Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Δεκεμβρίου 2018

Ήττα στο Καραϊσκάκη με κακή διαιτησία (1996)

Σαν σήμερα στις 22/12/1996, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1996-1997 ...

Ο Δικέφαλος με τον Χρήστο Αρχοντίδη στον πάγκο του, μπροστά σε 16.000 θεατές (14.697 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 1-0, μια ήττα που προήλθε από γκολ του Καραπιάλη στο 56', μετά από μπαλιά του Νινιάδη στην πλάτη της άμυνάς μας ...
Ο ΠΑΟΚ σημείωσε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, κανονικότατο γκολ με τον Καπετανόπουλο, μετά από μπαλιά του Ζουμπούλη, το οποίο ακύρωσε ο Χατζής με υπόδειξη του απαράδεκτου βοηθού (εικόνα που ακολουθεί)!
Ακολούθησε ένα μεγάλο διάστημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ επιδόθηκε σε παθητικό παιχνίδι, ελάχιστες οι επισκέψεις μας στην αντίπαλη περιοχή, σε μια από αυτές όμως -προς το τέλος- το πλασέ του Βρύζα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ελευθερόπουλου!
 
Με αυτά και με αυτά οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 1-0, σε μια περίοδο στην οποία η ομάδα μας είχε πολλά αγωνιστικά προβλήματα, κάτι βέβαια που διορθώθηκε θεαματικά στον 2ο γύρο!
Ξέσπασμα του Αρχοντίδη κατά των "επιστημόνων" που φώναζαν το "Βούλγαροι", την ώρα που ο ρέφερι πετούσε αϊτό, αδιαφορώντας πλήρως. Ο τεχνικός του Δικεφάλου δε δίστασε να τα βάλει μαζί τους και να τους φτύσει!

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μπάγεβιτς): Ελευθερόπουλος, Νταμπίζας, Γεωργάτος, Καραταΐδης, Βαρεσάνοβιτς, Γκόνιας (84' Πασιαλής), Καραπιάλης (70' Καρασαββίδης Θεοφ.), Νινιάδης (89' Αμανατίδης), Σαμπανάτζοβιτς, Αλεξανδρής, Κακλαμάνος.

ΠΑΟΚ (Αρχοντίδης): Μιχόπουλος, Χατζηζήσης, Καπετανόπουλος, Κουμαρόπουλος (80' Αλεξίου), Ζαφειρίου, Τασιόπουλος, Τουρσουνίδης, Ζαγοράκης, Γιουκούδης (70' Χάβος), Βρύζας, Ζουμπούλης.

Δηλώσεις Χρήστου Αρχοντίδη ...
"Για όσα έχουν γίνει σήμερα, υπεύθυνη είναι η διαιτησία! Ακύρωσε ένα καθαρό γκολ, δεν έδειξε την 2η κίτρινη κάρτα στον Νινιάδη όταν έπιασε την μπάλα με τα χέρια (υπάρχουν και οι δύο φάσεις στο παραπάνω video). 

Μετά το 1-0 προσπαθήσαμε εμείς να ισοφαρίσουμε και ο Ολυμπιακός να διαφυλάξει το 1-0, μας δόθηκε μια καλή ευκαιρία με τον Βρύζα όταν πέταξε την μπάλα πάνω από τον Ελευθερόπουλο, άουτ. 

Θέλω να συμπληρώσω πως υπάρχουν ανεγκέφαλοι φίλαθλοι, οι οποίοι εν χορώ, όλους εμάς μας αποκαλούν Βούλγαρους, κάτι που σημαίνει ότι ο Καρασαββίδης, ο Πασιαλής, ο Καραταΐδης, που είναι από εκείνα τα μέρη είναι και αυτοί Βούλγαροι! Αλλά αυτούς τους δέχονται. Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτούς, γιατί δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να δημιουργούν μίσος και έχουμε μετά βεντέτες! 

Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας και μακάρι να συνεχίσει να παίζει έτσι..."

* Τη σεζόν 1996-1997 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση και πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας εκτός τον Παναθηναϊκό, η ομάδα μας συγκέντρωσε 66 βαθμούς (όσους και ο 3ος ΟΦΗ), με τέρματα 53-28. Είχε 19 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες.

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρέθηκε αρχικά ο Γκίντερ Μπένγκτσον για 10 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες), ακολούθησε ο Αρχοντίδης για 9 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες), για να ακολουθήσει ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο ΠΑΟΚ να πάει τρένο στο υπόλοιπο τις σεζόν, σημειώνοντας σε 15 αγώνες, 13 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα!!!

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1996-1997.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4