Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Νοεμβρίου 2018

Ισόπαλος στο Καυτανζόγλειο με μοιραίο τον Δαμανάκη! (1982)

Σαν σήμερα στις 28/11/1982, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1982-1983...

Ο Δικέφαλος με τον Γερμανό τεχνικό Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε 14.000 θεατές (12.424 τα εισιτήρια), έμεινε στο ισόπαλο 0-0, χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοσή του.
 
Ο Ηρακλής έχοντας την υπεροχή στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής, πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, με τον ΠΑΟΚ να έχει μοιραίο παίκτη του τον Γιάννη Δαμανάκη, που σε δύο κραυγαλέες περιπτώσεις δεν μπόρεσε να νικήσει τον μετέπειτα τερματοφύλακά μας, Γιάννη Γκιτσιούδη!

Με τους γηπεδούχους να είναι πιο απειλητικοί, ο ΠΑΟΚ στο 32ο λεπτό βρέθηκε πολύ κοντά στο 0-1, όταν σε σουτ του Κωστίκου, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Δημητρόφ πάνω στη γραμμή της εστίας, ο διαιτητής Πουναρτζής έδειξε την άσπρη, όμως ο Δαμανάκης που ανέλαβε την εκτέλεση είδε τον Γκιτσιούδη να αποκρούει εντυπωσιακά.

Και στην επανάληψη ο Ηρακλής υπερείχε, όμως στο 85΄ο Δαμανάκης βγήκε τετ α τετ με τον Γκιτσιούδη, χωρίς και πάλι να καταφέρει να τον νικήσει!

Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Καλαμπάκα να βρεθεί σε εξαιρετική θέση για γκολ, με τον Φούρτουλα να αποκρούει και να διατηρεί την εστία μας ανέπαφη!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αλαβάντας, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος και από τον Ηρακλή οι Χατζηπαναγής, Κωφίδης, Παπαϊωάννου.

Οι συνθέσεις

Ηρακλής:
Γκιτσιούδης, Γαλατίδης, Παπαδόπουλος, Δημητρόφ, Ξανθόπουλος, Κωφίδης, Καλαμπάκας, Παπαϊωάννου, Καραΐσκος, Χατζηπαναγής, Αδάμου.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Σίγγας, Ιωσηφίδης, Δαμανάκης, Τρίμχολντ, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Κούδας (79' Γκουερίνο), Κωστίκος (85' Ψαρράς).


* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση, έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, με τέρματα 49-28.

* Στον πάγκο μας βρέθηκε για όλη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη 1981-1982) ο Γερμανός Χάινς Χέερ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4