Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Δεκεμβρίου 2018

Νίκη με 3-0 χωρίς όμως να ικανοποιήσει (2013)

Σαν σήμερα στις 22/12/2013, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα, τον Λεβαδειακό, σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2013-2014...

Ο Δικέφαλος μπορεί να πέτυχε 3 γκολ απέναντι στο Λεβαδειακό, δεν απέδωσε όμως τα αναμενόμενα και θα έμπαινε σε περιπέτειες αν ο επόπτης δεν ακύρωνε το καθαρό τέρμα του Ορτέγκα στο 79' και το παιχνίδι ερχόταν στα ίσια...
Η διάταξη του Λεβαδειακού με 5 παίκτες στη γραμμή της άμυνας και δύο αμυντικά χαφ συντέλεσε στην κακή εικόνα του αγώνα, ενώ οι Βοιωτοί παρά το γρήγορο 1-0 του Κατσικά στο 10', δεν ανοίχτηκαν και συνέχισαν το αμυντικό προσανατολισμό τους. 

Το ευτύχημα για τον Δικέφαλο ήταν ότι άνοιξε νωρίς το σκορ και απέβαλε το άγχος, κάτι που όμως επέφερε μια σχετική χαλαρότητα στην ομάδα.
Για ακόμη ένα παιχνίδι αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Λούκας, ο οποίος προσπαθούσε μόνος του να δημιουργήσει τις όποιες προϋποθέσεις για κάτι αξιόλογο επιθετικά, ενώ το 2ο και το 3ο γκολ του Δικεφάλου κατά 2/3 ανήκουν στις προσπάθειες του Ισπανού ο οποίος έδωσε τις ασίστ σε Τζιόλη (81)΄και Κλάους (83') αντίστοιχα για να καθαρίσει το παιχνίδι.
Προτού το 2-0, ο Ορτέγκα δέχθηκε την κάθετη πάσα από κανονική θέση, όμως ο βοηθος (ο οποίος ήταν γενικά εκτός τόπου και χρόνου) υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ τον παίκτη των Βοιωτών.
Να σημειωθεί πως στο 87' έπειτα από εξαιρετική ανάπτυξη των παικτών του Χουμπ Στέφενς, ο Λίνο βγήκε τετ-α-τετ απέναντι στον Στρατηλάτη αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσικάς, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας (84' Πόζογλου), Στοχ (78' Ολίσε), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (63' Βούκιτς).

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Στρατηλάτης, Σκέμπης, Σαγκινέτι, Γεωργίου, Μανόλο (78' Καπό), Νικολακάκης, Πετράτσι, Λαμπρόπουλος, Ορτέγκα, Μάρτινς (63' Μάντζιος), Κάντζι (85' Ιωαννίδης).
Ο Χουμπ Στέφενς στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα με το Λεβαδειακό, τόνισε ότι η μέτρια εικόνα του Δικεφάλου οφείλεται στην κούραση που έχουν οι ποδοσφαιριστές του, ενώ για τα μεταγραφικά υποστήριξε πως δε χρειάζεται ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας.

Τα όσα είπε ο Ολλανδός:"Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε έναν αντίπαλο που παίζει καλά στην άμυνα. Οι δικοί μου παίκτες είναι λίγο κουρασμένοι, όμως νικήσαμε με 3-0 και νομίζω ότι όλοι είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό".

Για το τελευταίο καλό δεκάλεπτο που έφερε τα 2 γκολ: "Η εξήγηση είναι ότι βάλαμε σε κάποιο σημείο στο ματς φρέσκους παίκτες. Αυτοί όπως για παράδειγμα ο Βούκιτς δεν θα μπορούσαν σήμερα να παίξουν για 90 λεπτά. Γιατί ο Βούκιτς έπαιξε τα δύο προηγούμενα ματς και ο ίδιος μου είπε κόουτς καλύτερα σήμερα να με αφήσεις στον πάγκο. Όταν μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν παίκτη σαν τον Βούκιτς παίρνεις πολλά σε ποιότητα".

Για το αν είναι πρόβλημα που έπαιξαν δύο αριστεροπόδαροι στο κέντρο της άμυνας: "Είναι το ίδιο σαν να παίζεις με δύο δεξιοπόδαρους, δεν υπάρχει διαφορά και νομίζω ότι παίξαμε καλά εκεί".

Για τον Στοχ και τα όσα είπε με το Σλοβάκο μετά την αλλαγή του: "Είναι μία συζήτηση μεταξύ ποδοσφαιριστή και προπονητή. Δεν θα ήθελα να τη βγάλουμε στις εφημερίδες. Είναι δύσκολο να υποστηρίξεις ποδοσφαιριστές που δεν τους έρχονται τα γκολ. Όμως εμείς πρέπει να δώσουμε στους παίκτες την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και με τον Στοχ".

Για τις ανάσες που θα πάρει η ομάδα από τη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τις γιορτές: "Είναι θετικό ότι θα ξεκουραστούμε για κάποιες μέρες. Δεν είναι ακριβώς διακοπές. Οι παίκτες θα πρέπει να έρθουν πιο φρέσκοι απ' ότι είναι τώρα, να περάσουν καλά με τις οικογένειές τους και να απελευθερώσουν το μυαλό τους. Το διάστημα των 5 ημερών δεν είναι μεγάλο αλλά δώσαμε και ένα ατομικό πρόγραμμα ασκήσεων στους παίκτες σ' αυτή την ανάπαυλα".

Για τα μεταγραφικά: "Θα τα πούμε τον Ιανουάριο, τώρα είναι Δεκέμβριος. Είναι μια καλή περίοδος για εκπλήξεις, θα δούμε τι θα έρθει".

Για τις φάσεις που αδικήθηκε ο Λεβαδειακός και αν τον εκνευρίζει το γεγονός ότι αρκετοί στέκονται εκεί: "Όχι δε με εκνευρίζει. Ξέρω ότι κάποιες φορές οι διαιτητές παίρνουν αποφάσεις που με απογοητεύουν και εμένα τον ίδιο. Δεν έχω ξεκάθαρη άποψη, αλλά το ματς τέλειωσε με 3-0. Άντε, να ήταν 3-1. Αλλά είναι καλό που κάποιοι άνθρωποι αντιδρούν και κάποιοι από αυτούς δεν είναι στη Θεσσαλονίκη".

Για το πόσους νέους παίκτες περιμένει τον Γενάρη: "Μπορώ να πω και ονόματα... αν θέλετε. Τον Μέσι και τον Ρονάλντο...".

Για το αν πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας: "Στο κέντρο της άμυνας είμαστε καλά. Δεν έχουμε πρόβλημα, ένας από τους καλύτερους μας παίκτες έπαιξε εκεί σήμερα. Έχουμε τον Βίτορ και τον Κατσουράνη που θα επιστρέψουν και θεωρώ πως είμαστε καλυμμένοι".

Για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο: "Ο Παπαδόπουλος είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά επέστρεψε τώρα από τραυματισμό και χρειάζεται λίγο χρόνο. Πιστέψτε με ότι οι παίκτες που είπα πριν δεν είναι στη λίστα... Πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με τους υπάρχοντες παίκτες".

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τη βαθμολογική συγκομιδή των 39 βαθμών: "Δεν θέλω να ξαναδώ 0-0 όπως με τον Απόλλωνα, ή την ήττα από τον Παναιτωλικό ή την εμφάνιση με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης. Κατά τ' άλλα είμαι ικανοποιημένος".

Για το αν θα είναι και για τον ίδιο έκπληξη οι μεταγραφικές κινήσεις: "Νομίζω όχι για μένα, αυτό το κάνουμε όλοι μαζί. Θα είναι έκπληξη για εσάς, εμείς κάνουμε την δουλειά όλοι μαζί".

Για το ποιον εννοούσε όταν είπε: "Ένας από τους καλύτερους μας παίκτες επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας", τον Κατσικά ή τον Τζαβέλλα: "Σας αφήνω να αποφασίσετε εσείς! Καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο".
Ο Λούκας Πέρεθ αναδείχθηκε δικαίως MVP της αναμέτρησης με το Λεβαδειακό και κατά την παραλαβή του βραβείου του ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει τίτλους για τον ΠΑΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα:

Για το παιχνίδι: "Το παιχνίδι δεν ήταν τόσο εύκολο. Όλοι οι αντίπαλοι έρχονται στην Τούμπα για να μας κερδίσουν γιατί ξέρουν πως ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και εμείς έπρεπε να καταβάλλουμε προσπάθεια για να νικήσουμε".

Για το αν η διαφορά των 10 πόντων από την κορυφή είναι μεγάλη: "Είναι πολύ μεγάλη αλλά εμείς σαν ΠΑΟΚ πρέπει να παλέψουμε και πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά".

Για το τι εύχεται για το 2014: "Εύχομαι να κερδίζει τίτλους ο ΠΑΟΚ, αυτή η ομάδα το χρειάζεται και το αξίζει".

* Τη βράβευση του Ισπανού έκανε ο Νέτο Γκουερίνο.
Ο Αλέξανδρος Τζιόλης σκόραρε για πρώτη φορά με το Δικέφαλο στο στήθος και μίλησε για το παιχνίδι μετά το τέλος της αναμέτρησης με το Λεβαδειακό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
"Όταν παίζουμε στην έδρα μας με σχετικά υποδεέστερες ομάδες είναι κάτι το αναμενόμενο. Ευτυχίσαμε και προηγηθήκαμε νωρίς, αλλά κατά γενική ομολογία δεν ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια μας. Είχαμε κάποια καλά διαστήματα, άλλα και όχι τόσο καλά. Στο τέλος καταφέραμε να πετύχουμε δύο ακόμη γκολ και κλείσαμε τη χρόνια με ένα τρίποντο".

Για το αν η ομάδα ήταν επηρεασμένη από το γεγονός ότι το παιχνίδι ήταν το τελευταίο για εκείνη τη χρονιά: "Όλοι οι παίκτες είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και δεν θέλω να πιστεύω πως έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ήταν το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς. Μπαίνουμε μέσα για να κερδίζουμε και να παίρνουμε το ματς. Προσπαθούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά η ομάδα έχει συνεχόμενα παιχνίδια και λίγη κούραση. Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό, αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο".

Για το γκολ που πέτυχε: "Όταν σκοράρεις είναι πάντα ευχάριστο και για εμένα το ίδιο. Χάρηκα πολύ, αλλά ανήκει πλέον στο παρελθόν και κοιτάζουμε να ξεκουραστούμε στη διακοπή γιατί το έχουμε ανάγκη και την καινούργια σεζόν να μπούμε πιο συγκεντρωμένοι και να πάμε ακόμα καλύτερα".

Ο Γιώργος Κατσικάς άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη σκοράροντας στο 10' με το κεφάλι και μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε για την εικόνα του αγώνα και εξέφρασε τη χαρά του για το γκολ που πέτυχε.

Τα όσα είπε:

Για την εικόνα της αναμέτρησης: "Μία ήταν η ομάδα που ξεχώριζε σήμερα και χωρίς υπερβολές. Ευτυχίσαμε να πετύχουμε ένα γκολ στα πρώτα λεπτά και έτσι έγινε πιο εύκολο το έργο μας. Στο δεύτερο ημίχρονο πετύχαμε άλλα δύο γκολ και φύγαμε νικητές".

Για το αν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του επηρεάστηκαν από το γεγονός ότι ήταν το τελευταίο παιχνίδι: "Ίσως να είναι η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά με τη ροή του αγώνα γινόμασταν ολοένα και καλύτεροι γι' αυτό και φύγαμε με τη νίκη".

Για το πόσο ανάγκη είχε αυτό το γκολ: "Μετά από τη μεγάλη αποχή, αυτό το γκολ και γενικά η συμμετοχή μου με κάνει να ανακτώ λίγο την αυτοπεποίθηση μου, καθώς μη παίζοντας στα ματς ο ποδοσφαιριστής είναι κάπως αναστατωμένος. Είμαι χαρούμενος που πέτυχα το γκολ και ελπίζω να υπάρχει και συνέχεια".


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4