Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Νοεμβρίου 2018

Απ' το κακό στο χειρότερο (2015)

Σαν σήμερα στις 22/11/2015, τον Παναιτωλικό υποδέχτηκε στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2016-2016 και έμεινε στο 0-0...

Οι εμπνεύσεις του Τούντορ για μια ακόμη φορά εξέπληξαν και κόστισαν βαθμούς!

Ο Δικέφαλος μπροστά σε 9.000 θεατές (8.964 τα εισιτήρια) παίζοντας με μια από τις θεωρούμενες αδύνατες -εκείνη τη σεζόν- ομάδες της Λίγκας, δεν μπόρεσε να κερδίσει, όπως έγινε και την περασμένη αγωνιστική στο ματς με τον ουραγό Πανθρακικό που τον κάναμε να μοιάζει με Μπαρτσελόνα! Σε δύο ματς δηλαδή, δύο μόλις βαθμοί ενώ προσδοκούσαμε έξι!

Ο Τούντορ συνεχίζει να ψάχνεται με επιλογές συστήματος και προσώπων, η ομάδα έχει δώσει ως τώρα σχεδόν 25 επίσημα ματς και ο Κροάτης δεν έχει κατασταλάξει σε σύστημα, κάνοντας πειράματα!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Μαλεζά – Τζιόλη – Σκόνδρα στην άμυνα, Κάτσε – Γκολάσα αμυντικά χαφ, Κίτσιου – Ροντρίγκεζ στα πλάγια της μεσαίας γραμμής και τους Μακ – Μπερμπατοφ – Αθανασιάδη προωθημένους...

Με εξαίρεση μια ευκαιρία του Μπερμπάτοφ στο 7', ο ΠΑΟΚ είχε ένα πολύ κακό πρώτο 45λεπτο, πραγματοποιώντας τραγική εμφάνιση και έχοντας στην 11άδα του παίκτες που έδειχναν αδιάφοροι και εκτός τόπου και χρόνου!

Η κατοχή της μπάλας δεν αποτελεί ενδεικτικό στοιχείο της εικόνας της αναμέτρησης, καθώς ήταν εντελώς ανούσια, ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με γκολ! 

Η έλλειψη εντός παίκτη στο κέντρο που θα αξιοποιούσε τους τρεις επιθετικούς ήταν εμφανέστατη, καθώς η ομάδα δυσκολευόταν να πατήσει την περιοχή του Κυριακίδη και παρουσίαζε μια εικόνα πλήρους αποδιοργάνωσης.

Το 3-4-3 που εφάρμοσε ο Τούντορ, δεν αποδείχτηκε ικανό να προσφέρει μια καλή εικόνα, απέναντι σε μια ομάδα η οποία με εξαίρεση τη νίκη της περασμένης Κυριακής επί του ΠΑΣ, είχε να επιδείξει 5 διαδοχικές ήττες μέσα – έξω!

Στο ημίχρονο του παιχνιδιού πήραν τη θέση τους στην κερκίδα οπαδοί του ΠΑΟΚ που κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου βρισκόταν εκτός, διαμαρτυρόμενοι για την κάρτα φιλάθλου.

Στο 55΄ο Τούντορ πέρασε στο ματς τον Πέλκα στη θέση του Κλάους ο οποίος δεν φάνηκε καθόλου (και πώς να φανεί χωρίς τροφοδότη!), θέλοντας να βρει τον παίκτη που θα έβγαζε τις μπαλιές στους επιθετικούς.
O ΠΑΟΚ ανέβασε την πίεση στην επανάληψη, ο Παναιτωλικός αμυνόταν με διπλή ζώνη άμυνας και είχε και το νου σε αντεπιθέσεις. 

Στο 60ό λεπτό, τακουνάκι του Μακ στον Πέλκα, ο τελευταίος από πολύ καλή θέση σούταρε για να απομακρύνει ο Μύγας με προβολή! Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ μετά από πολλή ώρα!

Μυστακίδης και Ζάιρο ήταν οι άλλες δύο αλλαγές του Τούντορ στην προσπάθεια του Κροάτη να διορθώσει την εικόνα του ΠΑΟΚ. Στο 80ό λεπτό, χάθηκε η καλύτερη ευκαιρία με τον Μπερμπάτοφ, που μετά από ωραία πάσα του Μακ βγήκε τετ α τετ με τον Κυριακίδη και πλάσαρε άουτ!

Οι φιλοξενούμενοι παραλίγο στις καθυστερήσεις να κλέψουν το ματς, όταν ο Πάουλο βγήκε πίσω από τους αμυντικούς, μπήκε κατά μέτωπο μόνος του στην περιοχή και την ώρα που απέφευγε τον Γλύκο τον πρόλαβε ο Μαλεζάς!

Το παιχνίδι τελείωσε μέσα σε δικαιολογημένες αποδοκιμασίες, καθώς ο κόσμος έβλεπε την ομάδα να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι εδώ και ένα μήνα και να μένει πίσω στη βαθμολογία, παίζοντας παράλληλα πολύ κακό ποδόσφαιρο! 

Τα καμπανάκια χτυπούσανε συνέχεια, αλλά αμφιβάλλουμε αν υπήρχε κάποιος που τα άκουγε.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζιόλης, Ροντρίγκες, Κίτσιου (71' Μυστακίδης), Γκολάσα (84' Ζάιρο), Κάτσε, Μπερμπάτοφ, Μακ, Αθανασιάδης (55' Πέλκας).

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν, Παπουτσογιαννόπουλος (32' Ρουσκουσέδα, 91' Κόρστιερς), Μάρκος Πάουλο, Ουάρντα, Βιγιαφάνιες (79' Κουτρουμάνος), Κάπελ, Μαρκόφσκι.

.....................................................

Φανερά εκνευρισμένος από το νέο αρνητικό αποτέλεσμα, που συνοδεύτηκε από επίσης κακή εμφάνιση παρουσιάστηκε στην συνέντευξη τύπου ο Ιγκόρ Τούντορ...
Αναλυτικά τόνισε ο Κροάτης τεχνικός:

Για τον αν ήταν η χειρότερη εμφάνιση του ΠΑΟΚ: "Ναι συμφωνώ δεν ήταν καλή η εμφάνισή μας. Έχουμε κάποια ψυχολογικά θέματα στα αποδυτήρια. Οι παίκτες έχουν πίεση και δεν μπόρεσαν το διαχειριστούν σωστά και το αποτέλεσμα φάνηκε στο γήπεδο".

Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει τα ματς: "Το να πούμε τώρα τον λόγο δεν είναι σημαντικό. Το πιο σημαντικό είναι να δουλέψουμε σκληρά. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για λεπτομέρειες, κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν είναι ίδιοι όταν κερδίζουμε και ίδιοι όταν χάνουμε".

Για το αν υπάρχει μεγάλη πίεση: "Σήμερα έπαιξαν πολλοί παίκτες από την περσινή χρονιά. Και όλοι εσείς ξέρετε καλύτερα από μένα τι σημαίνει να είσαι παίκτης του ΠΑΟΚ. Πρέπει να διαχειρίζεται σωστά την πίεση. 

Για μένα ως προπονητή δεν είναι σημαντικό να τους στηρίξω εγώ. Πρέπει οι ίδιοι να έχουν τη δύναμη. Γνωρίζω το πρόβλημα και ξέρω τι συμβαίνει, αλλά δεν μπορώ να είμαι ειλικρινής μαζί σας τώρα και να σας πω τον λόγο".

Για τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ: "Ο Μπερμπάτοφ είχε μια καλή ευκαιρία, δεν την έκανε γκολ. Σήμερα έπρεπε να κερδίσουμε ανεξάρτητα από εμφάνιση και τώρα είμαστε ξανά στο ίδιο σημείο όπως και πριν την διακοπή".

Για το αν έγιναν λάθη στο μεταγραφικό σχεδιασμό: "Δουλειά μου είναι να μπορώ να επιλέγω τους καλύτερους που έχω στη διάθεσή μου για να μπουν στον αγωνιστικό χώρο".

Για το τι δεν λειτουργεί σωστά στην ομάδα: "Θα μιλήσουμε αύριο στα αποδυτήρια με τους παίκτες. Απλά υπάρχουν κάποιοι που ήρθαν από μεγάλη απουσία, κάποιοι είναι εκτός φόρμας, κάποιοι περιμένουν από άλλους να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους. Επίσης κάποιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν την πίεση".

Για το αν αισθάνεται ο ίδιος πίεση: "Πίεση υπάρχει κάθε μέρα σε εμάς, αλλά εγώ μπορώ να τη διαχειριστώ".

Για τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου: "Ξέρω ότι είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, ξέρω ότι υπάρχει πίεση. Να είμαστε άνδρες να σταθούμε στα πόδια μας και να μπούμε στο γήπεδο. Πρέπει να βγούμε όλοι μπροστά και να αλλάξουμε την κατάσταση. Πρέπει πρώτα να είμαστε άνδρες και μετά ποδοσφαιριστές. Κανένας δεν μπορεί να προστατέψει κανένα. 

Τι να τους προστατέψεις; Από τον κόσμο; Αν δεν μπορείς να αντέξεις την πίεση να πας για μπαλέτο ή στη δεύτερη κατηγορία με πρώτο εμένα. Κουράστηκα με την κατάσταση. Δεν έχει να κάνει με τον προπονητή και το σύστημα. Πρέπει να είμαστε άνδρες. Έχω κουραστεί με το να ψάχνουμε συνέχεια δικαιολογίες για το τι συμβαίνει".

Για το αν έχει αλλάξει άποψη για τους ποδοσφαιριστές του: "Δεν αλλάζω την άποψή μου. Στο ποδόσφαιρο όλα αλλάζουν γρήγορα. Όσα είπα πριν δυο μήνες δεν ισχύουν. Δεν έχει να κάνει με άλλους ποδοσφαιριστές. Επίσης είναι εύκολο να είσαι καλός στις όμορφες στιγμές. Δεν ήρθα εδώ για να ρίξω την ευθύνη στους ποδοσφαιριστές. 

Πρώτος την αναλαμβάνω εγώ. Έχω κουραστεί με την ιστορία να φταίει ο προπονητής, όταν κάποιοι δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη και να διαχειριστούν την πίεση. Γιατί πάντα ο Τζιόλης είναι αυτός που πρέπει. Για τον Τζιόλη είναι καλός ο προπονητής και για τους άλλους όχι. Όταν κάποιοι έχουν μηδέν προσωπικότητα δεν φταίει ο προπονητή. Ο Τζιόλης είναι καλός ποδοσφαιριστής και άνδρας".

..........................................................

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό, τόνισε πως όλοι θα πρέπει να βάλουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους.
Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αποτέλεσμα: "Προφανώς δεν έχουμε κάποια δικαιολογία για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα. Είμαστε αδικαιολόγητοι. Είναι σίγουρα ένα κακό αποτέλεσμα, και μια κακή εμφάνιση".

Όσο για τις ευθύνες που αναλογούν στους παίκτες σχολίασε: "Φυσικά και έχουμε ευθύνες. Αγωνιζόμαστε στον ΠΑΟΚ και κάνουμε πρωταθλητισμό. Αυτό από μόνο του μας φέρνει ευθύνες. Είναι λογικό όταν δεν κερδίζεις να ακούγονται γιουχαΐσματα από τον κόσμο που έχει δικαιολογημένα απαιτήσεις!"

Σε ερώτηση τι έφταιξε και ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε, απάντησε: "Είμαστε εντελώς αδικαιολόγητοι. Δεν κάναμε αρκετά πράγματα σήμερα. Δεν μπορέσαμε να διασπάσουμε την άμυνα του Παναιτωλικού. Είμαστε αδικαιολόγητοι".

Αν άλλαξε κάτι στην ομάδα μετά την ήττα στην Τρίπολη, είπε: "Δεν γνωρίζω αν άλλαξε κάτι μετά από εκείνο το ματς. Σήμερα πάντως δεν υπήρχε κάποιο ιδιαίτερο πείραμα στον τρόπο παιχνιδιού μας. Δεν μπορούμε να δικαιολογηθούμε λέγοντας ότι κάναμε κάτι που δεν το ξέραμε. Το σύστημα, στο οποίο αναφέρεστε κι εσείς, ήταν το ίδιο. Απλά κάναμε μια κακή εμφάνιση απέναντι σε έναν υποτίθεται αδύναμο αντίπαλο".

Τέλος εξέφρασε την άποψή του για το πώς μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση: "Η αλήθεια είναι πως στα εύκολα όλα είναι καλά. Όταν όμως υπάρχουν αρνητικά αποτελέσματα, εκεί πρέπει ο καθένας από εμάς να δείξει την αξία μας και κυρίως την προσωπικότητά του. Δεν θέλω να σκέφτομαι αρνητικά. Σκέφτομαι θετικά. 

Δε γίνεται να λέμε απλά ότι γυρνάει μια αρνητική κατάσταση, πρέπει και στην πράξη να τη γυρίσουμε. Πρέπει ο καθένας να βάλει την ομάδα πάνω από τον εαυτό του και να βρούμε τον τρόπο να γυρίσουμε την κακή μας εικόνα".

.....................................................

Ο Ρόμπερτ Μακ σε δηλώσεις του μεταξύ των άλλων τόνισε πως, η ομάδα παλεύει με τον εαυτό της και είναι κρίμα για τον ΠΑΟΚ να μην κερδίζει αυτά τα παιχνίδια.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το παιχνίδι: "Η πραγματικότητα είναι πως ήρθαμε μετά από 15 μέρες της διακοπής λόγω των εθνικών ομάδων και θέλαμε να μπούμε και να παίξουμε καλύτερα από ότι παίξαμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Το προσπαθήσαμε αλλά όταν σε αυτά τα παιχνίδια δεν μπορείς να πετύχεις γκολ, τότε είναι φυσιολογικό να βάζεις δύσκολα στον εαυτό σου, μετά και οι φίλαθλοι να σε δημιουργούν παραπάνω πίεση. 

Νομίζω πως τελικά παλεύουμε με τους εαυτούς μας εναντίον των εαυτών μας. Είναι κρίμα για τον ΠΑΟΚ να μην κερδίζει αυτά τα παιχνίδια. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε περισσότερο, πιο σκληρά σε κάθε προπόνηση και σε κάθε ματς, γιατί τέτοια παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζουμε"...

Σε ερώτηση τι σημαίνει παλεύουμε με τους εαυτούς μας απάντησε: "Η αλήθεια είναι ότι δεν παλεύουμε όπως παλεύαμε στην αρχή της σεζόν, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν δεν μπαίνουν οι ευκαιρίες κάτι που αν το συγκρίνουμε με την περασμένη σεζόν που κάθε ευκαιρία έμπαινε γκολ, τώρα παλεύουμε και ακόμη και τις ευκαιρίες που κάνουμε δεν τις κάνουμε γκολ! 

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τώρα δεν είμαστε όπως ήμασταν στην αρχή της σεζόν, δεν πρέπει να τα παρατήσουμε, αλλά να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά σε κάθε προπόνηση και επιτέλους να βρούμε το αποτέλεσμα που θα μας δώσει και την ψυχολογία".

Για το αν η φθίνουσα πορεία είναι θέμα εσωτερικό, ψυχολογικό ή κάτι άλλο, δήλωσε: "Χωρίς να θέλω να ρίξω τις ευθύνες πουθενά αλλού, είναι δική μας ευθύνη να δουλέψουμε σκληρότερα, να βρούμε τον εαυτό μας και την αγωνιστικότητα που είχαμε στην αρχή της σεζόν. 

Θεωρώ πως είμαστε σε μία στιγμή που όλες οι ομάδες περνούν στη διάρκεια της σεζόν, σε μία στιγμή που δεν είμαστε καλά, αλλά αυτό πρέπει να μας κάνει να δουλέψουμε πιο σκληρά, να μείνουμε ενωμένοι και να βρούμε τα αποτελέσματα".

Τέλος ρωτήθηκε για τον αγώνα με την Γκαμπάλα: "Έχουμε τρεις μέρες να ξεκουραστούμε και να ανακάμψουμε, παίζουμε απέναντι σε μια καλή ομάδα με την οποία φέραμε 0-0 εκεί, παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε τη νίκη. Να παλέψουμε ακόμη περισσότερο, γιατί η πραγματικότητα είναι πως δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και τα αποτελέσματα δεν έρχονται".

.....................................................

Ο Γιάννης Μυστακίδης που επανήλθε μετά από καιρό στην ενδεκάδα, στις δηλώσεις του επεσήμανε πως η ομάδα αξίζει να κάνει περισσότερα πράγματα!

Διαβάστε τα όσα δήλωσε:

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: "Αισθάνομαι υγιέστατος, δούλεψα πολύ στο χρόνο που ήμουν τραυματίας με τους γυμναστές και τους φυσικοθεραπευτές, τους ευχαριστώ πολύ γι' αυτό που με βοήθησαν για να επανέλθω. Είμαι χαρούμενος που μπήκα πάλι με την ομάδα, είμαι χαρούμενος που έπαιξα, αλλά δυστυχώς η επιστροφή μου δεν συνδυάστηκε με το κατάλληλο αποτέλεσμα".

Για το αποτέλεσμα και το τι έλειψε από τον ΠΑΟΚ, δήλωσε: "Αυτό που μάς έλειψε σήμερα ήταν το γκολ και η συγκέντρωση στην τελική φάση. Πιστεύω ότι ήταν ένα κλειστό παιχνίδι από πλευράς Παναιτωλικού, μάς δυσκόλεψε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, βρήκαμε όμως χώρους κάναμε ευκαιρίες αλλά δυστυχώς η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας, γιατί πολλές φορές χρειαζόμαστε την τύχη, δεν σκοράραμε και δεν πήραμε το αποτέλεσμα".

Για το τι ειπώθηκε μεταξύ των παικτών στην ανάπαυλα: "Θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη και για μάς και για τους οπαδούς μας, και για τον πρόεδρο, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε το παιχνίδι της Πέμπτης και να κοιτάξουμε να παίρνουμε αποτελέσματα, αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα και για την ομάδα όλη, διότι βλέπουμε ότι η ομάδα παίζει πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο και αξίζει να κάνει περισσότερα πράγματα".

Για την απογοήτευση του κόσμου, ανέφερε: "Καταρχάς να τους ζητήσουμε συγγνώμη, είναι πάρα πολύ σημαντικοί για εμάς οι οπαδοί μας, θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους, προσπαθούμε δίνοντας το 100%. Πολλές φορές αυτό δε γίνεται, έτσι είναι η λογική του ποδοσφαίρου, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και τους θέλουμε πάντα δίπλα μας, στις νίκες στις ήττες, στις χαρές στις λύπες, έτσι είναι το ποδόσφαιρο! Τους καλούμε να είναι πάντα δίπλα μας και να μάς στηρίζουν".

Για το ματς της Πέμπτης με την Γκαμπάλα, υπογράμμισε: "Η προσέγγισή μας για το παιχνίδι έχει να κάνει με την κατάκτηση των τριών πόντων και να κυνηγήσουμε τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν για τη συνέχεια του Europa League. Με τη βοήθεια του κόσμου μπορούμε να πετύχουμε πολλά, όπως είχα πει και στην αρχή της σεζόν".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4