Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Δεκεμβρίου 2018

Βαριά φιλική ήττα από την ουγγρική Μποσκάι (1928)

Σαν σήμερα στις 29/12/1928, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο γήπεδο του Άρη την ισχυρή ουγγρική ομάδα Μποσκάι, σε φιλικό παιχνίδι…

Η δυναμικότητα της ουγγρικής ομάδας (ήταν 2η στο δύσκολο πρωτάθλημα της χώρας της!), αλλά και η καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο ΠΑΟΚ, έγιναν η αιτία να γεμίσει το γήπεδο του συμπολίτη από κόσμο, διψασμένο για να δει καλό θέαμα…

Η Μποσκάι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης ήταν η ομάδα που προσπάθησε να φτάσει σε κάποιο γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρει, με τον ΠΑΟΚ να απαντάει στην πίεση με μια πολύ καλή ευκαιρία του Μακαρονόπουλου, ο οποίος από κοντά αστόχησε, χάνοντας ένα σίγουρο γκολ!

Οι Ούγγροι συνέχιζαν να πιέζουν, αλλά στο 30’ ο Μακαρονόπουλος έφυγε στην κόντρα και αφού πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πλάσαρε στην κενή εστία κάνοντας το 1-0, μέσα σε αποθέωση! Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη...

Στο 39’ η Μποσκάι ισοφάρισε με πέναλτι, για να ακολουθήσει ως τη λήξη του ημιχρόνου άλλα δύο τέρματα (!) και οι ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με την ουγγρική ομάδα προηγούμενη με 1-3.

Στην επανάληψη η Μποσκάι συνέχισε να επιτίθεται, ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ επικίνδυνος στην κόντρα, χωρίς όμως οι παίκτες μας να βρουν για δεύτερη φορά δίχτυα και να ξαναμπούν στο ματς, κάτι που κατάφερε ο Σούκερ με μακρινό δυνατό σουτ, γράφοντας το 1-4 στο 60’. 

Αργότερα οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν άλλα δύο γκολ, ανεβάζοντας τον δείκτη το σκορ στο 1-6!

Μια πολύ βαριά ήττα, έστω και σε φιλικό επίπεδο, από μια πολύ καλή ομάδα, οι κινήσεις των παικτών της οποίας στον βαρύ αγωνιστικό χώρο, θύμιζαν καλοκουρδισμένη μηχανή! 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Βεντουρέλης, Ανδρεάδης, Γρηγοριάδης, Βλάχου, Γεωργιάδης, Μακαρονόπουλος, Παντερμαλής, Μαλαξόπουλος (Τσολακίδης), Ετιέν, Λιανόπουλος.

Μποσκάι: Χούμπερ, Μπάικ, Ντίτριχ, Βάμπετιτς, Σολάρσκι, Μέρτιν, Κεβίτσκι, Μάρκος, Βίντσι, Τέλεκι, Σούκερ.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1928-1929.

*Λίγα για την Μποσκάι (Bocskai FC)

Η Bocskai FC ήταν μια ομάδα που προερχόταν από το Ντέμπρετσεν και δεν υπάρχει πλέον. Το καλύτερο αποτέλεσμα της το έκανε το 1930, ήταν έγινε και η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κέρδισε το Ουγγρικό Κύπελλο.

Ιδρύθηκε στις 31 Ιουλίου 1926 ως επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος με το όνομα Bocskay FC (μετά το 1930 άρχισε να γράφεται ως Bocskai FC) με χρώματα το μπλε και το κίτρινo.

Η ομάδα διαλύθηκε στα τέλη του 1940 λόγω οικονομικών προβλημάτων και οι προμήθειες της (αθλητικό υλικό κλπ) δόθηκαν στους φτωχότερους συλλόγους του KLASZ το 1941.

Τα βραβεία και τα αναμνηστικά που έλαβαν πήγαν στο μουσείο Déry στο Debrecen.

Μεταξύ 1926 και 1934, η Bocskai τους αγώνες της τους έδινε στο Αθλητικό Κέντρο της Οδού Vágóhíd. Το 1934 μετακόμισαν στο στάδιο Nagyerdei, όπου έπαιξαν έως ότου η ομάδα διαλύθηκε το 1940.

Πηγή Wikipedia

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4