Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Νοεμβρίου 2018

Άφησε βαθμό με την Παναχαϊκή στην Τούμπα (1969)

Σαν σήμερα στις 26/11/1969, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Παναχαϊκή, σε εξ αναβολής παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1969-1970...

Η αναμέτρηση ήταν αρχικά προγραμματισμένη να γίνει στις 9/11/1969, όμως αναβλήθηκε λόγω του αγώνα της Εθνικής ομάδας με τη Ρουμανία στο Βουουρέστι (1-1 το σκορ), για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1970, που έγινε στο Μεξικό.

Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό Γιένε Τσάκναντι στον πάγκο του, μπροστά σε 8.000 θεατές (7.381 τα εισιτήρια), πραγματοποιώντας μια πολύ μέτρια εμφάνιση απέναντι στη νεοφώτιστη στη μεγάλη κατηγορία Παναχαϊκή, αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1, απογοητεύοντας τον κόσμο που βρέθηκε το απομεσήμερο εκείνης της Τετάρτης στην Τούμπα, παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες.
Το σκορ άνοιξε στο 13ο λεπτό ο Παπαδόπουλος με πολύ δύσκολη κεφαλιά, μετά από σέντρα του Αφεντουλίδη. Στο 29' ο Παρίδης μπήκε στην περιοχή της Παναχαϊκής, ανατράπηκε από τον Μπέλλη κάτι που είδε όλο το γήπεδο, εκτός από τον διαιτητή Καρασούλα που αντί για την άσπρη βούλα, έδειξε παίζετε...

Η Παναχαϊκή πέτυχε το 1-1 στο 49ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ του Ρήγα, επικράτησε σύγχυση στην περιοχή μας και ο προωθημένος Σιδέρης με σουτ ισοφάρισε.

Στο 77ο λεπτό η κεφαλιά του Φουντουκίδη σταμάτησε στο δοκάρι του Σαραντόπουλου, επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο, όμως ο Σαράφης από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει!

Στο 84' ακυρώθηκε γκολ του Αφεντουλίδη σαν οφ σάιντ, ενώ το ίδιο είχε συμβεί και στο 10ό λεπτό, μέσα σε διαμαρτυρίες και στις δύο περιπτώσεις! 

Στο 88' ο Αφεντουλίδης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή χωρίς να δοθεί το πέναλτι και στο 90' ο Μπέλλης απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Φουντουκίδη, με τον Σαραντόπουλο εξουδετερωμένο!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πίρτσος, Παπαχρηστούδης, Φουντουκίδης, Μήτρακας, Μακρής, Μουρατίδης, Σαράφης, Γιακουμής (61' Λάζος), Παρίδης, Παπαδόπουλος (86' Κοντογιώργος), Αφεντουλίδης.

Παναχαϊκή: Σαραντόπουλος, Νικολάου (21' Καραμπίνας), Κεμενίδης, Σιδέρης, Μπέλλης, Πιτυχούτης, Ρήγας, Μιχαλόπουλος, Στραβοπόδης, Δαβουρλής, Αυγερινόπουλος (86' Παππάς).

* Την περίοδο 1969-1970 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση με 75 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας), έχοντας 12 νίκες - 17 ισοπαλίες (!) - 5 ήττες, με τέρματα 52-25. 

Μια θέση που του έδωσε το εισιτήριο της συμμετοχής του στο Κύπελλο Εκθέσεων (μετέπειτα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) της επόμενης σεζόν. Πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου ήταν ο Σταύρος Σαράφης με 17 γκολ!

* Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιέννε Τσάκναντι, ήταν γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς είχε ήδη σηκώσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδας με την αεκ. Φημιζόταν για την εργατικότητα και την πειθαρχία του. Ο ερχομός του στην Τούμπα ήταν προσωπική επιλογή του τότε Γενικού Γραμματέα του ΠΑΟΚ, Γιώργου Παντελάκη!

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1969-1970. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Μήτρακας, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Φουντουκίδης, Σαράφης, Πίρτσος. Καθιστοί: Παρίδης, Ασλανίδης, Αφεντουλίδης, Τερζανίδης, Λάζος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4