Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Δεκεμβρίου 2018

Παιχνίδι λαθών και 0-0 στη Ριζούπολη! (1978)

Σαν σήμερα στις 17/12/1978, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1978-1979...

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 8.000 (6.800 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0, σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από τα πολλά λάθη τόσο των παικτών των δύο ομάδων, όσο και των ... προπονητών τους!
Σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν ήταν λιγοστές, ο ΠΑΟΚ –σε μια έδρα στην οποία παραδοσιακά δυσκολεύεται- πλήρωσε τους πειραματισμούς του Πίχατσεκ, ο οποίος για λόγους που μόνο αυτός γνώριζε, αντικατέστησε τον μοναδικό επικίνδυνο παίκτης μας (Κερμανίδης), για την εστία των γηπεδούχων!
Το πρώτο 45λεπτο κύλησε με τη μια ομάδα να φοβάται την άλλη και η καλύτερη στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους όταν στο 40' ο Ζιάκος σούταρε από κοντά άουτ (αρχική εικόνα, αλλά και αυτή που ακολουθεί από άλλη οπτική γωνία), μετά από σέντρα του Δοντά, την οποία δεν μπόρεσε να ανακόψει ο Ιωσηφίδης.
Το καλύτερο διάστημα για την ομάδα μας, καταγράφηκε στο ξεκίνημα της επανάληψης, όμως ο Απόλλων ήταν η ομάδα που βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 56', με τον Ψιμόγιαννο να αστοχεί από πολύ κοντά, στέλνοντας την μπάλα άουτ!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αποστολίδης, Κερμανίδης και από τον Απόλλωνα οι Καρούλιας, Βρεττός...

Οι συνθέσεις:

Απόλλων: Παντέλης, Ζιάκος, Τσιβόγλου, Ασημακόπουλος, Καρούλιας, Βρεττός, Ζούμας, Θεοδωρίδης (68' Μπέριος), Θεοχαρίδης, Δοντάς (76' Δρακόπουλος), Ψιμόγιαννος.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης Κ., Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Σαράφης, Κούδας, Κερμανίδης (46' Αλαβάντας, 82' Ορφανός), Κωστίκος, Δαμανάκης.

* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4