Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Δεκεμβρίου 2018

Η αποβολή του Λάζου τα άλλαξε όλα! (1968)

Σαν σήμερα στις 15/12/1968, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1968-1969...

Ο Δικέφαλος με τον Γιάνκο Γιανέφσκι στον πάγκο του, μπροστά σε 23.000 θεατές (21.116 τα εισιτήρια) γνώρισε την ήττα με 3-0, αγωνιζόμενος από το 60ό λεπτό με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λάζου και ενώ το σκορ σε εκείνο το χρονικό σημείο ήταν 0-0. 

Ανάμεσα στους θεατές έδωσαν δυναμικό παρόν περισσότεροι από 4.000 ΠΑΟΚτσήδες, χωρίς ζώνες ασφαλείας και τα σχετικά! Άλλα χρόνια, άλλες εποχές! 
Το παιχνίδι έγινε σε έναν πολύ βαρύ και λασπώδη αγωνιστικό χώρο, για αυτό άλλωστε οι παίκτες μας φαίνονται στις εικόνες του κειμένου με δύο διαφορετικές φανέλες, καθώς άλλαξαν στο ημίχρονο ...

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που πίεζε για να ανοίξει το σκορ, αλλά στο 20ό λεπτό ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μια ανάσα για να το πετύχει όταν ο Παρίδης πάσαρε στον Κούδα, αυτός απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, όμως το δυνατό σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση το σταμάτησε ο Ξαρχάκος.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 0-0, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν την εστία μας αλλά στο 51' ο ΠΑΟΚ πλησίασε και πάλι στο 0-1, με τον Ξαρχάκο να σταματάει και πάλι την προσπάθεια του Κούδα!

Η φάση που έμελλε να καθορίσει το αποτέλεσμα καταγράφηκε στο 60ό λεπτό, όταν ο Λάζος κλώτσησε μακριά την μπάλα μετά από σφύριγμα του διαιτητή ... Βαμβακόπουλου και ο τελευταίος χωρίς να το πολυσκεφτεί τον έστειλε στα αποδυτήρια, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με «10», παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών και των παραγόντων του Δικεφάλου.

Η φάση πάντως χρεώνεται ΚΑΙ στον Λάζο, καθώς ο ρέφερι τον είχε προειδοποιήσει νωρίτερα, όταν είχε ξανακάνει το ίδιο πράγμα, με τον παίκτη μας να μην ακούει ...
Με τον Λάζο εκτός, τα πράγματα έγιναν ευκολότερα για τους γηπεδούχους και στο 64ο λεπτό έγινε το 1-0 με συρτό γωνιακό σουτ του Μίχα, για να ακολουθήσει στο 72' ένα δεύτερο γκολ από τον Μποτίνο αυτήν τη φορά με κεφαλιά μετά από σέντρα του Γκαϊτατζή, για να διαμορφωθεί το τελικό 3-0 από τον Γιώργο Σιδέρη στο 84' με απευθείας εκτέλεση φάουλ...
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Φουντουκίδης, Κούδας, Σαράφης και από τον Ολυμπιακό οι Ξαρχάκος, Γκαϊτατζής, Σιώκος, Σιδέρης Γ.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ξαρχάκος (85' Κόης), Γκαϊτατζής, Σιώκος, Ζαντέρογλου, Παυλίδης, Μίχας, Κουμαριάς, Στολίγκας (75' Σιδέρης Ν.), Βασιλείου, Σιδέρης Γ., Μποτίνος.

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης (85' Πίρτσος), Μακρής, Κατσικάρης, Θεοφανίδης, Φουντουκίδης, Λάζος, Τερζανίδης, Παρίδης, Κούδας, Σαράφης, Ασλανίδης (Αφεντουλίδης).

Η βαθμολογία 
* Τη σεζόν 1968-69 ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιανέφσκι, σημειώνοντας 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες και τερματίζοντας στην 5η θέση.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4