Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Νοεμβρίου 2018

Λευκή ισοπαλία στο Χαριλάου (1977)

Σαν σήμερα στις 27/11/1977, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Άρη σε παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1977-1978 ...
Ο Δικέφαλος με υπηρεσιακό προπονητή, τον Δημήτρη Καλογιάννη στον πάγκο του, μπροστά σε 15.000 θεατές (13.229 τα εισιτήρια), έμεινε στη λευκή ισοπαλία με τον συμπολίτη... 
Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο αντίπαλοι, με τον ΠΑΟΚ να είναι πιο επιθετικός στην επανάληψη, χωρίς ωστόσο οι παίκτες μας βρουν τον δρόμο για να παραβιάσουν την εστία του Παπαφλωράτου. 
Ο Παναγιώτης Κερμανίδης με άψογο στιλ επιτίθεται κατά της εστίας του Άρη ... 

Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν άτεχνο, με πολλές μάχες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, χωρίς όμως να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στις δύο εστίες και έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Σαραλιώτη βρήκε τις ομάδες στο 0-0. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Φουντουκίδης, Ορφανός, Κωστίκος και από τον Άρη οι Όλε, Ισαακίδης, Κούης.

Οι συνθέσεις: 

Άρης: Παπαφλωράτος, Μόκαλης, Πάλλας, Βένος, Όλε, Κούης, Ζελίδης, Ισαακίδης, Βάγκνερ (82' Ανανιάδης), Δράμπης (62' Μπαλής), Σεμερτζίδης.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος (46' Καπουζούζης), Αποστολίδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Κωστίκος, Κούδας, Ορφανός.

Δηλώσεις παικτών:

Ορφανός: "Ο αγώνας ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Μας παρουσιάστηκαν ορισμένες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος αλλά δεν μπορέσαμε να τις αξιοποιήσουμε".

Σαράφης: "Το παιχνίδι ήταν δυνατό. Πάντως έχω να πω ότι μου ήταν αδύνατον να παίξω τη στιγμή που ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια στις φάσεις που οι αντίπαλοί μου με εμπόδιζαν φανερά μέσα στην περιοχή να πηδήξω για κεφαλιά. Αν δεν είναι αυτές οι περιπτώσεις πέναλτι, τότε ποιες είναι;"

Κερμανίδης: "Ο αγώνας ήταν πάρα πολύ καλός με χειρότερο παίκτη τον διαιτητή. Μας έκοβε αναίτια τις επιθέσεις. Δεν άφηνε το πλεονέκτημα, δεν μας επέτρεπε να αναπτύξουμε το παιχνίδι μας. Νομίζω ότι υπήρξε ένας από τους βασικούς παράγοντες που τελικά δε φτάσαμε στη νίκη. Πάντως έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα πρέπει να πούμε ότι το σκορ είναι δίκαιο".

Καπουσούζης: "Ο Άρης πρέπει να είναι ικανοποιημένος που τελείωσε έτσι το παιχνίδι. Ο διαιτητής δεν ήταν όσο έπρεπε αντικειμενικός. Σταματούσε τις προσπάθειές μας χωρίς λόγο".

Πέλλιος: "Η απόδοση της ομάδας μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε".

Κούδας: "Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν καλό. Στο διάστημα αυτό μας παρουσιάστηκαν ορισμένες ευκαιρίες τις οποίες δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε. Στην επανάληψη η ποιότητα του αγώνα έπεσε φανερά. Έπρεπε να βάλουμε ένα γκολ στην αρχή, οπότε νομίζω ότι όλα θα είχαν κριθεί. Πάντως άσχετα από όλα αυτά μπορούσαμε να κερδίσουμε".

Γκουερίνο: "Το 0-0 είναι ένα αποτέλεσμα καθόλου ικανοποιητικό για εμάς. Παρουσιάστηκαν ευκαιρίες αλλά δεν καταφέραμε να τις αξιοποιήσουμε. Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα. Αισθάνομαι εξαντλημένος και τώρα θα πάω να ξαπλώσω πάλι. Δε νομίζω ότι θα επιστρέψω σύντομα".

Βούλγαρης: "Δύσκολο το ματς. Εμείς δεν παίξαμε όπως μπορούσαμε. Αντίθετα ο Άρης είχε πολύ καλή απόδοση για τις δυνατότητές του και έτσι το σκορ είναι δίκαιο. Ο Άρης δεν μπορούσε να παίξει περισσότερο καλά".

Μποδιτσόπουλος: "Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Ο Άρης έπαιξε πολύ δυνατά, αλλά νομίζω ότι με λίγη προσοχή μπορούσαμε να κερδίσουμε".





* Τη σεζόν 1977-78 ο Δικέφαλος, λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε διεκδικούσε με αξιώσεις το πρωτάθλημα από την μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΕΚ, ενώ ήταν "μέσα" στη μάχη της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο έχασε, πάλι από την ΑΕΚ (2-0) στον τελικό που έγινε στο Καραϊσκάκη...  

Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ φρόντισε να αποκλείσει μεταξύ των άλλων, τον Ηρακλή (0-1) και με το ίδιο σκορ τον συμπολίτη στην παράταση! Και τα δύο παιχνίδια έγιναν στις έδρες των αντιπάλων. 

* Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα 1977-78 με τον Μπίλι Μπίγκαμ στον πάγκο του (6 ματς, 2 νίκες-2 ισοπαλίες-2 ήττες), ακολούθησε ο Δημήτρης Καλογιάννης (9 ματς, 4 νίκες και 5 ισοπαλίες), για να ολοκληρωθεί η χρονιά με τον Λάκη Πετρόπουλο (19 ματς, 10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 2 ήττες). 

* Τελικός απολογισμός: 2η θέση με 46 βαθμούς, 48-24 τα τέρματα. Μια θέση που έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο (ΟΥΕΦΑ), αλλά ο ΠΑΟΚ σαν φιναλίστ του Κυπέλλου, αγωνίστηκε την επόμενη σεζόν στο τότε Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης. 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4