν άλλαξε και παρέμεινε το 1-0...

Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Όλσεν (62' Μελίσσας), Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Κωνσταντινίδης (24' Σκόνδρας), Τζιόλης, Πέλκας (70' Μπερμπατοφ), Τσίμιροτ, Λέοβατς, Μυστακίδης, Αθανασιάδης, Μακ.

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Βάντερσον, Μπανανά, Ιτούα (78' Ντίνας), Αποστολόπουλος, Γκνιάτιτς, Μενδινός (86' Πάγκαλος), Μιλούνοβιτς (70' Ανγκούλο), Μουνάφο, Σελίν, Ράμος.
Με τη βαλίτσα ανά χείρας εμφανίστηκε ο Ιγκόρ Τούντορ για τη συνέντευξη τύπου, κάτι που προκάλεσε την...απορία των παρευρισκόμενων. Όμως ο προπονητής του ΠΑΟΚ τους "καθησύχασε" λέγοντας τους ότι δε νιώθει να έχει κάποιο πρόβλημα αφού στα τελευταία 4 παιχνίδια κέρδισε τα 3!

Από εκεί και πέρα, ο Κροάτης τεχνικός μίλησε:

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου: "Όταν κάποιος δε νιώθει ευχαριστημένος, το δείχνει. Για αυτό έρχονται στο γήπεδο, για να δείχνουν τα συναισθήματα τους. Πάντα ο κόσμος περιμένει κάτι παραπάνω από την εμφάνιση. 
 
Αξίζαμε να κερδίσουμε και τελειώσαμε τη σεζόν με τρεις νίκες σε 4 ματς. Θυμάμαι και μια περίοδο της σεζόν όπου παίζαμε καλά αλλά δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε. Τώρα οι εμφανίσεις μας δεν είναι σε αυτό το επίπεδο, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν αξίζαμε να κερδίσουμε".

Για το ματς: "Ήταν ένα δύσκολο ματς, ο Πλατανιάς παίζει πολύ ενδιαφέρον ποδόσφαιρο και έχει ποιοτικούς παίκτες. Ήταν ένα ανοιχτό ματς, στο μεγαλύτερο μέρος αναλώθηκε σε ένας εναντίον ενός σε προσωπικές μονομαχίες. 
 
Συνήθως σε τέτοια ματς η ομάδα που έχει καλύτερους παίκτες κυριαρχεί. Αν μιλήσουμε για κατοχή ήταν μοιρασμένο. Εμείς πετύχαμε ένα γκολ, θα μπορούσαμε άλλα τρία, αυτοί δε δημιούργησαν κάτι".

Για τη φάση του πέναλτι: "Δεν μίλησα με τον Τζαβέλλα και η οπτική μου γωνία δε με βοηθούσε για να σχολιάσω τη φάση".

Για τους τραυματισμούς: "Το συζητήσαμε πολύ τις τελευταίες μέρες Σήμερα δεν ήταν μυικά τα προβλήματα. Αυτό που έχουμε δει είναι ότι μέσος όρος δεν ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Ίδιοι ποδοσφαιριστές έχουν τραυματιστεί 2 και 3 φορές".

Για τις καθυστερήσεις στο τέλος: "Δεν έχω δώσει τέτοια οδηγία, οι παίκτες το έκαναν μέσα στο παιχνίδι. Υπάρχει πάντως γενικά μια υποτίμηση των ομάδων και των παικτών που έρχονται εδώ, σε σχέση με τους δικούς μας. 
 
Εσείς θεωρείτε ότι επειδή είμαστε ο ΠΑΟΚ, πρέπει να κερδίσουμε 4 ή 5-0. Δεν είναι σωστό αυτό. Αυτό συμβαίνει πάντα όταν έχει το προβάδισμα κάποια ομάδα. Είναι ψυχολογικό αλλά δείχνει και χαρακτήρα. Μερικές φορές πρέπει να υποφέρουμε. Σε εκείνο το σημείο αμυνθήκαμε σωστά και θα μπορούσαμε και να σκοράρουμε".

Γενικά για την ομάδα και το πρωτάθλημα: "Σήμερα θα μπορούσαμε να βάλουμε 3 γκολ, βάλαμε ένα. Κανείς στην Ελλάδα δε βάζει 5-6 γκολ. Βλέπω όλα τα ματς. Ο ΠΑΟΚ είναι 1ος στις μεταβιβάσεις προς στη μεγάλη περιοχή, 2ος στην κατοχή, 2ος στις τελικές, όλα αυτά δείχνουν το ποδόσφαιρο που παίζουμε. Στο ποδόσφαιρο συγκρίνουμε τους παίκτες, όχι τα ονόματα των ομάδων".

Τι δε του αρέσει στην ομάδα: "Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει, οπότε σας εύχομαι καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα!"
Ο Δημήτρης Πέλκας μετά το παιχνίδι με τον Πλατανιά, στις δηλώσεις του στάθηκε τόσο στον τραυματισμό του Κωνσταντινίδη όσο και στην εμφάνιση του Μελίσσα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον τραυματισμό του Δημήτρη Κωνσταντινίδη: "Όταν μπήκα στο ημίχρονο στα αποδυτήρια και έμαθα για την κατάσταση του Δημήτρη, πραγματικά φαρμακώθηκα. Είναι κρίμα ένα τέτοιο ταλέντο να έχει τόσες ατυχίες! Τι να πω; Θα είμαστε όλοι δίπλα του για να το ξεπεράσει".

Όσο για την "πρώτη" του Μελίσσα ανέφερε: "Χάρηκα πολύ για τον Νίκο. Μετά το τέλος του παιχνιδιού ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος στα αποδυτήρια. Είναι ένας καλός τερματοφύλακας και χαίρομαι που πήρε την ευκαιρία του, έστω και αν αυτή ήρθε μετά από έναν τραυματισμό".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4