Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Δεκεμβρίου 2018

Λευκή ισοπαλία με Ολυμπιακό στην Τούμπα (1992)


Σαν σήμερα στις 20/12/1992, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1992-1993 ...

 
Ο Δικέφαλος με τον Λιούπκο Πέτροβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 9.000 θεατές (7.988 τα εισιτήρια), αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0, αν και από το 72' αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω, λόγω αποβολής του Βλάχου από τον διαιτητή Σάββα, με 2η κίτρινη κάρτα...
 
Παρά τη λευκή ισοπαλία, η αναμέτρηση πρόσφερε συγκινήσεις καθώς και οι δύο ομάδες μπορούσαν να σκοράρουν στις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Για τον ΠΑΟΚ απείλησαν στην επανάληψη οι Λαγωνίδης με κεφαλιά και Μπορμπόκης με σουτ, ενώ στην εκπνοή του παιχνιδιού ο Δερμιτζάκης από εξαιρετική θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μίρτσο!

 
Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων μετά το "σπάσιμο" της μεγάλης παράδοσης που είχαμε επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα και η αρχή μιας εξαετίας στην οποία η ομάδα του Πειραιά έφτανε μέχρι το "Χ". 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Παναγιωτίδης, Καπετανόπουλος, Πλίτσης, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Δημόπουλος (67' Τουρσουνίδης), Μπορμπόκης, Χάβος, Τολμπά (39' Αναστασιάδης), Δερμιτζάκης.

Ολυμπιακός: Μίρτσος, Παχατουρίδης, Καραταΐδης, Μητσιμπόνας, Κούσουλας (3' Βλάχος), Τσχαλουχίδης, Τσιαντάκης, Λιτόφτσενκο, Προτάσοφ, Καραπιάλης (57' Μπατίστα), Βαΐτσης.

Δηλώσεις ...

Λιούπκο Πέτροβιτς: «Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού είχαμε την επιθυμία να κερδίζουμε, αλλά είχαμε απέναντί μας μια καλή ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός και το σημερινό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ δεν πρέπει να φαίνεται άσχημο. Άσχημα ήταν για μας τα προηγούμενα αποτελέσματα





* Τη σεζόν 1992-1993 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες - 6 ισοπαλίες - 11 ήττες. Συγκέντρωσε 57 βαθμούς με τέρματα 52-38.

* Στον πάγκο μας ξεκίνησε τη σεζόν ο Λιούμπομιρ Πέτροβιτς (19 ματς), ακολούθησε ο Νίκος Ζαλίκας (1 ματς) και τη σκυτάλη πήρε μέχρι το τέλος ο Όλεγκ Μπλαχίν για 14 παιχνίδια...

* Η χρονιά σημαδεύτηκε από τα αλήστου μνήμης επεισόδια με την Παρί Σεν Ζερμέν, που έφεραν πολύ βαριά τιμωρία για τον ΠΑΟΚ, με τον κόσμο να είναι πυρ και μανία με τον συγχωρεμένο τότε πρόεδρο, Θωμά Βουλινό!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4