Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Νοεμβρίου 2018

Ένταση, αποβολές και διπλό στην Καστοριά! (1976)


Σαν σήμερα στις 7/11/1976, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Καστοριά σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1976-1977 ...

Ο Δικέφαλος με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 5.000 θεατές (3.992 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 0-2, χάρη σε γκολ που σημείωσαν στην επανάληψη οι Ορφανός – Κερμανίδης.

Σε ένα δυνατό παιχνίδι γεμάτο ένταση και πάθος, ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα στο 58ο λεπτό με τον Ορφανό, ενώ ακολούθησαν πολλές διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων καθώς ισχυρίστηκαν ότι ο σκόρερ ήταν σε θέση οφ σάιντ.

Δέκα λεπτά αργότερα οι Φούρτουλα και Μοσχοφίδης συνεπλάκησαν και ο διαιτητής Πασχαλίδης τους έστειλε και τους δύο στα αποδυτήρια, δείχνοντάς τους την κόκκινη κάρτα!

Στη θέση του Αναστασιάδη αναγκαστικά μπήκε ο τερματοφύλακας Μηλίνης και στο 85' ο Κερμανίδης με ασύλληπτο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, εδραίωσε τη νίκη μας.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Πέλλιος, Κερμανίδης, Δαμανάκης, Ορφανός και από την Καστοριά οι Τσουλουκίδης, Αργυρός, Αποστολίδης, Θ., Αλεξιάδης Αλέκος

Οι συνθέσεις:

Καστοριά:
Τσιφτσάκης, Τσουλουκίδης, Αλεξιάδης Λαζ., Αργυρός, Σρέμπρου, Αποστολίδης, Καραφέσκος, Παράσχος, Μοσχοφίδης, Σιάντσης, Αλεξιάδης Αλ.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αναστασιάδης (70' Μηλίνης), Κερμανίδης, Σαράφης, Δαμανάκης, Κούδας (27' Ορφανός), Γκουερίνο.



* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) και ολοκληρώθηκε με τον Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια).

* Πρώτοι σκόρερς του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ και ο Ορφανός με 11. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς! Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης.

* Το πρωτάθλημα το πήρε τελικά ο ... Παναθηναϊκός (για αυτόν δούλεψε πιθανότατα τόσο ο Μαρινέλης στο ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα όσο ΚΑΙ ο "χασάπης" Τσουκαλαδέλης στη Φιλαδέλφεια!) με 54 βαθμούς. 

Στη 2η θέση ισοβαθμήσαμε εμείς και ο Ολυμπιακός με 52 βαθμούς, με την ομάδα του Πειραιά να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (70-27 έναντι 63-27)!

Αυτά γινόταν στην Ελλάδα εκείνα τα χρόνια! Σφαγές χωρίς να κρατιούνται ούτε τα προσχήματα! Σφαγές που μπορεί να στέρησαν από την ομάδα μας τίτλους, όμως συσπείρωσαν γύρω της χιλιάδες ανθρώπους από διαφορά μέρη της χώρας, οι οποίοι έβλεπαν τις αδικίες που γινόταν και συστρατεύτηκαν κάτω από το ασπρόμαυρο λάβαρο!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4