Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Νοεμβρίου 2018

Συναρπαστικό ματς με τη Δόξα στο Χαριλάου! (1980)

Σαν σήμερα στις 9/11/1980, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Χαριλάου (νυν "Βικελίδης"), τη Δόξα Δράμας, σε παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1980-1981...

Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 14.000 θεατές (11.833 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος με 2-2, σε ένα ματς με ανατροπές!

Η δραμινή ομάδα ήταν η πρώτη που απείλησε να ανοίξει το σκορ, όταν στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, ο Χαραλαμπίδης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, όμως ο Μλάντεν απέκρουσε με το σώμα!

Στο 20ό λεπτό το σκορ άνοιξε για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, όταν ο Κούδας ελίχθηκε στην περιοχή της Δόξας μετά από μπαλιά του Δαμανάκη, ο Ζαμανόπουλος τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Τσουρής έδειξε την άσπρη βούλα.

Το πέναλτι το εκτέλεσε εύστοχα ο Σαράφης και έτσι έγινε το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης με κοντινό σουτ έκανε τα 1-1 και στο 39' ο Στράντζαλης με κεφαλιά ψαράκι μετά από σέντρα του Αθανασιάδη, πάγωσε το γήπεδο, κάνοντας το 1-2.

Στην επανάληψη η Δόξα έπαιξε μαζική άμυνα στην προσπάθειά της να κρατήσει το σκορ, όμως ο Πέλλιος στο 76' με κεφαλιά μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Κούδας, πρόλαβε την έξοδο του Δάφκου, πετυχαίνοντας το 2-2 (αρχική εικόνα), που έμελλε να είναι το τελικό σκορ στο ματς!

Δέκα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 3-2, όταν ο Κούδας με κεφαλιά πάσαρε στον αμαρκάριστο Σαράφη, αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Κορυφαίοι από πλευράς οι Γκουερίνο, Πέλλιος, Σάλαμον και από τη Δόξα οι Στράντζαλης, Παπαμιχαήλ, Χαραλαμπίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Αλαβάντας (46' Γούναρης), Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Σάλαμον, Δαμανάκης (60' Τριανταφυλλίδης), Κερμανίδης, Σαράφης Κούδας, Γκουερίνο, Βασιλάκος.

Δόξα Δράμας: Δάφκος, Κόντος, Κασδοβασίλης, Ζαμανόπουλος, Σταύρου, Τσεσμετζής, Παπαδόπουλος (84' Κατσαρίδης), Στράντζαλης, Χαραλαμπίδης, Παπαμιχαήλ, Αθανασιάδης (64' Κλης).

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1980-1981 τερμάτισε στην 4η θέση, με 42 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία) και τέρματα 52-31, έχοντας 15 νίκες, 12 ισοπαλίες και 7 ήττες.

* Η ομάδα μας στα 32 από τα 34 ματς είχε στον πάγκο της τον Γκιούλα Λόραντ και στα τελευταία δύο τον Αρίστο Φουντουκίδη, λόγω θανάτου του Ούγγρου τεχνικού στο ματς με τον Ολυμπιακό στις 31/5/1981.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4