Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Δεκεμβρίου 2018

Η ατυχία και η αστοχία μάς στέρησαν τη νίκη! (1966)

Σαν σήμερα στις 26/12/1966, ημέρα Δευτέρα, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1966-1967...

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του, μπροστά σε 22.000 θεατές, έμεινε στο ισόπαλο 0-0, σε ένα παιχνίδι που διαιτήτευσε ο Αιγύπτιος ρέφερι Αχμέντ Ελ Κόλι.
Το σκορ αδικεί κατάφωρα τον ΠΑΟΚ, καθώς ήταν η ομάδα που έπαιξε δημιουργικό ποδόσφαιρο την ώρα που η αθηναϊκή ομάδα αναλωνόταν σε ένα κατενάτσιο!

Η ασφυκτική υπεροχή των παικτών μας που έκλεισαν τους αντιπάλους τους -στο πρώτο ημίχρονο- στο μισό γήπεδο, δεν έφερε κάποιο γκολ, λόγω της αστοχίας των κυνηγών μας αλλά και της ατυχίας!
Υπερέχοντας καταφανέστατα στη μεσαία γραμμή, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Νικολαΐδη – Μουρατίδη, ο ΠΑΟΚ επιτίθονταν κατά κύματα. 

Έτσι στο 19', ο Οικονομόπουλος απογειώθηκε στο «Γ» και απέκρουσε την καρφωτή κεφαλιά του Φουντουκίδη μετά από σέντρα του Λέανδρου. Στη συνέχεια της φάσης, ο Γιακουμής σούταρε απευθείας, αλλά ο Οικονομόπουλος και πάλι απέκρουσε.
Στο 22' ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έπεσε στα πόδια του Αφεντουλίδη σώζοντας την εστία του, η μπάλα στρώθηκε στον Νικολαΐδη που σούταρε, αλλά ο Μπέλλης σαν από μηχανής θεός αποσόβησε το 1-0, απομακρύνοντας με το κεφάλι. Η μπάλα στη συνέχεια χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και επέστρεψε στα χέρια του εμβρόντητου Οικονομόπουλου!

Στην τελευταία καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, ο Αφεντουλίδης στο 41' από καλή θέση σούταρε άουτ, και έτσι οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 0-0!

Με την έναρξη της επανάληψης, παραλίγο ο Δομάζος να κάνει το 0-1 σε μια από τις ελάχιστες ως τότε επισκέψεις του Παναθηναϊκού στην περιοχή μας. 

Στο 66', Πανουσάκης και Λέανδρος αλληλοχτυπήθηκαν αναγκάζοντας τον Αιγύπτιο ρέφερι να διακόψει το ματς για ένα τρίλεπτο.
Στο 66' η κεφαλιά του Γιακουμή πέρασε άουτ, ενώ στο 72' ο Αφεντουλίδης «κατάφερε» σε κενή εστία να στείλει την μπάλα άουτ, χάνοντας την πιο μεγάλη ευκαιρία μας στο ματς!
Έτσι είδε το ματς ... η αθηναϊκή φυλλάδα!

Η ένταση μεταξύ των παικτών συνεχίστηκε και μετά τη λήξη της αναμέτρησης (αρχική εικόνα), όταν και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας και των ψυχραιμότερων για να ηρεμήσει η κατάσταση... 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Μουρατίδης, Λέανδρος, Νικολαΐδης, Θεοφανίδης, χωρίς να υστερήσει κανείς από τους ένδεκα που αγωνίστηκαν. Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν οι Οικονομόπουλος, Μπέλλης, Ροκίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Καρανταγλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Τάτσης, Θεοφανίδης, Νικολαΐδης, Λέανδρος, Μουρατίδης, Γιακουμής, Κοντογιώργος, Αφεντουλίδης.

Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Μητρόπουλος, Μπέλλης, Αθανασόπουλος, Πανουσάκης, Ροκίδης, Δομάζος, Πιτυχούτης, Κοψαχείλης, Καλαϊτζίδης, Γραμμός.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής.
* Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη χρονιά με 36-20 τέρματα, είχε 13 νίκες, 11 ισοπαλίες, 6 ήττες, μαζεύοντας 67 βαθμούς... Και αυτά ενώ η υπόθεση Κούδα ήταν σε ... πλήρη εξέλιξη!

* Ο Δικέφαλος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη χρονιά με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του (30 ματς), ενώ ο ίδιος ήταν τεχνικός της ομάδας και στην αρχή της επόμενης σεζόν για 6 παιχνίδια, πριν αντικατασταθεί από τον Δημήτρη Καλογιάννη .

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4