Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Νοεμβρίου 2018

Βαριά ήττα με ... τρεις κεφαλιές! (1989)


Σαν σήμερα στις 12/11/1989, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό σε παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1989-1990 ...

Ο Δικέφαλος με τον Ολλανδό τεχνικό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του μπροστά σε 32.000 θεατές (30.716 τα εισιτήρια), γνώρισε μια πολύ βαριά ήττα με 4-0, προβληματίζοντας ιδιαίτερα με την αμυντική του λειτουργία από το ξεκίνημα ως τη λήξη του αγώνα!

Μεγάλης έκτασης επεισόδια είχαμε πριν την έναρξη της αναμέτρησης με πρωταγωνιστές τους οπαδούς του Ολυμπιακού, που έκαναν το γήπεδο αρένα στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο σημείο στο οποίο φιλοξενούνταν οι 500 περίπου οπαδοί του ΠΑΟΚ!

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 12ο λεπτό με σουτ του Αλεξίου μετά από κεφαλιά του Αναστόπουλου στο δοκάρι (το πανηγύρισε έξαλλα ο ... μετέπειτα παίκτης μας!), για να γίνει το 2-0 στο 32' με κεφαλιά του Μητρόπουλου μετά από σέντρα του Καραταΐδη και με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια όταν ακούστηκε το σφύριγμα του Γερμανάκου...


Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός σημείωσε άλλα δύο τέρματα –και τα δύο με κεφαλιές- με τον Αναστόπουλο στο 47' και στο 74' και τα δύο μετά από σέντρες του Παχατουρίδη.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει μετά το 1-0, είχε μια δυο ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση, ενώ πίεσε την άμυνα των γηπεδούχων μετά το 3-0, όταν χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες για να μπει ξανά στο ματς.

Όμως, το δοκάρι σταμάτησε το σουτ του Σκαρτάδου, ο Μαγκντί αστόχησε σε τετ α τετ στο 65' και ο Αλεξίου απομάκρυνε με κεφαλιά την προσπάθεια του Σκαρτάδου λίγο αργότερα και ενώ ο Ταληκριάδης ήταν εξουδετερωμένος.

Μετά το 4-0 με την κεφαλιά ψαράκι του Αναστόπουλου, ο Ταληκριάδης απέκρουσε δύσκολα το φάουλ που εκτέλεσε ο Μητσιμπόνας.

 
Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός:
Ταληκριάδης, Αλεξίου, Αποστολάκης, Καραταΐδης, Παχατουρίδης, Ντέταρι, Μαυρομάτης (75' Τσιαντάκης), Μητρόπουλος (59' Μητρόπουλος), Σαββίδης, Τσαλαουχίδης, Αναστόπουλος.

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Αλαβάντας, Μαλιούφας, Μήτογλου, Μητσιμπόνας, Λεοντιάδης (24' Μπορμπόκης), Αλεξούλης (46' Καρασαββίδης) Λαγωνίδης, Σκαρτάδος, Μαγκντί, Σμολ.



* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1989 - 1990 είχε από την αρχή ως το τέλος στον πάγκο του τον Ρομπ Γιάκομπς, τερματίζοντας στην 3η θέση. Συγκέντρωσε 46 βαθμούς έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 49-26.

* Στην παρακάτω photo, οι παίκτες που αποτελούσαν το ρόστερ του ΠΑΟΚ την περίοδο 1989-1990.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4