Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Οκτωβρίου 2018

"Έσπασε" το ταμπούρι με δύο κεφαλιές (1999)

Σαν σήμερα στις 17/10/1999, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εθνικό Αστέρα, σε παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1999-2000...

Ο Δικέφαλος με τον Ολλανδό Άρι Χάαν στον πάγκο του, μπροστά σε 8.000 θεατές (7.068 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-0, πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, παίκτες και των δύο ομάδων, άφησαν λουλούδια στη μνήμη των «6» συνοπαδών που είχαν χάσει τη ζωή τους, μόλις 13 μέρες νωρίτερα στα Τέμπη! 

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ τίμησε τα αετόπουλα, των οποίων η μνήμη θα παραμείνει ανεξίτηλη στο μυαλό ΟΛΩΝ μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν!!
Το 1-0 έγινε στο 45ο λεπτό, όταν ο Ντόλμπεργκ με έξυπνη κεφαλιά μετά από γύρισμα του Φραντζέσκου από τα αριστερά, έλυσε τον γόρδιο δεσμό που είχε βάλει η αθηναϊκή ομάδα με την πολυπρόσωπη αμυντική της γραμμή, για να έρθει στο 51ο λεπτό, ο Νίκος Φρούσος με ωραία κεφαλιά να γράψει το τελικό 2-0, μετά από σέντρα του Γεωργιάδη από τα δεξιά!

Λίγο αργότερα ο Ξάνθης απέκρουσε δίκην τερματοφύλακα το σουτ του Μαραγκού, ο Χέλης έδειξε αρχικά –σωστά- πέναλτι, στη συνέχεια όμως υπέδειξε ... κόρνερ, προκαλώντας αντιδράσεις στην εξέδρα αλλά και στον αγωνιστικό χώρο! Άλλος ένας διαιτητής, αν μη τι άλλο, σταθερός στις απόψεις του!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χάαν): Κόβιτς, Βενετίδης, Χασιώτης, Ντόλμπεργκ, Τετράζε, Καραδήμος (68' Βαλέντσια), Μαχαιρίδης (74' Μαχαιρίδης), Νάγκμπε, Φραντζέσκος (82' Κωνσταντινίδης), Γεωργιάδης, Φρούσος.

Εθνικός Αστέρας (Λιβαθηνός): Κωστάκης, Λαγός, Πάβλοβιτς, Τριανταφύλλου, Γεωργόπουλος, Μπασινάς Στεφ., Τέσοβιτς (61' Μπεναλί), Τσαλίκης, Ξάνθης (82' Σβίτλιτσα), Κοντόπουλος, Μισέ - Μισέ (87' Ψαρουδάκης).

* Τη σεζόν 1999-2000, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση αφού ο πάγκος του αποδείχτηκε για μια φορά ακόμη ηλεκτρικός! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άρι Χάαν (9 ματς), ακολούθησε το δίδυμο Σαράφη - Μιχαηλίδη για 4 ματς και στη συνέχεια ήρθε πριν τα μέσα της σεζόν ο Μπάγεβτις (21 παιχνίδια, από τον Γενάρη του 2000).

* Ο Δικέφαλος μέτρησε στο τέλος της χρονιάς 15 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες, σε πρωτάθλημα 18 ομάδων και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Είχε 51 βαθμούς, με τέρματα 64-44 (μια από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις ever!)...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4