Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Νοεμβρίου 2018

Ισχνό 1-0 επί της Σπάρτης στην Τούμπα (1989)

Σαν σήμερα στις 29/11/1989, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Σπάρτη, σε παιχνίδι του β' γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1989-1990...

Ο Δικέφαλος με τον Ολλανδό τεχνικό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του, μπροστά σε 1.000 θεατές, πήρε μια δύσκολη νίκη, επικρατώντας της πελοποννησιακής ομάδας με το ισχνό 1-0, χάρη σε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Λεοντιάδης και το κέρδισε ο Καρασαββίδης τον οποίο μάρκαρε (κατά τον Ναζίρη) αντικανονικά ο Ρασιάς.
 
Η ομάδα της Σπάρτης στάθηκε εξαιρετικά και είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να φτάσει σε ένα γκολ, αρχικά με τον Γεωργούλη στο 38', όταν βγήκε τετ α τετ με τον Γκιτσιούδη, αλλά πλάσαρε άουτ, καθώς και με τον Δέδε στο 85', ο οποίος σε νέο τετ α τετ πλάσαρε επίσης άουτ!  

Οι συνθέσεις:
 
ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Μήτογλου, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Αλεξούλης, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης (66' Όσβαλντ), Τουτρσουνίδης, Αναστασιάδης, Μαγκντί (53' Βουτσιάς), Λεοντιάδης.
 
Σπάρτη:  Σιδέρης, Ρασιάς, Καραγιώργος, Κατίφτης, Τσούμας, Τελίδης, Δέδες, Αλέμης, Γεωργούλης, Κελεσίδης, Ρέντζης (25' Τουργαλής).
* Στην 48η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας μετείχαν συνολικά 76 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 40 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

* O ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων, συμμετείχε στον 4ο όμιλο μαζί με Αιγάλεω, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Πανελευσινιακό και Κοζάνη, τερμάτισε 1ος με 6 βαθμούς και πέρασε στον β΄ γύρο του θεσμού.

* Εκεί απέκλεισε στα πέναλτι την Σπάρτη σε διπλά ματς, με το δεύτερο να γίνεται στην πρωτεύουσα της Λακωνίας και ο Γκιτσιούδης να αποκρούσει τέσσερα πέναλτι, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα μας, όπως μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ.

* Στην αρχική εικόνα οι παίκτες που αποτελούσαν το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1989-1990.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4