Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Νοεμβρίου 2018

Διπλό στην Καβάλα παρά τη δυνατή βροχή (1981)

Σαν σήμερα στις 8/11/1981, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Καβάλα, σε παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1981-1982...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 5.000 θεατές (3.664 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 1-2, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Κούδας και Δημόπουλος.

Παρά τη δυνατή βροχή και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο παίχτηκε πολύ καλό ποδόσφαιρο με ωραίες φάσεις εκατέρωθεν που ενθουσίασε τον κόσμο που το παρακολούθησε!

Στο σκορ προηγήθηκε στο 8ο λεπτό ο ΠΑΟΚ με τον Κούδα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή της Καβάλας και με ξαφνικό σουτ αιφνιδίασε τον Τσανάκαλη, γράφοντας το 1-0.

Το 2-0 το σημείωσε στο 86' ο Δημόπουλος και η Καβάλα μείωσε στο 89' με τον Κατρακυλάκη. Οι γηπεδούχοι είχαν πολλά παράπονα από τον διαιτητή Τσολάκη, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην συνέχεια...

Στο 22' ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σίγγα στον Καπετανίδη και στο 66' θεώρησαν ότι ο παίκτης μας απέκρουσε το σουτ του Αντωνιάδη, ενώ η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή της εστίας. 

Επίσης διαμαρτυρήθηκαν στο γκολ του Δημόπουλου υποστηρίζοντας πως ο Τσολάκης όφειλε να σταματήσει το ματς, καθώς υπήρχε παίκτης της Καβάλας πεσμένος στην ... περιοχή μας!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Τριανταφυλλίδης, Δαμανάκης, Γούναρης, Δημόπουλος, Κούδας και από την Καβάλα οι Τσανάκαλης, Κοντογεωργίου, Καραγεωργίου.

Οι συνθέσεις:

Καβάλα: Τσανάκαλης, Κοντογεωργίου, Ανθουλάκης, Καπετανίδης, Πέτσας, Κονσταντίνι (31' Κατρακυλάκης), Κακαλής, Παπαδόπουλος, Αντωνιάδης, Καραγεωργίου, Φιλιππίδης (68' Μόσχος).

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Γούναρης, Αποστολίδης, Σίγγας, Ιωσηφίδης, Δαμανάκης, Δημόπουλος (88' Τσουρέλας), Τριανταφυλλίδης (83' Γκουερίνο), Αλαβάντας, Κούδας, Κωστίκος.

Η βαθμολογία ...
Δηλώσεις προπονητών:
Χάινς Χέερ: «Κάναμε το καλύτερο εκτός έδρας παιχνίδι μας, γιατί είχαμε εμείς την πρωτοβουλία και όχι ο γηπεδούχος. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα δύο γκολ, θα μπορούσαμε όμως και να ισοφαριστούμε».

Βασίλης Δανιήλ: «Καλό το ματς, χάρη στην εμφάνιση και των δύο ομάδων. Είχαμε κενά λόγω τραυματισμών και απειρίας, γι' αυτό νίκησε ο ΠΑΟΚ. Το σκορ μας αδικεί, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για ορισμένα πράγματα που είδα στο γήπεδο».

* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χανς Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντύσελντορφ την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό! 

Ήταν ένας εργατικός προπονητής, 100% επαγγελματίας από τον οποίον θυμόμαστε το πόσο πολύ μπορούσε να αλλάξει την ομάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου! Μιλάμε για πολλές περιπτώσεις στις οποίες άλλον ΠΑΟΚ βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο και άλλον στο δεύτερο!

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα. Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ...

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται δύο από τους καλύτερους παίκτες του ΠΑΟΚ στο ματς της Καβάλας, οι Τριανταφυλλίδης - Γούναρης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4