Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Νοεμβρίου 2018

Βήμα πρόκρισης με διπλό επί του Φωκικού! (1995)

Σαν σήμερα στις 29/11/1995, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Φωκικό, σε παιχνίδι του β' γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1995-1996...

Μπροστά σε 500 θεατές (376 τα εισιτήρια), η διαφορά δυναμικότητας που χώριζε τις δύο ομάδες ήταν εμφανής από ένα σημείο και μετά και έτσι ο ΠΑΟΚ μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα στο ματς, ανέβασε στροφές μετά τη συμπλήρωση του 20λέπτου, κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο.

Το γκολ που μας έδωσε τελικά τη νίκη σημειώθηκε στο 51ο λεπτό, όταν ο Ιωάννου ανέτρεψε τον Νόλη, ο διαιτητής Μπέγκος έδειξε την άσπρη βούλα και ο Γιουκούδης νίκησε τον πολύ καλό Μαρκοδήμο, γράφοντας το 0-1, με τους γηπεδούχους πάντως να διαμαρτύρονται προς τον ρέφερι για την απόφασή του.

Ο ΠΑΟΚ με την έναρξη του β ημιχρόνου, του έδιωξε το άγχος και παίζοντας ελεύθερα, κράτησε την υπεροχή...

Η ομάδα δημιούργησε πολλές ευκαιρίες τις οποίες δεν εκμεταλλεύθηκε και θα μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ ακόμη, αν το οριζόντιο δοκάρι δεν "σταματούσε" στο 83' την κοντινή δυνατή κεφαλιά του Αντώνα.

Καλές ευκαιρίες χάθηκαν από πλευράς ΠΑΟΚ στο 35' με τον Νόλη, που βγήκε μόνος με τον Μαρκοδήμο αλλά σούταρε βιαστικά πάνω του, ενώ στο 63' και 64' οι κεφαλιές του Τσαλουχίδη από πολύ καλή θέση αποκρούστηκαν με τα πόδια, από τον τερματοφύλακα Μαρκοδήμο.

Κορυφαίοι από τον ΠΑΟΚ Λαγωνίδης, Αναστασιάδης, Τσαλουχίδης και από τον Φωκικό οι Μαρκοδήμος, Χατζημωσιάδης, Ιωάννου, Σταθόπουλος.

Οι συνθέσεις:

Φωκικός: Μαρκοδήμος, Ασημάκης, Λίβας (70' Ανέστης), Μανέτας (58' Σπυρόπουλος), Χατζημωσιάδης, Ιωάννου, Σταθόπουλος, Αντωνίου, Αναγνωστόπουλος, Κόιτς, Τσακιρίδης (58' Γιαννούτσος).

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Βολτέζος (46' Καπετανόπουλος), Ζαφειρίου, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Παναγιωτίδης, Αναστασιάδης, Νόλης (66' Αντώνας), Χάβος, Τσαλουχίδης.

Δηλώσεις προπονητών ...

Μιλίσεβιτς (Φωκικού): «Αν και παίξαμε με πολλούς νέους παίκτες σήμερα, είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου, αφού απέναντι μας είχαμε έναν μεγάλο αντίπαλο. Φάνηκε ότι ήμασταν πιο ήρεμοι από ό,τι στους αγώνες του πρωταθλήματος. Θα μπορούσαμε να πάρουμε την ισοπαλία, αν και μέχρι που δεχτήκαμε το γκολ, στοχεύαμε στη νίκη. Πιστεύω ότι το πέναλτι χάλασε την όλη καλή εικόνα του αγώνα».

Σαράφης (ΠΑΟΚ): «Σήμερα δεν παίξαμε καλά, αλλά φαίνεται ότι οι παίκτες υποτίμησαν τον αντίπαλό τους. Δεν περίμενα τον Φωκικό τόσο καλό. Εμείς παίξαμε μόνο για να νικήσουμε και όχι για να προσφέρουμε θέαμα. Από αύριο αναλαμβάνει επίσημα την ομάδα ο κ. Κοκότοβιτς και εγώ ξαναγυρίζω στο πόστο του μάνατζερ. Φαίνεται ότι εγώ είμαι για τα ... δύσκολα».

* Στην 54η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1995-96 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

* Ο Δικέφαλος με τον Σταύρο Σαράφη πλέον στον πάγκο του, συμμετείχε στον 7ο όμιλο, μαζί με τις ομάδες: Χανιά, Κόρινθος, Πιερικός και Κοζάνη...

* Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτιά στον όμιλο με το απόλυτο των βαθμών (4Χ3=12), σημειώνοντας 10 τέρματα, χωρίς να δεχτεί κανένα! Εκείνη τη χρονιά η κληρωτίδα είχε κέφια και έφερε στον δρόμο μας μικρομεσαίες ομάδες, μέχρι τον ημιτελικό, την ώρα όμως που παραπατούσαμε στο πρωτάθλημα!

Αναλυτικά τα αποτελέσματά μας στον 7ο Όμιλο

30/08/1995: Χανιά – ΠΑΟΚ 0-2
04/10/1995: ΠΑΟΚ – Πιερικός 5-0
25/10/1995: Κόρινθος – ΠΑΟΚ 0-2
22/11/1995: ΠΑΟΚ – Κοζάνη 1-0

Β' γύρος
Φωκικός - ΠΑΟΚ 0-1 και νίκη με 5-0 στην Τούμπα

Γ' γύρος
ΠΑΟΚ - Ιωνικός 4-1 και 0-1 στη Νίκαια

Προημιτελικός:
ΠΑΟΚ - Τρίκαλα 3-0 και 1-2 στα Τρίκαλα

Ημιτελικός:
Απόλλων Αθηνών - ΠΑΟΚ 1-1 και οδυνηρή ήττα με 1-3 στην Τούμπα, μια ήττα η οποία στέρησε από την ομάδα μας την ευκαιρία να πάει σε έναν ακόμη τελικό, στον οποίον η ΑΕΚ διέλυσε τον Απόλλωνα με 7-1!

Και λίγα λόγια για την περίοδο 1995-1996

* Τη σεζόν 1995-1996, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 14ος (!), συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς. Είχε 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 13 ήττες, με τέρματα 42-46 και τον κόσμο να πνέει τα μένεα κατά του Βουλινού, ενώ προς το τέλος συσπειρωθήκαμε για να βοηθήσουμε την ομάδα να αποφύγει τα χειρότερα ...

* Εκείνη τη χρονιά είχαμε τη μεγαλύτερη παρέλαση προπονητών από τον πάγκο μας που ήταν κυριολεκτικά ηλεκτρικός! Ξεκίνησε ο Άρι Χάαν (5 ματς) και ακολούθησαν οι: Σαράφης (6 ματς), Κοκότοβιτς (8 ματς), Μπέλλης (9 ματς), Μπένγκτσον (6 ματς). Μιλάμε για απίστευτη κατάσταση με τους προπονητές να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4