Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Δεκεμβρίου 2018

Οργή λαού για τη χαμένη νίκη στο 87' (1985)

Σαν σήμερα στις 22/12/1985, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΛ, σε παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1985-1986 ...

Ο Δικέφαλος με τον στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 13.000 θεατές (11.798 τα εισιτήρια), έμεινε στο ισόπαλο 1-1, δεχόμενος την ισοφάριση στο 87' από τον Γκαλίτσιο. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον ΠΑΟΚ, που με πάθος και ενθουσιασμό προσπάθησε να πάρει τη νίκη, χωρίς να τα καταφέρει τελικά, για ακόμη μία φορά εκείνη τη σεζόν! 
Ο Δικέφαλος ήταν πολύ καλός στο πρώτο 45λεπτο και συγκεκριμένα, ήταν η ομάδα που έπαιζε ποδόσφαιρο. 

Στο 27' ο ΠΑΟΚ είχε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Σκαρτάδος εξ επαφής πλάσαρε άουτ. 

Στο 35' ο Καρασαββίδης με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Βασιλάκου άνοιξε το σκορ. 

Στο 44' το δυνατό σουτ του Μαυρομάτη, σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών του Πλίτση! Αν ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0, σίγουρα θα είχε άλλη τροπή το ματς.
Στο 87' έγινε η φάση της ισοφάρισης. Ξεκίνησε από κόρνερ που εκτέλεσε ο Βουτυρίτσας, η άμυνα αντέδρασε άσχημα και ο Γκαλίτσιος που είχε προωθηθεί πέτυχε το 1-1. 
Ένα λεπτό μετά την ισοφάριση της ΑΕΛ, ο Καλπακίδης αρνήθηκε πέναλτι στον ΠΑΟΚ, όταν ο Βασιλάκος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή της λαρισινής ομάδας. Η απόφαση αυτή έφερε μεγάλη ένταση στην εξέδρα, μια ένταση που συνεχίστηκε και μετά το τέλος του παιχνιδιού!
Κορυφαίοι από τον ΠΑΟΚ οι Καρασαββίδης, Μαυριμάτης και Ψαρράς και από την ΑΕΛ οι Παραφέστας, Βουτυρίτσας και Άνταμτσικ. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Τερζής, Γιούρισιτς, Αλαβάντας, Ψαρράς, Σίγγας, Σκαρτάδος, Μαυρομάτης, Αλεξανδρίδης (73' Πίττας), Καρασαββίδης, Βασιλάκος, Πάπριτσα. 

ΑΕΛ: Πλίτσης, Παραφέστας, Κολομητρούσης, Μητσιμπόνας, Γκαλίτσιος, Βουτυρίτσας, Ρήγας, Καραπιάλης (70' Ζιώγας), Άνταμτσικ, Τσιώλης (62' Αλεξούλης), Βαλαώρας.

Δηλώσεις Βάλτερ Σκότσικ: 

«Θέλαμε τη νίκη αλλά την ήθελε και η Λάρισα που είναι μία από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες. 

Ήμασταν άτυχοι στη φάση του δοκαριού και του σουτ του Βασιλάκου που απέκρουσε ο Πλίτσης.


Λίγο πριν τελειώσει το ματς δεχτήκαμε την ισοφάριση και αμέσως μετά έγινε μια φάση στην οποία ο διαιτητής μπορούσε να μας δώσει πέναλτι. Δεν το έδωσε και έτσι έμεινε το 1-1» 

Φοβερά σκηνικά στην Τούμπα μετά τη λήξη της αναμέτρησης, με τον κόσμο να είναι πυρ και μανία με τον διαιτητή Καλπακίδη, ο οποίος έφτασε στα αποδυτήρια με μεγάλο κόπο και με ισχυρή αστυνομική προστασία!
Το συγκεντρωμένο πλήθος ζητούσε από τον Σκότσικ να παραιτηθεί και ... να πάρει μαζί του φεύγοντας και τον Σίγγα. Από το κράξιμο δε γλίτωσε φυσικά και ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ, Χάρης Σαββίδης, τον οποίον προέτρεπαν να γυρίσει στη Βέροια ... 
* Ο πρωταθλητής της περιόδου 1984-1985 ΠΑΟΚ, με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο, εκείνη τη σεζόν (1985-1986) πήγαινε από το κακό στο χειρότερο!!! Ο Δικέφαλος γνώρισε ανέλπιστες ήττες τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, πραγματοποιώντας απαράδεκτες εμφανίσεις που δε θύμιζαν σε καμία περίπτωση το νικηφόρο πέρασμά του από τα ίδια γήπεδα λίγους μήνες νωρίτερα. 

* Τη σεζόν 1985-1986 ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 10η θέση (!), με 27 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες) και τέρματα 33-38... 

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο (22 αγώνες) και ολοκληρώθηκε με τον Μιχάλη Μπέλλη (8 παιχνίδια). 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4