Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Δεκεμβρίου 2018

Γλίτωσε τα χειρότερα από την Προοδευτική! (1965)

Σαν σήμερα στις 26/12/1965, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Προοδευτική σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1965-1966...

Ο Δικέφαλος στο παιχνίδι έγινε που έγινε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Μίλε Κος στον πάγκο του, μπροστά σε 2.500 θεατές (1.879 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος με 1-1.

Σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ είχε τον πρώτο λόγο στο πρώτο 45λεπτο, όταν έχοντας έναν πολύ καλό Κούδα στις τάξεις του, κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή, είχε την υπεροχή και πέτυχε να προηγηθεί με ένα όμορφο γκολ που σημείωσε στο 18' ο Ονούφριος Χαραλαμπίδης.

Σε εκείνο το λεπτό, ο Κούδας δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό «ζαρκάδι» που του αποδιδόταν, καθώς ξέφυγε με αέρινο στιλ από τον Βεργίδη, μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή της Προοδευτικής, γύρισε την μπάλα στον Χαραλαμπίδη που βρισκόταν λίγο πίσω από το σημείο του πέναλτι και αυτός –αν και είχε μπροστά τους τρεις αντιπάλους- με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παυλίδη.
Ο Κούδας εκτός από τη συμμετοχή του στο γκολ, ήταν μια μόνιμη απειλή για τους γηπεδούχους, αφού συχνά ξέφευγε από τους αντιπάλους αμυντικούς δημιουργώντας μεγάλα ρήγματα στην άμυνα της Προοδευτικής.

Στο 60' ο Παυλίδης στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός, μιας και το σουτ του Κούδα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του, σε μια φάση στην οποία αν σημειωνόταν το 0-2, σίγουρα θα ήταν πολύ διαφορετική η εξέλιξη της αναμέτρησης.

Και όπως συμβαίνει συχνά σε ανάλογες περιπτώσεις, η Προοδευτική έφτασε στο 1-1 στο 65' με τον Παπανικολάου, που αφού απέφυγε δύο παίκτες μας, με σουτ στην αριστερή γωνία του Καζία ισοφάρισε.

Το γκολ αυτό άλλαξε τελείως την εικόνα του αγώνα, η Προοδευτική βγήκε στην επίθεση και μπορούσε στο 73' να φτάσει στη ανατροπή, όταν ο Σπετσαρίας προ του Καζία σούταρε άουτ!

Δύο λεπτά αργότερα ο Φραντζής βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακά μας, αλλά σούταρε και αυτός άουτ, ενώ τέλος στο 80' ο Σκούφος μόνος με τον Καζία, έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι μας!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούδας, Βασιλειάδης, Χαραλαμπίδης και από την Προοδευτική οι Σπετσέρης, Παπανικολάου, Γεωργιτσάκης.

Οι συνθέσεις:

Προοδευτική: Παυλίδης, Γεωργιτσάκης, Βεργίδης, Φίλιος, Σπετσέρης, Παπανικολάου, Σπετσαρίας, Σκούφος, Νικολακάκος, Φραντζής, Τσαχουρίδης.

ΠΑΟΚ: Καζίας, Μήτρακας, Βαλτσάνης, Γιακουμής, Μουρατίδης, Βασιλειάδης, Κούδας, Κοντογιώργος, Χαραλαμπίδης, Ασίκης, Αφεντουλίδης.

* Εκείνη τη χρονιά, η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας τον Γιουγκοσλάβο Μίλε Κος στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι μετά την βαριά ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση!

* Ο Κος δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για ένα παιχνίδι κυπέλλου καθώς ήταν υπό διωγμό (είχε κοουτσάρει ο Λευτέρης Παπαδάκης), αλλά στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη σεζόν μετρώντας 30 παρουσίες σε 30 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ.

* Η ομάδα τη σεζόν 1965-1966 είχε 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες, συγκέντρωσε 59 βαθμούς με 43-49 τέρματα. Από τα 43 τέρματα του ΠΑΟΚ, τα 26 τα είχαν πετύχει οι Κούδας - Χαραλαμπίδης (από 13 ο καθένας).

* Στην αρχική εικόνα, ο Καζίας αποκρούει την μπάλα μέσα σε ένα σύμπλεγμα συμπαικτών του, ενώ τη φάση παρακολουθεί από απόσταση ο Φραντζής.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4