Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Οκτωβρίου 2018

Η ηττοπάθεια έφερε την ... ήττα στη Ριζούπολη! (1960)

Σαν σήμερα στις 30/10/1960, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Ριζοιύπολη τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1960-1961...

Ο Δικέφαλος με τον Ζάρκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 5.000 θεατές, γνώρισε την ήττα με 2-0, δεχόμενος από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο από τον Γιάννη Χολέβα.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στη Ριζούπολη με ηττοπάθεια, υπερτίμησε τον μέτριο Απόλλωνα, του οποίου οι παίκτες όμως αγωνίστηκαν με ψυχή και πάθος για τη νίκη.

Το σκορ άνοιξε στο 18ο λεπτό ο Χολέβας με δυνατό σουτ μετά από πάσα του Σκόρδα και ο ίδιος παίκτης στο 74' σημείωσε το 2-0 μετά από μακρινή μπαλιά του Μουστάκα. 

Για αυτό το γκολ, υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες των παικτών μας, καθώς ισχυρίστηκαν ότι ήταν αντικανονικό, χωρίς να αλλάξει η απόφαση του διαιτητή Αναγνωστόπουλου ο οποίος το μέτρησε κανονικά! 

Ο ΠΑΟΚ στο μεσοδιάστημα των δύο τερμάτων αντέδρασε όμως η αστοχία, ο ... Σταμπέλος αλλά και τα δοκάρια δεν επέτρεψαν στους παίκτες μας να φτάσουν στην ισοφάριση.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης: Σταμπέλος, Μουστάκας, Μαυρόπουλος, Τσέλιος, Καμάρας, Βερτσώνης, Χολέβας, Αναστασόπουλος, Σκόρδας, Φράγκου, Δερμάτης.

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Τασόπουλος, Γιαννέλος, Γιακουμής, Λέανδρος, Βασιλειάδης, Χαβανίδης, Σιδηρόπουλος, Νικολαΐδης.

* Τη σεζόν 1960-1961 (όπως και ολόκληρη την προηγούμενη), στον πάγκο του ΠΑΟΚ καθόταν ο Ζάρκο Μιχαήλοβιτς.

* Η ομάδα σε 30 αγώνες πέτυχε 7 μόλις νίκες, είχε 15 ισοπαλίες και 8 ήττες. Ο αριθμός των 7 νικών είναι ο μικρότερος που πέτυχε ο ΠΑΟΚ από το 1959 ως σήμερα! Τερμάτισε στην 10η θέση σημειώνοντας 31 τέρματα και δεχόμενος 33!

* Τα 31 τέρματα του ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά σημείωσαν οι: Βασιλειάδης 10, Σιδηρόπουλος 7, Λέανδρος 5, Χαβανίδης 3, Γκάγκας - Τασσόπουλος - Νικολαΐδης - Μηλίτσης - Σαλούστο - Ρατόπουλος από ένα...

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1960-1961. Διακρίνονται (όρθιοι από αριστερά): Γιαννέλος, Τασσόπουλος, Γιακουμής, Πρόγιος, Ραπτόπουλος, Χασιώτης.Καθιστοί: Νικολαΐδης, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Χαβανίδης, Λέανδρος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4