Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Δεκεμβρίου 2018

Σκληρό παιχνίδι και ήττα από την Σλόμποντα! (1962)

Σαν σήμερα στις 26/12/1962, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στην Τούμπα, την (τότε) γιουγκοσλαβική ομάδα Σλόμποντα...

Ο αγώνας έγινε σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, ένα γεγονός που ευνοούσε τους φιλοξενούμενους καθώς η σωματοδομή τους, τους επέτρεψε να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο και να επικρατήσουν με 1-4, υπερτερώντας ξεκάθαρα σε δύναμη.

Άλλωστε μια μέρα νωρίτερα η ομάδα από τη γειτονική χώρα, στο ίδιο γήπεδο, είχε επικρατήσει του Άρη με 0-4. Οι παίκτες της Σλόμποντα ήταν αυτοί που παρουσιάστηκαν στο γήπεδο με πολύ μεγαλύτερη όρεξη για να παίξουν ποδόσφαιρο, την ώρα που οι δικοί μας έδειχναν να κάνουν ... αγγαρεία!

Το σκορ άνοιξε στο 3' ο Ατσάνοβιτς, για να έρθει ο Άνοβιτς δέκα λεπτά αργότερα (13') να γράψει το 0-2, Ο ΠΑΟΚ μείωσε προσωρινά στο 15' με τον Μαρβάκη, αλλά στο 20' ο Σιάτσκι έγραψε το 1-3, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Μπακιρτζή.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε επιθετικά για να μειώσει το σκορ, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με (εκτός ορίων!) δυνατό παιχνίδι, αποτέλεσμα του οποίου ήταν να ξεσπάσουν επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου, ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων! 

Το φιτίλι για την συμπλοκή το άναψε ο Λέανδρος, ο οποίος είχε δεχτεί ουκ ολίγα δυνατά μαρκαρίσματα από τους αντιπάλους του!
Το τελικό 1-4 γράφτηκε στο 70' από τον Ίβο, με τον κόσμο (μόλις 300 ήταν οι θεατές!) να αποχωρεί από την Τούμπα απογοητευμένος από το θέαμα που παρακολούθησε κατά το διήμερο των αγώνων με την Σλόμποντα με τις δύο ομάδες της πόλης ...

Σημαντική ευθύνη και στα τέσσερα γκολ της Σλόμποντα είχαν οι τερματοφύλακές μας (Καζίας και Γεννηματάς), καθώς η μπάλα του –λόγω βάρους- τους πήρε μέσα το χέρι στις προσπάθειες που έκαναν για να σταματήσουν τα σουτ των αντιπάλων!

Η ζημιά των σωματείων Άρη και ΠΑΟΚ, από την εισπρακτική αποτυχία των αγώνων με την Σλόμποντα, έφτασε τις 50.000 δρχ, ποσό σημαντικό για εκείνη την εποχή. Έτσι αποφασίστηκε να μην ξανακαλέσουν ξένη ομάδα στη Θεσσαλονίκη για φιλικά παιχνίδια, μια απόφαση όμως που κράτησε μόνο λίγους μήνες! 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Καζίας (46' Γεννηματάς), Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Μακρής, Μουρατίδης, Νικολαΐδης (46' Ανδρονικίδης), Λέανδρος, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Τσοπλάκης, Μαρβάκης.

Σλόμποντα: Χάιρεβιτς, Τζονονένοβιτς, Ράντοβιτς, Άνοβιτς, Τσέπτσιτς, Κίρκοβιτς, Μέσσαρος, Ίβος, Ατσάνοβιτς, Σιάτσκι, Πόποβιτς.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4