Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Οκτωβρίου 2018

Ντροπιαστική ήττα από τον Παναθηναϊκό (2011)

Σαν σήμερα στις 30/10/2011, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2011-2012...

Πολύ κακός ο ΠΑΟΚ, γνώρισε ήττα ντροπής στην Τούμπα από τον Παναθηναϊκό με 1-3, παρουσιάζοντας σε μεγάλα διαστήματα της αναμέτρησης ένα πολύ αγωνιστικό πρόσωπο που είχαμε να το δούμε από τη χρονιά των "σαρδελών"...

Το παιχνίδι που έγινε μπροστά σε περισσότερους από 20.000 θεατές (19.002 τα εισιτήρια) δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, καθώς ο Δικέφαλος φάνηκε να μην έχει το αγωνιστικό πρόσωπο που περιμέναμε όλοι μας. Η ομάδα χωρίς φλόγα δεν στάθηκε στο γήπεδο με εξαίρεση το διάστημα από το 10' ως το 25'.
Εκεί είδαμε προσπάθειες από τους παίκτες του Μπόλονι που πίεσαν τον Παναθηναϊκό και έδειξαν ότι μπορούν να πετύχουν κάτι θετικό.

Στο διάστημα αυτό δεν μπορούμε να μην κάνουμε αναφορά στη φάση του 13' όταν ο Κουκουλάκης αρνήθηκε πέναλτι σε χέρι του Μπουμσόνγκ, ενώ επίσης ο Ηρακλειώτης ρέφερι χαρίστηκε ουκ ολίγες φορές σε μαρκαρίσματα για κάρτα των γηπεδούχων.
Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες, είπαμε από την αρχή ότι ο ΠΑΟΚ ήταν απογοητευτικός και απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι κανένας παίκτης μας δε διακρίθηκε. Η συνολική εικόνα της ομάδας ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

Το σκορ άνοιξε στο 33' ο Κλέιτον με φάουλ, ουσιαστικά στην πρώτη απειλή μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ήταν η φάση που γέμισε άγχος τους παίκτες μας που από εκείνο το σημείο και μετά δεν υπήρχαν στο γήπεδο.
Ουσιαστικά λοιπόν ο ΠAΟΚ κατέρρευσε και με την έναρξη της επανάληψης, αντί να αντιδράσει, δέχτηκε στο 56' δεύτερο γκολ από τον Κουίνσι μετά από παιδικό λάθος του Σνάουτσνερ που πούλησε την μπάλα...

Η απογοήτευση ολοκληρώθηκε στο 68' με τον Λέτο να γράφει το 0-3 εκτελώντας φάουλ και περνώντας την μπάλα μέσα από το τείχος!
Ο κόσμος αντέδρασε δικαιολογημένα με συνθήματα κατά των παικτών και κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να τα "ψάλλουν" στον Σαλπιγγίδη, όπως και στον πρόεδρο της ΠΑΕ.
Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ προσπάθησε για το γκολ της τιμής, κάτι που πέτυχε στο 83' με πέναλτι του Βιεϊρίνια, ένα πέναλτι αστείο που έδωσε ο Κουκουλάκης όταν τα πάντα είχαν κριθεί...

Ευθύνη για το πρώτο γκολ έχει σίγουρα ο Χαλκιάς δεν μπορούμε να πούμε όμως το ίδιο και για τα άλλα δύο, καθώς στο ένα τον πούλησε η μπάλα και στο τρίτο το τείχος.
Σε αυτήν τη δύσκολη μέρα η ομάδα έπρεπε να μαζέψει τα κομμάτια της και να αναδιοργανωθεί ενόψει Σάμροκ, που μας περίμενε την επόμενη Πέμπτη στο Δουβλίνο.
Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Ετό, Κοντρέρας (46' Τσιρίλο), Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Λάζαρ, Αρίας (58' Σπαντάσιο), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Παπάζογλου (61' Γιάννου).

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Μαρίνος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (74' Βιτόλο), Σιμάο, Ζέκα, Κουίνσι, Λέτο, Κλέιτον (76' Τοτσέ).

.................................................

Ο Λουτσιάνο Σπαντάσιο παραχώρησε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα και τόνισε ότι ο Δικέφαλος δεν έκανε την εμφάνιση που απαιτούσαν οι περιστάσεις και έχασε δίκαια.
Τα όσα είπε ο Βραζιλιάνος:

"Δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός μετά το 0-1 ήταν καλύτερος από εμάς. Δυστυχώς χάσαμε τους τρεις βαθμούς που χρειαζόμασταν. Τώρα έχουμε μπροστά μας το ματς του Europa League και πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε".

...................................................

Ο Λάσλο Μπόλονι, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος του αγώνα, παρουσιάστηκε στενοχωρημένος για τη σημερινή ήττα και στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα έκανε δώρο 3 γκολ στον αντίπαλο.
Τα όσα δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός:

"Δεν είμαστε καθόλου χαρούμενοι σήμερα. Είναι μια δύσκολη στιγμή, την οποία πρέπει να ξεχάσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα, να πάρουμε θάρρος και να συνεχίσουμε σε ένα καλύτερο επίπεδο. Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες είχαν καλά διαστήματα. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα, στη συνέχεια ανακτήσαμε τον έλεγχο. 

Είχαμε πιθανότητες να κάνουμε κάτι καλό, αλλά δε μετατρέψαμε σωστά σε ευκαιρίες αυτές τις πιθανότητες. Ο Παναθηναϊκός είχε ώριμη αντιμετώπιση του παιχνιδιού. Ακόμη και με αυτή την ωριμότητα στο παιχνίδι τους δεν θυμάμαι να είχαν κάποια ξεκάθαρη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Τους δώσαμε βοήθεια για να σκοράρουν και αυτό ήταν γύρισε μπούμερανγκ για εμάς.

Στο ημίχρονο σκοπός μου ήταν να πείσω τους παίκτες να είναι πιο νευρικοί και όταν έχουν την μπάλα στα πόδια και στα μαρκαρίσματά τους. Από εκεί και πέρα το δεύτερο γκολ, ένα γεγονός που μας σκότωσε ψυχολογικά. 

Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό που έδειξε περισσότερη ωριμότητα στο παιχνίδι από εμάς αλλά και για το γεγονός ότι έκαναν τις ευκαιρίες τους γκολ. Ο Παναθηναϊκός έχει καλές μονάδες και μετά το 2-0 έγινε πιο εύκολη η διαχείριση από την πλευρά τους".

Για τα γκολ που δέχτηκε η ομάδα και πάλι από στημένες φάσεις, τόνισε: "Πέρα από τα δύο σημερινά γκολ, ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί αρκετά γκολ από τέτοιες καταστάσεις. Αν με τέτοια λάθη δεχόμαστε γκολ, η δουλειά μας θα γίνεται πολύ πιο δύσκολη".

Για τις απουσίες, ανέφερε: "Όταν έχεις παίκτες απουσίες, έχεις πρόβλημα. Όταν είναι σημαντικοί παίκτες όπως ο Γκαρσία, ο Αθανασιάδης ή ο Λίνο έχεις πρόβλημα. Παράλληλα, είναι ευκαιρία για τους άλλους να δείξουν τις δυνατότητές τους. 

Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι οι δυνατότητές τους αυτές που μας έδειξαν σήμερα, αλλά εκείνες που έδειξαν στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Άρη. Όταν δεν έχεις τρεις παίκτες και κάνεις τρία δώρα στις φάσεις των γκολ του Παναθηναϊκού, είναι δύσκολο ακόμη και για μια ομάδα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης να αντέξει".

Για το αν μπορεί να καλυφθεί το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία, υποστήριξε: "Μπορώ να σας δώσω αρκετές απαντήσεις σ' αυτή την ερώτηση. Η πρώτη είναι ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια. Μία άλλη είναι ότι μιλάμε για το πρωτάθλημα, αλλά τα τελευταία 25 χρόνια τον τίτλο τον παίρνουν δύο ομάδες και παράλληλα παίρνουν τα εκατομμύρια του Τσάμπιονς λιγκ.

Κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα ξεχνάς τόσο εύκολα. Θα μπορούσατε να διαλέξετε κάτι ανάμεσα στις δύο απαντήσεις. Το χειρότερο αίσθημα που μου αφήνει αυτό το παιχνίδι είναι ότι δημιουργήσαμε μία εικόνα χωρίς μαχητικότητα".

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου, δήλωσε: "Οι φίλαθλοι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Αυτό που μπορώ να τους πω είναι ότι όλοι είμαστε λυπημένοι, ότι προσπαθούμε να βρούμε τις λύσεις απέναντι σε ιδιαίτερα προβλήματα. 

Αυτά τα προβλήματα τα ξέρετε και αυτό που θέλω να τους πω είναι ότι θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε για το καλύτερο".

Τέλος για το αν θεωρεί πως η ομάδα έχει πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα αλλά και για την κακή κατάσταση του Σαλπιγγίδη, είπε: "Με συγχωρείτε αλλά η ερώτησή σας ακουμπά κάποια πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να τοποθετηθώ δημόσια. Πρέπει να μιλήσω στα αποδυτήρια και όχι εδώ".

........................................................

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Στέλιος Μαλεζάς σε σύντομες δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην ήττα αλλά και στα παιχνίδια που ακολουθούν.
Να τι δήλωσε ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ:

"Δε λειτουργήσαμε σωστά. Έπρεπε να μπούμε δυνατά στο ματς. Επίσης δεν κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα, ενώ μας έλειψαν και οι φάσεις για γκολ. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός το έκανε. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. 

Στην Ευρώπη για να προκριθούμε πρέπει να νικήσουμε πρώτα την Πέμπτη στην Ιρλανδία, ενώ είναι σημαντικό και το παιχνίδι της Τρίπολης. Οφείλουμε να δούμε άμεσα τις αδυναμίες μας, που σήμερα ήταν αρκετές".

....................................................

Aποχωρώντας από το γήπεδο, φανερά χωρίς όρεξη για πολλά, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια δεν στάθηκε καθόλου στο ματς και αναφέρθηκε στο ματς με τη Σάμροκ για το Europa League.
Τα λόγια του Πορτογάλου:

"Χάσαμε ένα ματς με 3-1. Τι μπορούμε να πούμε; Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τη Σάμροκ Ρόβερς".

........................................................

Ο Απόστολος Γιάννου παραχώρησε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και έκανε λόγο για κακή ημέρα του Δικεφάλου, ενώ στάθηκε στο γεγονός πως ο Παναθηναϊκος σκόραρε και στις τρεις ευκαιρίες που του δόθηκαν.
Τα όσα είπε ο νεαρός επιθετικός:

"Είναι ένα κακό αποτέλεσμα για μας. Δεχθήκαμε το πρώτο γκολ από μια στημένη φάση, σ' ένα σημείο που δεν απειλούμασταν. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε, ανοιχτήκαμε, με αποτέλεσμα να δεχθούμε το 0-2 και να τελειώσει το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε σχεδόν σε όλες του τις ευκαιρίες".

Για το τι έφταιξε και ο ΠΑΟΚ έχασε, τόνισε: "Ήταν μια κακή ημέρα. Δε νομίζω ότι φταίει κάτι άλλο".

Για το πως πρέπει να αντιδράσει η ομάδα από εδώ και πέρα, σημείωσε: "Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε το κεφάλι κάτω, να δουλέψουμε και απ' το επόμενο κιόλας παιχνίδι να εμφανιστούμε καλύτεροι και να επιστρέψουμε στις νίκες".

..........................................................

Αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού, κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από τη Θύρα 1 και με συνθήματα αποδοκίμασε τους παίκτες του ΠΑΟΚ για τη σημερινή τραγική τους εμφάνιση...

Ο κόσμος τα "έψαλε" στους παίκτες με συνθήματα όπως: "Βαριά βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα, όποιος δεν μπορεί να πάει στα μπουρ... ", ενώ το "κοπρόσκυλα" ακούστηκε πολλές φορές.

H ώρα είχε πάει 10:30, ο κόσμος παρέμεινε έξω από την Τούμπα, ενώ υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες κατά του Δημήτρη Σαλπιγγίδη την ώρα που αποχωρούσε από την Τούμπα.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4