Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Νοεμβρίου 2018

Νίκησε το Αιγάλεω χωρίς να φορτσάρει! (1974)

Σαν σήμερα στις 24/11/1974, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα το Αιγάλεω, σε παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1974-1975...

Ο Δικέφαλος με τον Λάκη Πρόγιο σαν υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 6.000 θεατές (4.257 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 3-1, με γκολ που σημείωσαν οι Κούδας, Ασλανίδης, Γκουερίνο.
 
Απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήρθε στη Θεσσαλονίκη με ξεκάθαρα αμυντικούς προσανατολισμούς, στοχεύοντας στον βαθμό της ισοπαλίας, ο ΠΑΟΚ αφού στο πρώτο ημίωρο δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις φάσεις που δημιούργησε μπροστά στην εστία του Μυλωνά, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 33ο λεπτό όταν ο Κούδας με ατομική προσπάθεια άνοιξε το σκορ (αρχική εικόνα )...

Με τον ΠΑΟΚ προηγούμενο με 1-0 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια όταν ακούστηκε το χαρακτηριστικό σφύριγμα του διαιτητή Αδαμάκη, για να έρθει στο 49' ο Αχιλλέας Ασλανίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ να κάνει το 2-0 και να εδραιωθεί στην πρώτη θέση των σκόρερς του πρωταθλήματος ως εκείνη την αγωνιστική!
 
Δύο κεφαλιές διαμόρφωσαν το τελικό 3-1, με το Αιγάλεω να μειώνει στο 51' με τον Μαρτίνο και τον Γκουερίνο στο 63' να κλείνει το σκορ ...

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Πέλλιος, Γούναρης, Τερζανίδης και από το Αιγάλεω οι Μυλωνάς, Μαρτίνος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης, Πέλλιος, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Γκουερίνο (77' Αναστασιάδης), Σαράφης (87' Λάζος), Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης.

Αιγάλεω: Μυλωνάς, Λυκουρίνος, Τσίκας, Μαρτίνος, Κυριαζής, Δαμιανίδης, Αξιώτης, Πηγαδίτης, Τσαλαμάγκας, Βενέτης, Χάσταλης (46' Τρουμπούκης).




* Στο πρωτάθλημα της σεζόν 1974-1975 ο ΠΑΟΚ, με τον Γκιούλα Λόραντ πλέον στον πάγκο τερμάτισε στη 3η θέση, εξασφαλίζοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο. 

Η ομάδα ξεκίνησε τη χρονιά με τον Λες Σάνον (2 ματς -2 ήττες!), στη συνέχεια ανέλαβε για 8 παιχνίδια ο Απόστολος Πρόγιος (6 νίκες, 2 ισοπαλίες), για να τον διαδεχτεί ο Λόραντ (24 παιχνίδια, 13 νίκες - 6 ισοπαλίες - 5 ήττες). Συγκέντρωσε 46 βαθμούς με τέρματα 73-28.

* Ο Ελβετός τερματοφύλακας Ρενέ Ντεκ που διαβάσατε πιο πάνω στη σύνθεση του ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε στον Δικέφαλο εκείνη τη σεζόν, παίζοντας σε 31 ματς, δεχόμενος 25 γκολ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4