Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Οκτωβρίου 2018

Μπορούσε το διπλό στο "Βικελίδης" (2011)

Σαν σήμερα στις 23/10/2011, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Άρη, σε παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2011-2012...

Ο Δικέφαλος με τον Ρουμάνο τεχνικό, Λάσλο Μπόλονι, μπροστά σε 14.000 θεατές (12.320 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1, με τον ΠΑΟΚ να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, αλλά να φεύγει μόνο με τον ένα βαθμό. 

Η ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 2' και ισοφάρισε με ωραία κεφαλιά του Παπάζογλου στην επανάληψη (48').
Το παιχνίδι δε διεκδικεί σίγουρα δάφνες ποιότητας καθώς δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο και έλειψαν οι μεγάλες συγκινήσεις. Ο Μπόλονι κατέβασε μια ενδεκάδα με εκπλήξεις χρησιμοποιώντας στο αρχικό σχήμα τους Ρομπέρ και Παπάζογλου. Ο δεύτερος του βγήκε ο πρώτος όχι...
Κλασικό σχήμα 4-2-3-1 για τον ΠΑΟΚ με Βιεϊρίνια σε ρόλο επιτελικού, που όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι έπαιξε τη θέση με ιδιαίτερη επιτυχία. 

Ο ΠΑΟΚ αιφνιδιάστηκε από τους γηπεδούχους δεχόμενος γκολ μόλις στο 2ο λεπτό με το συνήθη τρόπο. Στημένη φάση, ολιγωρία της άμυνας και ο Λαζαρίδης έγραψε με κεφαλιά το 1-0.
Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 20ό λεπτό για να δούμε την ομάδα να αρχίσει να ρολάρει, πατώντας την μπάλα και ελέγχοντας σταδιακά το ρυθμό του αγώνα. 
Το passing game έδωσε κατοχή στον ΠΑΟΚ, αλλά στο διάστημα μέχρι τη λήξη δε δημιουργήθηκε η φάση που απειλούσε τον Βελλίδη, με εξαίρεση τις καθυστερήσεις όταν ένα δυνατό έξυπνο σουτ του Λαζάρ, που το απέκρουσε δύσκολα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
Στην επανάληψη ήταν η σειρά του Δικεφάλου να μπει δυνατά και να φέρει το ματς στα ίσα με καταπληκτική κεφαλιά του Παπάζογλου στο 48' μετά από σέντρα ακριβείας του πολύ καλού Λαζάρ.
Η ομάδα συνέχισε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να παίζουν με ακίνδυνες σέντρες και να περιμένουν κάποιο σφύριγμα του Γιάχου ώστε να βάλουν την μπάλα στην περιοχή μας.

Η αμυντική λειτουργία του Δικεφάλου συνολικά ήταν εξαιρετική, τα χαφ κράτησαν την μπάλα, αλλά ο ΠΑΟΚ υστερούσε στο κομμάτι της δημιουργίας φάσεων. Σίγουρα η απουσία βασικών παικτών (Γκαρσία, Φωτάκης, Λίνο, Αθανασιάδης), έπαιξε ρόλο.
Ο Γιάχος κράτησε το παιχνίδι, μπορούσε όμως να τιμωρήσει κάποια μαρκαρίσματα των γηπεδούχων ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο.
Οι συνθέσεις:

Άρης: Βελλίδης, Παπαστεριανός (74' Τριανταφυλλάκος), Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Μίσελ, Φατί (64' Νέτο), Πρίττας, Ούμπιντες, Καπετάνος, Ακόστα (50' Καστίγιο), Ιάκομπ.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Εττό, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Λάζαρ, Αρίας, Σαλπιγγίδης (68' Γεωργιάδης), Βιεϊρίνια, Ρομπέρ (46' Ίβιτς), Παπάζογλου (82' Γιάννου).

.............................................

Ο Πάμπλο Κοντρέρας μίλησε μετά το τέλος του αγώνα και τόνισε πως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει το διπλό, αλλά κόστισε το κακό πρώτο πεντάλεπτο όπου ο Άρης πήρε το προβάδισμα από ένα λάθος της άμυνας.
Τα όσα είπε ο Χιλιανός αμυντικός του Δικεφάλου:

"Αποδείξαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού ότι είμαστε καλύτεροι. Με εξαίρεση τα πρώτα πέντε λεπτά, που κάναμε λάθη και δεχθήκαμε το γκολ. Μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Δυστυχώς για μας, το αποτέλεσμα δεν ήταν νικηφόρο. 

Θέλαμε να πάρουμε το κάτι παραπάνω από το σημερινό αγώνα. Όμως κάναμε πολλά λάθη και δεχθήκαμε εύκολα το γκολ. Κι αυτό είναι δύσκολο για μας. Μπορούσαμε σήμερα να κρατούσαμε το μηδέν πίσω στην άμυνά μας".

Για το αν προβληματίζεται από το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ για τρίτο σερί παιχνίδι στο πρωτάθλημα, δεν κέρδισε, τόνισε: "Δεν είμαστε ευχαριστημένοι γι' αυτό. Όπου κι αν παίζουμε σε Ευρώπη και Ελλάδα, θέλουμε τη νίκη. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να διορθώσουμε τα λάθη μας".

...........................................................

Ο Λάσλο Μπόλονι, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος του αγώνα στο Κλ. Βικελίδης, αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν στο γήπεδο και την υποδοχή των συμπολιτών στην ομάδα, ενώ σημείωσε πως πριν την αναμέτρηση είχε κάνει τη διαθήκη του.
Τα όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός:

"Το πρώτο πράγμα που ήθελα να σας πω, είναι πως έγραψα μια διαθήκη νωρίς πριν έρθω εδώ και όλα τα άφησα στην κόρη μου, σε περίπτωση που δεν έφευγα από εδώ ζωντανός. Κατά τ' άλλα, υπήρχε αρκετή πίεση στο παιχνίδι. Νομίζω ότι είναι φυσιολογικό μιας και ήταν ένα ντέρμπι. Δύο μεγάλοι σύλλογοι που μάχονται μεταξύ τους. 

Πιστεύω ότι κάθε ομάδα είχε το ημίχρονό της. Δυστυχώς για μας δεχθήκαμε γκολ γρήγορα και από στημένη φάση. Για λίγα λεπτά ήμασταν χαμένοι. Σιγά, σιγά σταματήσαμε την πίεση και μετά μόνο οι στημένες φάσεις μας δημιούργησαν πίεση.

Το δεύτερο ημίχρονο μας ανήκε εξ' ολοκλήρου. Στο δεύτερο μέρος κάναμε το παιχνίδι μας, όχι σε όλο το ημίχρονο, αλλά για κάποιες στιγμές και πιστεύω ότι στο τέλος και οι δυο ομάδες είχαν αποδεχθεί την ισοπαλία. Ήταν ξεκάθαρο σε μένα ότι στην αρχή του πρώτου μέρους θα ήταν δύσκολα και ήμουν σίγουρος ότι στο δεύτερο μέρος θα παίξουμε καλύτερα".

Για την επιλογή του να ξεκινήσει τον Βιεϊρίνια στον άξονα για πρώτη φορά, υποστήριξε: "Ξέρετε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά. Και στην Ολλανδία το είχαμε κάνει στα φιλικά. Αναγκαστήκαμε να το κάνουμε αυτό γιατί ήθελα να έχω έναν παίκτη να βοηθά από την πλευρά του Σνάουτσνερ και έτσι έβαλα τον Ρομπέρ από εκείνη την πλευρά".
Για την επιλογή του να ξεκινήσει τον Παπάζογλου βασικό, ανέφερε: "Δουλεύει πολύ τις τελευταίες δυο εβδομάδες και μάλιστα είχα αποφασίσει να τον βάλω και με την Σάμροκ. Δουλεύει καλά στις προπονήσεις και θέλω να του πω μπράβο για την προσπάθεια που κάνει".

Για την αποβολή του, υποστήριξε: "Είχα γυρισμένη την πλάτη όταν ο Άρης κέρδισε ένα φάουλ και δεν είχα δει ότι είχε μπει μπάλα μέσα, τη στιγμή που έριξα εγώ τη μπάλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο."

Τέλος, σημείωσε: "Θέλω να σας πω και δυο ακόμη πράγματα. Το πρώτο μέρος είναι ότι ζητάω τη βοήθειά σας. Έχουμε τόσα πολλά προβλήματα. Να έρθουμε και να παίξουμε ένα ντέρμπι δεν είναι πρόβλημα. 

Είναι ωραίο και ευχάριστο. Δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε τους οπαδούς μας σε κάθε γήπεδο και αυτό ισχύει και για τους αντιπάλους. Είναι τρελό και δυσάρεστο, γιατί πάνω απ' όλα το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι.

Καμιά φορά εξαιτίας της πίεσης υπερβάλλουμε και εγώ πρώτος. Ξέρω ότι άλλοι άνθρωποι έχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα. Ξέρω ότι μια κοπέλα από την πόλη μου, κάνει μεγάλη προσπάθεια για τη ζωή της. Έχει λευχαιμία. 

Κατάγεται από την γενέτειρά μου. Και αυτό το μικρό βαθμό που πήραμε, θα ήθελα να της τον αφιερώσω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το νοσοκομείο Παπανικολάου που έκανε τα πάντα για τη ζωή της. Νοσηλεύεται και δίνει μια σκληρή μάχη για τη ζωή της. 

Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ και στο νοσοκομείο και στην ελληνική κυβέρνηση γιατί την έχουν ευχαριστήσει πολύ. Αν είναι δυνατό να ζητήσω και από τους φίλους του ΠΑΟΚ να κάνουν κάτι για εκείνη. 

Τώρα θα πρέπει να πάω σπίτι, να κάνω ένα μπάνιο, γιατί δέχθηκα πολλά υγρά πάνω μου. Ευτυχώς έχω ένα λίτρο καλό σαμπουάν. Ελπίζω όταν ο προπονητής του Άρη βρεθεί στην Τούμπα να μην συμβεί το ίδιο".

..................................................................

Αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης από τον Γιάχο, οπαδοί των γηπεδούχων -κατά την προσφιλή τους συνήθεια- έκαναν εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, στοχεύοντας να πλησιάσουν τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που βρισκόταν σε σουίτα...
Περίπου 100 άτομα με κράνη και κουκούλες, έριξαν πυρσούς προς την κερκίδα των επισήμων. Επενέβησαν τα ΜΑΤ κάνοντας χρήση δακρυγόνων και τους απομάκρυναν. Οι φίλοι του συμπολίτη είχαν αντιληφθεί ότι έρχονται μέρες του 1997-98 και του 2005-06, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν με αυτόν τον τρόπο...

Πληροφορίες διασταυρωμένες έκαναν λόγο για ντου κάποιων άλλων οπαδών του Άρη και μέσα στoν διάδρομο όπου βρίσκονται οι σουίτες (!), αλλά εκεί τους "περιποιήθηκε" ο υπεύθυνος ασφαλείας της αποστολής, Γιάννης Αθανασιάδης.

Για μια ακόμα φορά η φιλοξενία του συμπολίτη ήταν "άψογη"...

Και φυσικά μετά το ματς δεν έλειψε και η σχετική καζούρα ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4